Średnia Fatra;)

Pasma górskie w Polsce i na świecie.
ODPOWIEDZ
Reaperman

Średnia Fatra;)

Post autor: Reaperman »

Witam!
Mam pytanko. Dotyczy ono noclegów w wielkiej i małej fatrze (jak nic wychodzi średnia:) a konkretniej jak tam wygląda sprawa ze schroniskami? I chodzi mi tutaj o takie przybytki z ogrzewaniem itp., ponieważ nie mam śpiworka ciepłego:/ Dużo tego tam? Da się przechodzić od jednego do drugiego w ciągu dnia? Za wszystkie odpowiedzi z góry dzięki! :)
Pozdrawiam i miłego dzionka!
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Re: Średnia Fatra;)

Post autor: Basia Z. »

Reaperman pisze:Witam!
Mam pytanko. Dotyczy ono noclegów w wielkiej i małej fatrze (jak nic wychodzi średnia:) a konkretniej jak tam wygląda sprawa ze schroniskami? I chodzi mi tutaj o takie przybytki z ogrzewaniem itp., ponieważ nie mam śpiworka ciepłego:/ Dużo tego tam? Da się przechodzić od jednego do drugiego w ciągu dnia? Za wszystkie odpowiedzi z góry dzięki! :)
Pozdrawiam i miłego dzionka!
Było już tyle razy, również i na tym forum.

Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę.

Odpowiem krótko.
Nie należy się na to nastawiać, bo z miejscami może być krucho.
Schronisk jest mało i są małe.
Najlepiej wcześniej zaplanować trasę a potem zadzwonić i zarezerwować.

Poza tym o ile grzbiet W.F najlepiej pokonywać z namiotem śpiąc w szałasach (i w jednym schronisku) to M.F. najlepiej zdobywać "od dołu" rezerwując sobie miejsca w kwaterze prywatnej.

Taki układ grzbietów górskich gór i schronisk.

Pozdrowienia

Basia
Awatar użytkownika
diablak1223

Post autor: diablak1223 »

Mam pytanko. Dotyczy ono noclegów w wielkiej i małej fatrze (jak nic wychodzi średnia:) a konkretniej jak tam wygląda sprawa ze schroniskami? I chodzi mi tutaj o takie przybytki z ogrzewaniem itp., ponieważ nie mam śpiworka ciepłego:/ Dużo tego tam? Da się przechodzić od jednego do drugiego w ciągu dnia?
W Małej nie byłam. Fragment Wielkiej przechodziłam parę lat temu, na początku maju, Rużomberk przez Malinne - Błatnica. Spaliśmy w: 1 - ośrodek wojskowy Smrekowica, 2 - chata pod Boryszowem, 3 - schron(hotel górski?) - Królewska Studnia, 4 - kamping Gader w Błatnicy.
ODPOWIEDZ