Planuję w końcu wyjazd w Tatry, dotychczas nosiło mnie po świecie, po Karakorum trochę pochodziłem nawet, a Tatr na oczy nie widziałem - czas to zmienić.
Mam przede wszystkim pytanie odnośnie transportu w okresie przed wakacyjnym.
Przyjadę do Zakopanego na dworzec PKS około 15 w poniedziałek (10 czerwca), jeszcze tego samego dnia mam zamiar znaleźć się w schronisku na Morskim Oku.
Do której godziny jeżdżą PKSy/busy w poniedziałek do Palenicy, chciałbym dotrzeć do schroniska jeszcze przed zmrokiem... nie powinno być żadnych problemów z dojazdem?
Druga sprawa to powrót, ostatnią noc spędzę w Dolinie 5 Stawów, muszę być o 10:30 rano na dworcu PKS w Zakopanem - od której godziny już na 100% jeżdzą busy/PKSy z powrotem do Zakopanego z Palenicy?
Googlowałem i znalazłem kilka wersji różnych rozkładów jazdy PKS, co do busów to nie znalazłem żadnych konkretnych rozkładów jazdy.
Męczy mnie jeszcze jedna sprawa - czy w razie (odpukać!) bardzo kiepskiej pogody też busy/PKSy jeżdżą czy olewają "bo i tak nikt w taką pogodę nie będzie pchał się w góry"?
To tyle na razie, jak doprecyzuje plany dotyczące trasy pewnie jeszcze się odezwę
Pozdrawiam!
Piotr