nocleg w Gliwicach

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
krzysgd

nocleg w Gliwicach

Post autor: krzysgd »

Chodzi o namiar na niedrogą kwaterę (prywatną, hotelik, hostel) dla 2 osób w okolicy dworca lub Centrum Onkologii przy Nabrzeżu AK - praktycznie od zaraz. Nie znam kompletnie Gliwic, nigdy nie byłem, więc zdaję się na Was. Najchętniej kogoś, kto świetnie miasto zna.
Mam rezerwację w hotelu robotniczym przy Chorzowskiej, ale to ciut za daleko. Chyba, ze na trasie do szpitala funkcjonuje jakiś transport miejski.
Z góry za info dziękuję, pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Re: nocleg w Gliwicach

Post autor: Basia Z. »

krzysgd pisze:Chodzi o namiar na niedrogą kwaterę (prywatną, hotelik, hostel) dla 2 osób w okolicy dworca lub Centrum Onkologii przy Nabrzeżu AK - praktycznie od zaraz. Nie znam kompletnie Gliwic, nigdy nie byłem, więc zdaję się na Was. Najchętniej kogoś, kto świetnie miasto zna.
Mam rezerwację w hotelu robotniczym przy Chorzowskiej, ale to ciut za daleko. Chyba, ze na trasie do szpitala funkcjonuje jakiś transport miejski.
Z góry za info dziękuję, pozdrawiam!
Centrum Onkologii jest w samym centrum miasta. Jeżdżą tam tramwajo-autobusy nr 4 (tzn. autobusy zastępujące zlikwidowaną linię tramwajową), od zajezdni przez ul Chorzowską przez centrum. Wysiada się przed Urzędem Miasta i kawałeczek trzeba dojść pieszo wzdłuż Kłodnicy (niby to rzeka).

Chorzowska to bardzo długa ulica, więc nie wiem o który konkretnie koniec Ci chodzi.

Również na Chorzowskiej ale nieco bliżej centrum, na samym początku tej ulicy (w odległości 15-20 min drogi pieszo od centrum) jest schronisko PTSM "Ślązaczek" w internacie szkolnym.
Jakie tam są warunki tego nie wiem, bo nigdy tam nie nocowałam. Wiem tyle, że są również małe pokoje.

http://ww.zsti.gliwice.pl/ptsm/slazaczek/cennik.html

Na stronie jest plan.

W samym Centrum Onkologii tez zapewne coś mogą polecić, w końcu ludzie tam przyjeżdżają z całej Polski.

Jeśli chodzi o wszelkie dojazdy na Śląsku to polecam taką stronę:

http://gop.jakdojade.pl/

Można wpisać adres początkowy i adres końcowy (miasto, ulica, numer) i portal sam wybierze najkrótszą trasę dojazdu wraz z dojściem. Ja bardzo często korzystam.
krzysgd

Post autor: krzysgd »

Dziękuję przepięknie!
ODPOWIEDZ