Weekend majowy

Wspomnienia z pobytu w górach, relacje, plany wyjazdów.
Awatar użytkownika
horolezec

Kontakt:

Weekend majowy

Post autor: horolezec »

Temat brzmi swojsko, ale ciekawi mnie gdzie się forumowicze wybierają..Chodzi o to, żeby nie było tak, że ja gdzieś jestem, a później się okazuje, że na szlaku gadałem z kimś z was w nieświadomości co do tożsamości :)
Ja wraz z żoną zarezerwowałem sobie noclegi w Terince i tam też będziemy działać. Nie mogę się doczekać. Ostatni raz byłem w Tatrach miesiąc temu i zdążyłem się stęsknić :))
Awatar użytkownika
Piotrus

Kontakt:

Post autor: Piotrus »

Jadę w Tatry, do Zakopanego. Byliśmy w zeszłym roku i wcale nie było tak źle pod względem stonkowo-chamsko-zakopiańskim. Wystarczy wcześnie wstać i nie iść na Giewont albo nad Moko :)
A poza tym to będzie nasza podróż poślubna 8)
Scilicet scio qiud hodiernus dies! Modo ei non possum meminisse verbum Polonicum.
staszek

Post autor: staszek »

Piotrus pisze: A poza tym to będzie nasza podróż poślubna 8)
To pogody duuużo słonca, jaka podróż poślubna taki cały związek ;)
Awatar użytkownika
tommer91

Post autor: tommer91 »

Normalnie wszyscy w Tatry się wybiarają. Ja jadę w Gorce.
Don't shit, where you eat
Awatar użytkownika
horolezec

Kontakt:

Piotrus pisze:to będzie nasza podróż poślubna
No to gratulacje spóźnione! :D Ja jestem małżonkiem 5-miesięcznym, więc z większym stażem( :)) ) i potwierdzam - udana podróż poślubna to dobry prognostyk na dalsze życie :)
gb pisze:Unikanie tłumów
A no widzisz GB, dlatego też wybrałem Słowację. Polska stonka wie, że jest zakaz aż do czerwca, a słowacka stonka to nie stonka tylko normalni turyści - czytaj:w normalnych ilościach. :)
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

tommer91 pisze:Ja jadę w Gorce.
słuszny wybór. W zesżłym roku było tak: http://gorymoje.infoturysta.pl/galeria. ... zdjecie=13
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Aleksandra

Post autor: Aleksandra »

Noo.. tak... :D Będę Was wspierać duchowo siedząć nad książkami lub leżąc i rycząć ze strachu przed maturką :) Za to ostatni weekend maja jest mój :) i Tatr
Awatar użytkownika
horolezec

Kontakt:

Olusia pisze:rycząć ze strachu przed maturką
Każdy to przejść musi Oleńka i każdy zawsze jęczy, że na majówke jechać nie może bo mu matura koliduje :P Ale nic się nie martw i nie bój bomy duchowo Ciebie wspierać będziemy. A poza tym Ty się maturą nie stresuj - przed Tobą dużo poważniejsze egzaminy ;)
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Post autor: Zakochani w Tatrach »

My - ze względu na komfortową sytuację możliwości wyjazdu - "kiedy chcemy" i "jak będzie pogoda" :) - długich weekendów raczej nie bierzemy pod uwagę. Jeśli będzie ładnie - to pojeżdzimy trochę na rowerach po jurajskich szlakach.
Natomiast w przyszłym tygodniu - jak się pogoda trochę wyklaruje - chcemy wpaść na kilka dni "na krokusy".
Planujemy zajrzeć do Terinki zielonym szlakiem z Hrebienioka, tylko nie wiemy, jakie tam jest dojście o tej porze...
Może ktoś jest zorientowany, będę wdzięczna za jakąś informację... :)

Wszystkim forumowiczom - długoweekendowcom - życzę pięknej pogody i wspaniałych widoków - z daleka od "stonki".

Ala :) .
Zakochani w Tatrach
Awatar użytkownika
horolezec

Kontakt:

No gdybyście jednak byli Ala w okolicach Terinki w majowy weekend to daj znać na forum, wypijemy coś złotego ;) :D
My będziemy na pewno. W planach Lodowy,Durny i Łomnica.
staszek

Obrazek
W planach Lodowy,Durny i Łomnica.
Znowu na lewizne :P
Z tym Durnym to może być problem . Lodowy róbcie od Siodełka, a Łomnica to murowany mandat .
Żartowałem Oczywiście idziecie z przewodnikiem ;)
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Post autor: Zakochani w Tatrach »

horolezec pisze:No gdybyście jednak byli Ala w okolicach Terinki w majowy weekend to daj znać na forum, wypijemy coś złotego
:) :) :) - z wielką przyjemnością...

A tak właściwie - to "nigdy nie mów nigdy" :D

W ub. roku byliśmy w długi weekend czerwcowy w Zakopanym, no i muszę powiedzieć, że na niższych szlakach - masakra, ale daleko i wysoko - cichutko, spokojnie i pięknie...

W słowackich Tatrach napewno będzie super - czego bardzo Wam życzę :)

Ala :) .
Zakochani w Tatrach
świster

Post autor: świster »

staszek pisze:Łomnica to murowany mandat .
Jaki mandat? Przecież pewnie pójdą legalnie - Hokejką ;)
pozdr
Awatar użytkownika
horolezec

Kontakt:

staszek pisze:Znowu na lewizne razz
Z tym Durnym to może być problem . Lodowy róbcie od Siodełka, a Łomnica to murowany mandat .
Żartowałem Oczywiście idziecie z przewodnikiem wink
Same pudła :)) :)) :)) Jedziemy się wspinać...
świster pisze:legalnie - Hokejką
Ojjj, nie ten poziom...Będziemy robić II-III-ki ;)

Ponadto niniejszym informuję, iż posiadamy wymagane legitymacje oraz ubezpieczenie :P

Zgodnie z poniższym wszystko będzie zatem legalnie 8) :

"B. PODMIENKY PRE VYKONÁVANIE HOROLEZECTVA A SKALOLEZECTVA NA VYHRADENÝCH MIESTACH

1. Horolezeckú činnosť môžu vykonávať horolezci organizovaní v horolezeckých zväzoch.
2. Horolezci môžu vstupovať do vysokohorského prostredia aj mimo turistických a náučných chodníkov a v čase sezónnych uzáverov turistických a náučných chodníkov len za účelom nástupu na horolezeckú túru so stupňom ťažkosti horolezeckej klasifikácie vyšším ako II.stupeň, pričom použijú trasu čo najšetrnejšiu z hľadiska ochrany prírody a krajiny. Pri samostatných výstupoch môžu horolezci použiť hrebeňové túry od II. stupňa ťažkosti horolezeckej klasifikácie s výnimkou úsekov Kopské sedlo - Jahňací štít, Veľká Svišťovka - Kežmarský štít. Horolezecké túry s I. a II. stupňom ťažkosti sa môžu vykonávať len v letnom období, ak je to nevyhnutné na zostup a v zimnom období od 21. decembra do 20. marca v obidvoch smeroch, keď terén tejto ťažkosti sa metodicky využíva na zimný výcvik. "
staszek

horolezec pisze:[

Ponadto niniejszym informuję, iż posiadamy wymagane legitymacje oraz ubezpieczenie :P

Zgodnie z poniższym wszystko będzie zatem legalnie 8) :

"B. PODMIENKY PRE VYKONÁVANIE HOROLEZECTVA A SKALOLEZECTVA NA VYHRADENÝCH MIESTACH

1. Horolezeckú činnosť môžu vykonávať horolezci organizovaní v horolezeckých zväzoch.
2. Horolezci môžu vstupovať do vysokohorského prostredia aj mimo turistických a náučných chodníkov a v čase sezónnych uzáverov turistických a náučných chodníkov len za účelom nástupu na horolezeckú túru so stupňom ťažkosti horolezeckej klasifikácie vyšším ako II.stupeň, pričom použijú trasu čo najšetrnejšiu z hľadiska ochrany prírody a krajiny. Pri samostatných výstupoch môžu horolezci použiť hrebeňové túry od II. stupňa ťažkosti horolezeckej klasifikácie s výnimkou úsekov Kopské sedlo - Jahňací štít, Veľká Svišťovka - Kežmarský štít. Horolezecké túry s I. a II. stupňom ťažkosti sa môžu vykonávať len v letnom období, ak je to nevyhnutné na zostup a v zimnom období od 21. decembra do 20. marca v obidvoch smeroch, keď terén tejto ťažkosti sa metodicky využíva na zimný výcvik. "
ooo to ma się rozumieć :) to myśle że relacja będzie zajebista :)
Pogody w górach !!!!!!!!!!!!!
magic

Post autor: magic »

Może Tatry Niżne, ale jest dopiero 6 kwiecień, więc mogą mi się plany jeszcze pozmieniać. Awaryjnie Chochołowska, powyżej schroniska w zeszłym roku były pustki. Mam tam taki szczyt, do którego podchodziłam już dwa razy :x :))
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

Ja pewnie pojadę na Słowację pod namiot, ale jeszcze nie mam pojęcia gdzie, bo z najbliższymi przyjaciółmi trudno nam wybrać takie góry, w których jeszcze żadne z nas nie było.

No chyba, że dostanę ciekawą propozycję zarobkową ;-)

Pozdrowienia

Basia
Najlepszy na świecie kurs przewodnicki :)
http://www.skpg.gliwice.pl/kurs/
Awatar użytkownika
horolezec

Kontakt:

A ktoś się może orientuje czy Słowacy 1 albo 3 maja obchodzą jakieś święto? :think:
Awatar użytkownika
ruda

Post autor: ruda »

ja wybieram się na 9 dni na Rajd Beskid Niski organizowany przez SKPB :) Spanie w stodołach, integracja przy ognisku..czasami koszenie jara i przedzieranie się przez krzal. Na koniec ześrodkowanie w Bielicznej gdzie spotkaja się wszystkie trasy rajdu oraz pojawią się kursanci, którzy będą tam kończyć swoje przejście wiosenne.
Awatar użytkownika
Lukas

Post autor: Lukas »

ja z kolei jadę w skały zdobyć pierwsze szlify wspinaczkowe.
Upadek nie jest klęską. Nisko zawieszona poprzeczka — i owszem

http://picasaweb.google.co.uk/llukasziola
http://drytooling.com.pl - serwis wspinaczki mikstowej, alpinizmu, himalaizmu
ODPOWIEDZ