"w górach jest wszystko co kocham"

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
ekedz

"w górach jest wszystko co kocham"

Post autor: ekedz »

Właśnie wyszukałam w sieci ciekawy koncercik w następną sobotę...
W warszawskim Trafficu 22.04 o godz. 17:00 odbędzie się koncert "W górach jest wszystko co kocham"! :)
We wtorek lecę po bilety :)
dla zainteresowanych: http://www.traffic-club.pl/sklep/kalend ... l#event155
Awatar użytkownika
ruda

Post autor: ruda »

w Kielcach był niedawno koncert z tego cyklu ale ja niestety go przegapiłam...ale za to mam śliczny plakacik :) zawsze coś :D
Iwona30

Post autor: Iwona30 »

A ja zaliczyłam w grudniu tamtego roku taki koncert w Nowym Saczu.Polecam-super atmosfera..Mam II i IV płytę z tego cylku,jesli zna sie teksty piosenek zabawa jeszcze bardziej przednia!!
Takie płyty zazwyczaj można kupić w górskich schroniskach.W Beskidzie Sądeckim dostępne we wszystkich schroniskach i bacówkach.

Z tego co wiem również w Gorcach na Gorcu Krz.odbywa się kilkudniowy koncert poezji spiewanej,chyba w sierpniu..

A propo fajnych koncertów o tematyce górskiej polecam również festiwal,który co roku odbywa sie w Bieszczadach(Cisna,Wetlina)pt"Bieszczadzkie Anioły".W tamtym roku było też Stare Dobre Małżeństwo.Zabawa do białego rana.Troche przemokłam ,bo ok 1.00 spadł letni deszczyk(termin koncertu zazwyczaj w okolicy 15 sierpnia).Ale atmosfera super.Taki koncet mozna połączyć oczywiscie z wycieczkami po okolicznych połoninach Wetlińskiej i Caryńskiej,albo wejsc na Wielką i Małą Rawke i podziwiać Bieszczady Słowackie i Ukraińskie.
piotr35

Post autor: piotr35 »

Czytając post "Iwony30"dochodze do wniosku że w górach jest dużo więcej do pokochanie-cokolwiek by to znaczyło.A tak w temacie-wspaniała atmosfera jaka panuje na tego typu imprezach jest dla mnie osobiście takim magnesem który niesamowicie przyciąga,może jakiś jakieś terminy co do imprez tego typu(ale w górach)?
Iwona30

Piotrze

Jesli tylko będe znała jakieś dokładniejsze teminy,dam znać,bo sama się na pewno wybiorę..

JUz teraz mogę podać termin Bieszczadzkich Aniołów- od 10 do 14 siepnia 2006. Na googgle wklep"bieszczadzkie anioły"i wejdź w link "bieszcz.an."Festwal sztuk róznych..-jesli chcesz sie dowiedzieć czegoś więcej
piotr35

Serdeczne dzięki,czyli juz trzeba planować kalendarz-bo w Bieszczady niedaleko i młode lata powrócą :)
Iwona30

piotr35 pisze:Serdeczne dzięki,czyli juz trzeba planować kalendarz-bo w Bieszczady niedaleko i młode lata powrócą :)
Faktycznie w Twoim wypadku z Jasła rzut beretem :) Ja mam niezbyt schodzone Bieszczady właśnie ze względu na odległość.Latem wole w Tatry uderzyć,a zimą chodzę sobie po Beskidzie Sadeckim no i jeżdze na nartkach :D
Dobrze sobie od czasu do czasu dobre czasy przypomnieć!
piotr35

Iwona30 pisze:Faktycznie w Twoim wypadku z Jasła rzut beretem
ja mam taką sytuacje,że czy to w Tatry,czy w Bieszczady jedna droga,dlatego zawsze wygrywają te pierwsze,zresztą Bieszczady dla mnie tworzą czas miniony-kiedyś "tłukłem" się tam przez 5 lat,co nie znaczy że mam złe wspomnienia z tymi górami-o mały włos a byłbym tam został na dłużej :)
Iwona30

Hmm..pewnie chodziło o kobietę? :)
piotr35

Iwona30 pisze:Hmm..pewnie chodziło o kobietę?
mylisz sie-o pracę :D
Iwona30

No to sorry..A co miałeś zostać drwalem :)
piotr35

Iwona30 pisze:No to sorry..A co miałeś zostać drwalem
ciepło-ale nie trzymamy się tematu i zaraz nas stąd wyrzucą ,chociaż to łączy się z miłością do gór.Kim miałem zostać zostałem tyle że w niższych górach :D
Iwona30

Powracając do tematu,który tak niezdarnie wyślizgnął sie spod kontroli,w przyszły weekend w bacówce na Wierchomli jest spotkanie ludzi gór.Na pewno będzie dużo śpiewu i grania na gitarze :)
Tam też czasem zaglądają grajkowie nagrywający płytki z cylku "W górach jest wszystko..."
piotr35

Iwona30 pisze:w przyszły weekend w bacówce na Wierchomli jest spotkanie ludzi gór.Na pewno będzie dużo śpiewu i grania na gitarze
w górach jest wszystko...i tu bym zakończył-to prawie u Ciebie w domu.Beskid Sądecki-piękne góry,trochę zapomniane,może nie tak ,może mniej uczęszczane a przepiękne.Tylko że w tę sobote mam w planie Tatry,ale wszystko może się zmienić.
Iwona30

Zgadłeś ,ja czuje sie tam jak w domu,z reszta prowadzacy bacówke to mój znajomy :) Beskid Sadecki nie jest zapomniany,zimą i latem tętnią życiem pasmo Jaworzyny(Krynica-głowny osodek wypoczynkowy) oraz pasmo Radziejowej-duże schronisko na Prehybie(teraz:Przehybie)(ja jestem zwolennikiem łemkowskiej nazwy).Latem pełno tu piechurów i rowerzystów górskich.Zimą pełno skitourowców pląta się po tych okolicach,no i jest trochę ośrodków narciarskich(Krynica-Słotwiny i gondola na Jaworzyne Krynicką,Tylicz,Wierchomla,Rytro,Piwniczna)Nawet będąc w Szczawnicy można łazić po Pieninkach i też zaatakować z drugiej strony Dzwonkówke w pasmie Radziejowej...
Iwona30

Acha ,życze udanej wycieczki w Tatry,pozdrów je ode mnie wiosennie.Ja jeszcze je żegnałam ostatnio zimowo..Waśnie mam fajne fotki,tylko jeszcze nie obczaiłam jak moge je tu zamiescić..
piotr35

Tak jak napisałem w tym paśmie można się zakochać,a co do nart to zachacam o nie poprzez Magurę Małastowską(tak na granicy)-bardzo fajny ośrodek :)
piotr35

Iwona30 pisze:Acha ,życze udanej wycieczki w Tatry,pozdrów je ode mnie wiosennie.Ja jeszcze je żegnałam ostatnio zimowo..Waśnie mam fajne fotki,tylko jeszcze nie obczaiłam jak moge je tu zamiescić..
jestem człowiekiem "starej daty"mam canona analogowego więc Ci nie pomoge ale zaglądnij na forum o foto tam Ci pomogą.Ale przypuszczam że Tatry przywitają mnie zimowo :)
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Acha ,życze udanej wycieczki w Tatry,pozdrów je ode mnie wiosennie.Ja jeszcze je żegnałam ostatnio zimowo..Waśnie mam fajne fotki,tylko jeszcze nie obczaiłam jak moge je tu zamiescić..

o tak: viewtopic.php?t=1492
piotr35

Mefi to jest gość na którego możesz liczyć,chociaż czasem potrafi wkurzyć :D I masz Iwona wszystko czarno na białym :D
ODPOWIEDZ