Buty trekkingowe na jesien i lekka zime w miescie?

Buty, odzież, plecaki, śpiwory, akcesoria i sprzęt górski...
tgchan

Kontakt:

Buty trekkingowe na jesien i lekka zime w miescie?

Post autor: tgchan »

Witam! Ostatnio kupilem sobie buty( glany- ktore zawsze chcialem miec )
http://limitedeshop.com/product_info.ph ... cts_id/218

naczytalem sie najpierw naprawde sporo ale mimo tego co pisali uzytkownicy "jak sie rozchodza to najwygodniejsze buty itp itp" jakos ciemno to widze ;(

Co prawda lewy but jest naprawde ok ale prawy jakos sie nie wyrobil i na zgieciu stopy od gory skora buta przy kazdym kroku mnie sie niemalze wbija ;/ W butach tych chodzilem ponad 10dni dosyc dlugo, na tyle zeby lewy but bardzo ladnie wspolgral z moja noga, niestety prawy daje mi ostro popalic bo ugniata naprawde mocno i bolesnie.

Juz za kilkanascie dni bede zmuszony chodzic dosyc sporo po miescie i powaznie sie zastanawiam na kumpnem jakis bardzo wygodnych butow trekkingowych na okres jesien/lekka zima (taka jaka mamy w Polsce)

Bylbym bardzo wdzieczny za pomoc w dobraniu jakis odpowiednich butow. Najwazniejsze dla mnie to:

-wygoda na 1szym miejscu
-zeby buty w miare wytrzymale byly (sprawdzona firma)
-bez zbednych wynalazkow ktore sa potrzebne w ekstremalnych warunkach (jakies membrany itp xD)
-cena bez wiekszego znaczenia ale tak jak mowie maja one sluzyc w 99% do przemieszczania sie po miescie w okresie jesien/zima (czyli na teraz)

Z gory dziekuje za poswiecony czas oraz sugestie.
świster

Post autor: świster »

Może idź do lekarza, niech ci stopy zbada :think: ;)
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Moja diagnoza,... masz jednakowe stopy, najprawdopodobniej dwie lewe. :think:
Kup dwa lewe buty. ;) :P
tgchan pisze:maja one sluzyc w 99% do przemieszczania sie po miescie
Może napisz na forum dla skinów, lub miejskim. :D
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Spróbuj zareklamować buty, może mają wadę.

Moze takie coś by Ci pasowało http://www.e-horyzont.pl/jack-wolfskin_ ... 9892t.html
lub http://www.e-horyzont.pl/jack-wolfskin_ ... 3407t.html
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
tgchan

Kontakt:

krzymul pisze:Moja diagnoza,... masz jednakowe stopy, najprawdopodobniej dwie lewe. :think:
Kup dwa lewe buty. ;) :P
tgchan pisze:maja one sluzyc w 99% do przemieszczania sie po miescie
Może napisz na forum dla skinów, lub miejskim. :D
świster pisze:Może idź do lekarza, niech ci stopy zbada :think: ;)
Prosilem o opinie ludzi ktorzy sie znaja i posiadaja wiedze na ten temat.
Jak napisze ze oczekuje opdowiedzi od debili albo dzieci neo to dopiero sie udzielicie: krzymul & świster

Szarotka dziekuje za rade. Poczytam jeszcze troche o tych CROSSHIKE MID MEN i prawdopodobnie sie na nie zdecyduje.
Awatar użytkownika
krzymul

tgchan pisze:Witam! Ostatnio kupilem sobie buty( glany- ktore zawsze chcialem miec )
...chciałeś mieć to masz....
tgchan pisze:na zgieciu stopy od gory skora buta przy kazdym kroku mnie sie niemalze wbija
...to co masz.
Masz rację trzeba być debilem, żeby wiedzieć, że glany nadają się tylko na paradę skinów, a nie do "trekkingu".
tgchan pisze:jak napisze ze oczekuje opdowiedzi od debili albo dzieci neo to dopiero sie udzielicie
Z niecierpliwością czekam na pozwolenie zabrania głosu.
Zgodnie z sugestią Świstera, powinieneś jednak udać się do lekarza, ale nie do ortopedy lecz do takiego od głowy. ;) ...a będzie OK.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Huczaj

Post autor: Huczaj »

krzymul pisze:Masz rację trzeba być debilem, żeby wiedzieć, że glany nadają się tylko na paradę skinów, a nie do "trekkingu".
I tu się mylisz, znam wiele osób , które glany sobie chwalą jako buty trekkingowe.

I pozatym Krzymul, zauważ że kolejny formumowicz się wk.... na niektóre posty. Może jednak trzeba podejść do tematu badziej merytorycznie, zamiast się nabijać, wtedy unikniesz wyzywania od debili.
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Jeśli ktoś wchodzi i w drugim poście wyzywa od debili w odpowiedzi na żartobliwe bądź co bądź posty to ja nie mam więcej pytań.

Zakompleksionym i bez poczucia humoru ludziom mówię stanowcze NIE :D

Takich nam tu nie trzeba 8)

@Huczaj.

A któż Ci broni podejść "merytorycznie" do tematu ?
Ale nie broń innym podejścia humorystycznego.
I tyle :)
To jest forum a nie płatny serwis porad wszelakich więc i odpowiedzi na dowolne pytania mogą być skrajnie różne. Jeśli ktoś tego nie rozumie to jego problem.

Salam :)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Huczaj

andy67 pisze:A któż Ci broni podejść "merytorycznie" do tematu ?
Ale nie broń innym podejścia humorystycznego.
I tyle
To jest forum a nie płatny serwis porad wszelakich więc i odpowiedzi na dowolne pytania mogą być skrajnie różne. Jeśli ktoś tego nie rozumie to jego problem.
Wiem, ale zauważ że to już kolejny przypadek w ostatnim czasie, gdzie pierwszy czy drugi post to nabijanie się. Może i to kogoś bawi, dla mnie jest żenujące i stwierdzam, że jak ktoś nie ma pojęcia co napisać to pisze cokolwiek, byle coś naskrobać.

Zastanów się Andy czemu kolejna osoba w drugim poście wyzywa od debili? Może zauważysz, że to przyczyna jest jednakowa. Ja też bym się wkur... gdyby mi jeden z drugim napisali w odpowiedzi że mam dwie lewe nogi, alebo żebym poszedł do lekarza.

Ja rozumiem, że jest wolność itd. i nie bronię nikomu pisać tego co piszę, twierdzę tylko żeby niektórzy się zastanowili zanim zaczną sie dziwić że ktoś ich od debili wyzywa.
Awatar użytkownika
andy67

@Huczaj

Bronisz przegranej sprawy. Wyzywający od debili sam sobie wystawia świadectwo i tyle.

Ale miło że nie bronisz innym pisania tego co piszą. Ludzki pan :D
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Żarty są jak najbardziej OK ale miło by było, gdyby panowie dorzucili też jakąś konkretną radę na temat :) Od zarania dziejów wiadomo, że nie staje się partnerowi na bolący odcisk
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Awatar użytkownika
Huczaj

Bronisz przegranej sprawy. Wyzywający od debili sam sobie wystawia świadectwo i tyle.
To ja Cię proszę zastanów się dlaczego wyzywa od debili? Jaka jest przyczyna? I czemu jest to kolejny użytkownik w ostatnim czasie? Wszyscy nowo pytajacy to debile a reszta taka wspaniała, czy może co poniektórzy nie mają pojęcia co napisać i pieprzą głupoty?
Awatar użytkownika
krzymul

@Huczaj, podszedłem do tematu humorystycznie, bo ten post niezmiernie mnie ubawił.

Po pierwsze primo, jeden but nie gniecie, a drugi tak.
Wnioski: albo buty nie jednakowe, albo stopy. Przyjąłem tą drugą opcję, bo mało prawdopodobne, żeby tak zachwalane przez użytkowników buty były kiepskiej jakości. Ergo , pozostaje sprawdzenie stóp, stąd sugestia pójścia do lekarza.

Po drugie secundo, lewy leży dobrze, prawy uwiera, ergo, podejrzenie posiadania dwóch lewych stóp. Tutaj też wskazana porada lekarska.

Po trzecie tertio, najlepsze do trekkingu miejskiego w dużych dawkach,... na pewno nie są glany.

Trochę więcej poczucia humoru, a życie stanie się prostsze.

A "tgchan" jednak zgodnie z pierwotną sugestią powinien leczyć się na nogi, bo na głowę już za późno.

PS
Rada pójścia do lekarza wynikała z troski o zranione stopy kolegi.
Nie jest bezpiecznie chodzić w glanach z poranionymi stopami, jakieś zakażenie, albo gangrena nie daj boże przypałętać się może. ;)
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
krzymul

Szarotka pisze:Od zarania dziejów wiadomo, że nie staje się partnerowi na bolący odcisk
Stąd sugestia udania się do lekarza. :P .... takiego od odcisków.
Huczaj pisze:zastanów się dlaczego wyzywa od debili? Jaka jest przyczyna?
...może ADHD.
Huczaj pisze:czy może co poniektórzy nie mają pojęcia co napisać i pieprzą głupoty?
Oj mają, mają, ale po co ludzie stwarzają sztuczne problemy. Do łażenia po mieście niech se kupi jakiekolwiek trekkingowe buty, najlepiej w sklepie sportowym. A o butach tyle już było napisane...., wystarczy poczytać.
I niech się nie użala nad stopami, jak badziewie kupił.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Huczaj

krzymul pisze:podszedłem do tematu humorystycznie, bo ten post niezmiernie mnie ubawił.
Ok, podchodź sobie jak chcesz, masz do tego pełne prawo. Zwróć uwagę tylko, że to już nie pierwszy raz gdzie Ci się za takie podejście obrywa.

I po drugie, skoro tak humorystycznie podchodzisz do tematu to nie wiem czemu dziwisz się, że ktoś nazywa Cię debilem. Może ktoś nie czuje Twojego "poczucia humoru" albo po prostu stwierdza, że skoro Ty sobie robisz jaja z niego to on sobie zrobi jaja z Ciebie. I tak sobie "debilujecie" bo niestety nie byłeś w stanie doradzić koledze w wyborze obuwia.
krzymul pisze:Oj mają, mają, ale po co ludzie stwarzają sztuczne problemy. Do łażenia po mieście niech se kupi jakiekolwiek trekkingowe buty, najlepiej w sklepie sportowym. A o butach tyle już było napisane...., wystarczy poczytać.
I niech się nie użala nad stopami, jak badziewie kupił.
Trzeba było od tego właśnie zacząć dyskusje.
tgchan

Kontakt:

buty sa jednakowe... poprostu jeden sie rozchodzil ok, a drugi wyglada na to ze zagniotl sie nie tak jak potrzeba...

Nie wyzywalem nikogo... a jak ktos sie poczul urazony tzn ze znalazl odniesienie do siebie.

Huczaj ma racje i ciezko wam to przyznac. Po co pisac glupie posty i robic clowna z siebie nie wnoszac nic do tematu poza spamowaniem? Liczba postow pod nickiem oznacza jedna z 2 rzeczy: udzielasz sie madrze bo masz wiedze na ten temat/ciekawi cie temat lub nabijasz sobie posty bo nie masz co robic z zyciem.

Co do glanow i opini typu "glany sa do paradowania dla skinheadow" wes najpierw troche poczytaj to moze falda na mozgu ci sie powygina (nie boli a i ma pozytywny wplyw)

W 90% co przeczytalem na kilkunastu forach kazyd mowil ze "jak glany sie rozchodza to najwygodniejsze buty itp"
Awatar użytkownika
krzymul

Huczaj pisze:I po drugie, skoro tak humorystycznie podchodzisz do tematu to nie wiem czemu dziwisz się, że ktoś nazywa Cię debilem.
Powiem Ci, że na palcach u jednej ręki zasłużonego pracownika tartaku, można policzyć "ktosiów" coby w odpowiedzi na poczucie humoru nazywali "poczuciohumorowicza" debilem.
Czy już Ci ktoś napisał, że bronisz przegranej sprawy.
A zresztą... co mi tam, jak chcesz to dla Ciebie mogę być debilem. :)
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
krzymul

tgchan pisze:Jak napisze ze oczekuje opdowiedzi od debili albo dzieci neo to dopiero sie udzielicie: krzymul & świster
tgchan pisze:Co do glanow i opini typu "glany sa do paradowania dla skinheadow" wes najpierw troche poczytaj to moze falda na mozgu ci sie powygina (nie boli a i ma pozytywny wplyw)
Dyskusja wykroczyla poza pewien poziom. Na tym kończę polemikę z "tgchan".
Z Huczajem bardzo milo mi sie rozmawiało. :)
tgchan pisze:Nie wyzywalem nikogo... a jak ktos sie poczul urazony tzn ze znalazl odniesienie do siebie.
Przeceniasz się, nie jesteś w stanie mnie urazić.
Ostatnio zmieniony pn 21 wrz, 2009 przez krzymul, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
andy67

tgchan pisze: Jak napisze ze oczekuje opdowiedzi od debili albo dzieci neo to dopiero sie udzielicie: krzymul & świster
tgchan pisze:
Nie wyzywalem nikogo...

Ależ oczywiście że nie :D
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

Huczaj pisze:to kolejny użytkownik w ostatnim czasie?
w ostatnim czasie?
odkad pamietam tak bylo :)
za krotko tu jestes ;)
a poza tym zadziwiasz mnie Huczaj
najpierw zastanawiasz sie jak to mozliwe, ze mozna "zostac uwiezionym" na Koziej Przeleczy, a teraz bolejesz, ze nikt nie przybywa z pomoca koledze, ktory nieszczesliwie kupil trefne buty
a co mozna mu poradzic?
ludzie sa dzis strasznie leniwi
niebawem pojawia sie na forach pytania typu:
"poslodzilem sobie herbate, wsypalem 2 lyzeczki curku, ale herbata jest za slodka
pordzcie mi jak slodzic zeby byla dobra"
tak serio Huczaj - jak czytasz takie pytania, nie usmiechasz sie nic a nic?
;)
ODPOWIEDZ