Ostrzegam wszystkich, że zastosowanie Windows 10 automatycznie wyłącza antyvirus Kaspersky. Potem on się ponownie aktywuje ale pojawia się informacja, że działanie antvirusa może być ograniczone i nie wszystkie jego funkcje mogą działać w pełni.
W tym sensie, że nie różni się od 7 specjalnie - ma wszystko na swoim miejscu, z drugiej strony ma to co fajne z 8, czyli sklep z aplikacjami, inny ekran logowania, centrum powiadomień etc.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
mefistofeles pisze:W tym sensie, że nie różni się od 7 specjalnie - ma wszystko na swoim miejscu, z drugiej strony ma to co fajne z 8, czyli sklep z aplikacjami, inny ekran logowania, centrum powiadomień etc.
Pewnie i tak prędzej czy później trzeba będzie to zrobić, więc dobre i to że ludzie chwalą.
Choć jak dla mnie to taki np. xp był ok, i mógłby pozostać.
andy67 pisze:Choć jak dla mnie to taki np. xp był ok, i mógłby pozostać
Ja bym bardzo chciał by Windows się nauczył poważnego zarządznaia prawami uzytkowników, takiego jak mają systemy unixowe. Pod tym względem 7 jest lepsza od XP, ale do ideału brakuje.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
A ja już od miesiąca mam Win 10 i jestem zadowolona. Wprawdzie nie robię żadnych cudów, bo tylko przeglądam Internet i piszę teksty, ale szybkość jest znacznie wyższa niż na starym kompie.
Niestety udało mi już "złapać" jakieś świństwo, takie co podświetlało mi niektóre słowa na ekranie, ale już się go sama pozbyłam.