Náučný turistický chodník Ždiar - Široké sedlo
Náučný turistický chodník Ždiar - Široké sedlo
Na moich mapach trasa ta znakowana jest na zielono, w terenie jednak na czerwono. Wie ktoś może od kiedy jest ta zmiana? Wydaje mi się też, że gdzieś czytałam, że to jedyna płatna trasa w Tatrach Słowackich
Nie spotkaliśmy poboru opłat. Był i już nie ma, czy może nigdy go nie było? Kiedyś była to trasa jednokierunkowa, jak jest dzisiaj?
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Re: Náučný turistický chodník Ždiar - Široké sedlo
Od jakichś dwóch - trzech lat (dokładnie nie pamiętam) opłat się nie pobiera.Szarotka pisze:Na moich mapach trasa ta znakowana jest na zielono, w terenie jednak na czerwono. Wie ktoś może od kiedy jest ta zmiana? Wydaje mi się też, że gdzieś czytałam, że to jedyna płatna trasa w Tatrach SłowackichNie spotkaliśmy poboru opłat. Był i już nie ma, czy może nigdy go nie było? Kiedyś była to trasa jednokierunkowa, jak jest dzisiaj?
Od tego samego okresu trasa jest dwukierunkowa.
Co do koloru szlaku - nie wiem, dawno tam nie szłam.
B.
Jak wyczytalem na innym forum od pazdziernika tamtego roku szlak ma kolor czerwony...
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... owskaz.jpg
i nie jest juz sciezka dydaktyczna,mozna rozniez lazic w obie strony
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... owskaz.jpg
i nie jest juz sciezka dydaktyczna,mozna rozniez lazic w obie strony
Szedłem tędy w ostatnią sobotę i potwierdzam, że szlak jest już dwukierunkowy, darmowy i od wylotu Monkovej doliny ma kolor czerwony. Ze Zdiaru do skrzyżowania w Monkovej Dolinie normalnie zielony jak dawniej.
Jak zmontuję galerię na swojej stronie, to wstawię w dziale Relacje.

Jak zmontuję galerię na swojej stronie, to wstawię w dziale Relacje.

zapraszam na moją stronę w całości poświęconą górskim fotorelacjom --> www.fotografie.nowytarg.pl
Konto na facebooku --> Lubię To
Tak, do Ostrurni, oczywiście najpierw przez Zdiar Strednicę.Szarotka pisze:A pamiętasz może dokąd kierował ten znak:
czyżby do Osturni?

zapraszam na moją stronę w całości poświęconą górskim fotorelacjom --> www.fotografie.nowytarg.pl