Tatry w 1 dzień
-
Nebukadnezar
-

Tatry w 1 dzień
Witam forumowiczów. Ciekawi mnie od jakiegoś czasu pewna kwestia. Mianowice czy ktoś przeszedł tatry w jeden dzień? Mam na myśli przejście od Wołowca po Rysy, od świtu do zmierzchu. Słyszeliście o kims takim?
Jeśli to moża uznać za przejście Tatr http://terakowski.republika.pl/szarlotki/index.htm to tak.
- mefistofeles
-

- Kontakt:
-
Nebukadnezar
-

- mefistofeles
-

- Kontakt:
Nie było łatwo znaleźć, ale tadam:Nebukadnezar pisze:Ciekawym efektów poszukiwań
viewtopic.php?p=23512
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
Pany, dajta sobie spokój. Mało już było takich numerów!
Nabucco!
Proste - niestety musisz wejść na te Rysy od polskiej strony. Kumpel w tym czasie wsiada w auto i zasuwa na przestanek kolejki "Popradzkie Pleso". Tam poczeka na Ciebie. Wsiadacie w auto i zasuwacie do Zverovki w Dolinie Rohackiej. Po drodze możecie wstąpić w Mikulaszu na basen się wykąpać. W Zverovce znowu kapota - skoro się tak uparłeś z tym Wołowcem to musisz na niego wejść i w dodatku zejść. Ostatecznie możesz zadzwonić po TOPR, brzuch Cię rozbolał albo coś - przylęcą śmihłowcem.
Nabucco!
Proste - niestety musisz wejść na te Rysy od polskiej strony. Kumpel w tym czasie wsiada w auto i zasuwa na przestanek kolejki "Popradzkie Pleso". Tam poczeka na Ciebie. Wsiadacie w auto i zasuwacie do Zverovki w Dolinie Rohackiej. Po drodze możecie wstąpić w Mikulaszu na basen się wykąpać. W Zverovce znowu kapota - skoro się tak uparłeś z tym Wołowcem to musisz na niego wejść i w dodatku zejść. Ostatecznie możesz zadzwonić po TOPR, brzuch Cię rozbolał albo coś - przylęcą śmihłowcem.
Jestem gorszego sortu...
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Jeśli mówimy o przejściu graniowym Wołowiec-Rysy, to i taternickie przejście jest mocno wątpliwe pod względem formalnym. Coś za mocno to "wystaje" poza udostępnione rejony wspinaczkowe.gb pisze:tylko taternikom - w drodze do ściany - można (przynajmniej na terenie TPN) poruszać się poza szlakami turystycznymi...
Bez specjalnego zezwolenia TPN bym nie próbował.
Jakoś dwa lata temu był dość znamienny przypadek, a od tego czasu filance "stwardnieli" mocnawo.
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
-
Nebukadnezar
-

Dzięki mefisto. Właśnie czegoś takiego sie spodziewałem zakładając temat. Czyli koncepcja była, ale nie wiadomo co z realizacją...
A niewątpliwe zalety mechanicznych sposobów lokomocji jak najbardziej doceniam, jednak możliwość szybkiego przemieszczania się za ich pomocą wykorzystuje tylko w mieście.
A niewątpliwe zalety mechanicznych sposobów lokomocji jak najbardziej doceniam, jednak możliwość szybkiego przemieszczania się za ich pomocą wykorzystuje tylko w mieście.
Trzeba miec dobra kondycje i psyche zeby to przejsc.włóczęga pisze:Jest następny chętny
Start schronisko Chocholowska przez Grzesia ,Rakon,Wolowiec,Jarzabczy Wierch,Konczysty Wierch,Starorobocianski Wierch,Ornak,Schronisko Ornak ,Tomanowa Dolina,Ciemniak,Krzesanica,Malolaczniak,Kondracka Kopa,Kasprowy Wierch,Swinica,Zawrat,Schpiglasowa Przelecz,Schronisko Morskie Oko,Rysy i spowrotem na noc do MO.
Wszystko legalnie szlakami.Kto to przejdzie wjeden dzien ma 2 piwa
"Zdobadz wszystko nie robiac nic"
a ode mnie 10 zgrzewek. Tylko proszę o dokumentację fotograficzną z zachowanymi exif-ami. Nie ma lekko!caatoosee pisze:ma 2 piwa
Rockefeller jakieś 80 lat temu ufundował nagrodę - 1 mil. dolarów dla pierwszego mężczyzny, który zajdzie w ciążę i urodzi dziecko. Forsa do dziś leży w banku i to z procentami - wyobrażacie sobie ile tego może być! Może ktoś spróbuje?
Ja jestem w lepszej sytuacji - obie zgrzewki w lodówce. Właśnie otwarłem jedną butelkę. Chyba będę musiał to wszystko sam wypić!
PS.
Jak to napisał Jan Kochanowski - "trudny, powiadam, mój los z tymi pany, poszedłem spać trzeźwy a wstanę pijany". Oj, Nabucco, Nabucco!
Ostatnio zmieniony wt 26 sty, 2010 przez Janek, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem gorszego sortu...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Na tym forum pisuje jeden taki co zrobił odcinek pogrubiony w jeden dzieńcaatoosee pisze:Start schronisko Chocholowska przez Grzesia ,Rakon,Wolowiec,Jarzabczy Wierch,Konczysty Wierch,Starorobocianski Wierch,Ornak,Schronisko Ornak ,Tomanowa Dolina,Ciemniak,Krzesanica,Malolaczniak,Kondracka Kopa,Kasprowy Wierch,Swinica,Zawrat,Schpiglasowa Przelecz,Schronisko Morskie Oko,Rysy i spowrotem na noc do MO.
Wszystko legalnie szlakami.Kto to przejdzie wjeden dzien ma 2 piwa
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
I pewnie zrypany jak głupi osioł. Drugi głupi osioł chadzał na Rysy z Murowańca i z powrotem. Też zrypany. Mefisto, gdybyś był tak uprzejmy poszukać link, ja mam problemy z wyszukiwrką...mefistofeles pisze:Na tym forum pisuje jeden taki co zrobił odcinek pogrubiony w jeden dzień
Jestem gorszego sortu...