Tatrzańska Jesień 2008
Tatrzańska Jesień 2008
wczoraj w Jasnym Pałacu przy ulicy Tetmajera w Zakopanem odbyło się ogłoszenie wyników tegorocznego konkursu
i swietna wiadomosc!
zdobywca glownej nagrody zostal KERT!
serdeczne gratulacje
mam nadzieje, ze jak juz wrocisz Kercie z Zakopanego to zaprezentujesz zwycieska prace
trzecia nagrode plus wyroznienie zdybyl Bogus - gratuluje
nieco wiecej informacji: http://zakopiec.info/wyniki-konkursu-fo ... sien-2008/
i swietna wiadomosc!
zdobywca glownej nagrody zostal KERT!
serdeczne gratulacje
mam nadzieje, ze jak juz wrocisz Kercie z Zakopanego to zaprezentujesz zwycieska prace
trzecia nagrode plus wyroznienie zdybyl Bogus - gratuluje
nieco wiecej informacji: http://zakopiec.info/wyniki-konkursu-fo ... sien-2008/
- Zakochani w Tatrach
-

I ja gratuluję. 
"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
Była to X edycja Tatrzańskiej Jesieni i trzecia w której brałem udział. Za pierwszym razem moje foty były na wystawie pokonkursowej, w ub roku zostały wyróżnione, a teraz nagroda.
W tym miejscu trochę nie zgadzam się z werdyktem. Ponoć w kulminacyjnym momencie obrad jury miał nastąpić wybór między wersją czarno-białą, a kolorową tego samego kadru. Zdecydowano o wersji kolorowej, choć moim zdaniem ta druga jest ciekawsza.
Kadr znacie, to Wam na tym forum kiedyś go pokazywałem. Wersja czarno-biała tak się prezentuje

Oczywiście cieszę się z uznania jury, ale to nie koniec nagród
Właśnie pod tą wersją wyżej, która również jest na wystawie usłyszałem anonimowo (bo osoba nie wiedziała że ja to ja) coś takiego: „ooo tu jest coś więcej niż materia gór” Nie mi oceniać, czy też sugerować oglądającym takie sformułowanie w stosunku do mojej pracy, ale czyż nie może być ono doskonałym określeniem tego czego szukamy w górskiej fotografii? Prosta zasada, acz trudna do realizacji.
Przyjemnie było poznać kilka osób które fotografują Tatry i posłuchać o zapowiedziach wydania albumu z fotami z wszystkich dotychczasowych edycji TJ. Przy różnorodności podejścia nagradzanych, wyróżnianych autorów może to być ciekawa publikacja i trzymam kciuki za jej realizację.
Jeszcze jedna nagroda z tego dnia.... od Tatr, ale tu wystarczą foty

Bogusiowi gratulowałem już, a ponieważ powieszono jego kilka prac to zaprzyjaźnieni z tatry.prv trochę zdominowali tą edycję
Na koniec, jeśli ktoś będzie w Zakopanem to bodaj do świąt warto obejrzeć tą wystawę bo kilka smakowitych kąsków tam jest, a ja już mam w głowie plan na kadr i miejsce... ale trzeba poczekać kilka miesięcy
W tym miejscu trochę nie zgadzam się z werdyktem. Ponoć w kulminacyjnym momencie obrad jury miał nastąpić wybór między wersją czarno-białą, a kolorową tego samego kadru. Zdecydowano o wersji kolorowej, choć moim zdaniem ta druga jest ciekawsza.
Kadr znacie, to Wam na tym forum kiedyś go pokazywałem. Wersja czarno-biała tak się prezentuje

Oczywiście cieszę się z uznania jury, ale to nie koniec nagród
Właśnie pod tą wersją wyżej, która również jest na wystawie usłyszałem anonimowo (bo osoba nie wiedziała że ja to ja) coś takiego: „ooo tu jest coś więcej niż materia gór” Nie mi oceniać, czy też sugerować oglądającym takie sformułowanie w stosunku do mojej pracy, ale czyż nie może być ono doskonałym określeniem tego czego szukamy w górskiej fotografii? Prosta zasada, acz trudna do realizacji.
Przyjemnie było poznać kilka osób które fotografują Tatry i posłuchać o zapowiedziach wydania albumu z fotami z wszystkich dotychczasowych edycji TJ. Przy różnorodności podejścia nagradzanych, wyróżnianych autorów może to być ciekawa publikacja i trzymam kciuki za jej realizację.
Jeszcze jedna nagroda z tego dnia.... od Tatr, ale tu wystarczą foty

Bogusiowi gratulowałem już, a ponieważ powieszono jego kilka prac to zaprzyjaźnieni z tatry.prv trochę zdominowali tą edycję
Na koniec, jeśli ktoś będzie w Zakopanem to bodaj do świąt warto obejrzeć tą wystawę bo kilka smakowitych kąsków tam jest, a ja już mam w głowie plan na kadr i miejsce... ale trzeba poczekać kilka miesięcy
wlasnie mam przed sobaKert pisze:w najnowszym foto
po pierwsze - jak to w magazynie foto - swietnie wydrukowane
moje wrazenia:
-Adam Kokot "Tatrzańska impresja" (wyroznienie) - zdjecie jakie sam bym chetnie zrobil bedac na miejscu autora
-Twoja zwycieska "Dysharmonia" kojarzy mi sie ze spokojem i... harmonia (choc oczywiscie tytul zrozumialy i trafiony)
-Artur Pyć "Ostatnie promienie" i Bogusia "Chochołowskie szepty 1" (III nagrody ex equo) - swiatlo i klimat (!)
-Macka Kubickiego "Dolina Pieciu Stawow Polskich" (I nagroda kat. mlodziezowa) oraz Artura Pycia "Jesienny snieg" najmniej trafiaja w moj gust sposrod pokazanych
pirelli ok, ale wybralbym kalendarz od broncolorKert pisze:kilka kadrów z kalendarza Pirelli