chciałabym zapytać jakie szlaki poleciliby Państwo w Słowackich Tatrach na początku czerwca na pierwszy wypad w te góry. Przyznam szczerze, iż od kilku dni zgłębiam temat i próbuję "ogarnąć" ogromną ilość szlaków, zwłaszcza w powiązaniu z faktem, że wiele z nich jest zamkniętych do 15.06, a my planujemy nasz wyjazd na początku czerwca. Dlatego prosiłabym o jakieś porady jakie trasy najlepiej wybrać, aby wycieczka obejmowała szlaki dostępne na początku czerwca, ale też żeby można było jak najwięcej zobaczyć i "pocieszyć się widokami". W opisach szlaków, które znalazłam na przeróżnych stronach nie ma zwykle informacji czy są one czynne przed 15.06. Oczywiście znalazłam też listę szlaków zamykanych sezonowo, ale ciężko mi jakoś to "powiązać" z opisami relacji ze szlaków.
Dodam, że jesteśmy grupą osób w miarę dobrze przygotowanych kondycyjnie, mamy pewne doświadczenie zdobyte w Karkonoszach, które już praktycznie całe obeszliśmy i dlatego teraz chcemy zacząć naszą przygodę z Tatrami, ale wiadomo, że to zupełnie inne góry i nie bardzo wiemy od czego zacząć
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za wszelką pomoc