Od razu przyznam się, że zimą nie jeżdżę w Tatry.
Zdjęcie jest bardzo ładne. Wpatrywałem się "mocno"
i niestety: nie wiem.
Ale gdybym miał strzelać to.....? RYSY. hm...
Zagadka jest trudna, bo okazało się, że poprzednią "roztrzaskaliście" w 10 sekund... :D
Podpowiedź:Szczyty widoczne na fotce znajdują się na terenie Słowacji (w całości, tzn. nie są graniczne) - na podstawie wiadomości udzielonych przez autorkę.
Mała Wysoka? Na samym środku zdjęcia?
Przyznaję, że nigdy tam nie byłem - "studiuję" mapę.
Ale klina nam zadałaś Asiu. To jednak jest dobre. Powód do sięgnięcia po mapy - może się kiedyś przydać.
Podpowiedź: Sprecyzuję, że chodzi o ten szczyt po prawej stronie zdjęcia. Znajduje się w końcowej strefie głównej grani słowackich Tatr Wysokich, niedaleko od granicy z Tatrami Bielskimi. To powinno mocno ułatwić sprawę.
Drogi Zbyszku, jeszcze raz gratuluje Wydaje mi sie ze ta zagadka do najłatwiejszych nie nalezala, wiec pozwol mi usciskac swa wirtualna dloń Co zas sie tyczy tego co na zdjeciu widac - jest to Kozia Turnia ( w zasadzie Kozia Grań), zas w prawym gorym rogu jest Jagniecy (o ten szczyt chodzilo). Zdjecie zrobiłam w okolicach Białego Stawu
Tylko mi nie mow zetez byles tam 20 lat temu
Ja również gratuluję Zbyszkowi, chociaż podpowiedź "znajduje się w końcowej strefie głównej grani słowackich Tatr Wysokich, niedaleko od granicy z Tatrami Bielskimi" ograniczyła wybór praktycznie do dwóch szczytów (Jagnięcy i Kołowy).