Najlepiej wyposażeni ......... jakich udało nam się spotkać

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
pajakt

Najlepiej wyposażeni ......... jakich udało nam się spotkać

Post autor: pajakt »

Pod tym tytułem chciałbym zaproponować galerię zdjęć ludzi proszących się o wypadek. Na początek może nic specjalnego, ale to tylko na początek:

Obrazek

P.S. dodam, że ci szykowni Państwo schodzili z Giewontu pod prąd :(
Ostatnio zmieniony ndz 07 paź, 2007 przez pajakt, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
horolezec

Kontakt:

Post autor: horolezec »

Proszę o zmianę słowa "taternicy" na "turyści"! Toż to profanacja! JaK mniemam, Pajakt wie czym się różni taternik od turysty. :think:
pajakt

"Taternicy" użyci zostali celowo. Z DUUUUUUUŻĄ dozą ironii. Ale może rzeczywiście lepiej zmienić... Z tym, że to nawet nie są turyści! Moźe jakieś propozycje słowa na zamianę?
Awatar użytkownika
Mecenas

Post autor: Mecenas »

moze samobojcy?
pajakt

OK. Samobójcy. Już zmieniam.
Awatar użytkownika
tomtom

Post autor: tomtom »

wątek do kasacji.
"Jarosław Kaczyński ugryzł żubra w dupę i to czyni go postacią historyczną."
Awatar użytkownika
horolezec

Kontakt:

Post autor: horolezec »

pajakt pisze:Z DUUUUUUUŻĄ dozą ironii
Taka intencja byłaby jasna, gdybyś dał cudzysłów ;)

I nie przesadzałbym z tymi samobójcami. PRzypomnij sobie jak Ty się zachowywałeś i jak byłeś ubrany w czasie swojej pierwszej wycieczki w Tatry.
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Mnie szczerze mówiąc zwisa kto, gdzie i jak ubrany czy wyposażony chodzi w Tatry. Byle nie śmiecił, nie darł ryja bez istotnego powodu, nie rzucał co chwila k... czy ch... itp.
Czasem mogę się uśmiechnąć na widok czyjegoś stroju czy wyposażenia ale nie wątpię że i inni na mój widok również :)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
tomtom

Horolezec ->
Korczak łoi bez kasku (często) oraz w sandałach (czasami) i spodniach od dresu. Jest taternikiem czy turystą? BTW, Elewator 16.00?
andy67 pisze:Czasem mogę się uśmiechnąć na widok czyjegoś stroju czy wyposażenia
co jest normalne. natomiast zamieszczanie takiego zdjecia w watku o takim tytule czegos dowodzi, ale brak mi slowa, zeby to okreslic.
pajakt

tomtom pisze:Horolezec ->
Korczak łoi bez kasku (często) oraz w sandałach (czasami) i spodniach od dresu. Jest taternikiem czy turystą? BTW, Elewator 16.00?
andy67 pisze:Czasem mogę się uśmiechnąć na widok czyjegoś stroju czy wyposażenia
co jest normalne. natomiast zamieszczanie takiego zdjecia w watku o takim tytule czegos dowodzi, ale brak mi slowa, zeby to okreslic.
Nie podchodź do tego tak poważnie, proszę. Poprostu albo rozumiesz o co chodzi w tytule albo nie. Myślę, że rozumiesz doskonale, ale postanowiłeś się czepiać. Czepiaj się. Twoje prawo :D
Awatar użytkownika
tomtom

Rozumiem, że zapragnąłeś podrzeć łacha z klapkowiczów. Wyobraź sobie, że mnie też oni bawią, ale starcza mi kultury, żeby nie szydzić z nich publicznie.
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

Z tym tytułem - to troszkę przesada.
tomtom pisze:Elewator
mmmmm... Elewator :)
"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
pajakt

Tytuł na życzenie Mecenasa
Rozumiem, że zapragnąłeś podrzeć łacha z klapkowiczów. Wyobraź sobie, że mnie też oni bawią, ale starcza mi kultury, żeby nie szydzić z nich publicznie.
Forum internetowe ma tę nieocenioną zaletę, że jeśli komuś nie odpowiada jakiś wątek może wyrazić na jego temat swoje zdanie. Np. napisać o tym, że jest się zbyt kulturalnym aby robić to lub owo. A można nawet taki wątek zignorować zupełnie... Pełna dowolność, nikt nikogo do niczego nie zmusza. Fajne, prawda?

Zastanawiam się dlaczego szydzenie z takich zachowań to, według Ciebie tomtom, brak kultury. Zupełnie tego tak nie odbieram. Co więcej, uważam, że należy je piętnować (te zachowania). Choćby w taki jak tutaj sposób.
Dla mnie brakiem kultury byłoby publikowanie zdjęć z twarzami, nazwiskami itp. Ale... przecież nie musimy się zgadzać.
Awatar użytkownika
tomtom

>Zupełnie tego tak nie odbieram

To zrozumiałe, albowiem brak Ci kultury, na co wskazuje fakt, iż w ogóle się nad czymś w tym temacie zastanawiasz. W toku wychowywania przyzwoity człowiek dowiaduje się, że szydzenie jako takie nie jest zachowaniem kulturalnym, ewentualnie na późniejszym etapie (np. po lekturze Wilde'a) uzupełni wiedzę na temat szydery i skonstatuje, że eo ipso jest ona dopuszczalna lecz nie taka, jaką zademonstrowałeś tworząc ten wątek, tj. dokumentnie wykastrowana z poczucia humoru.
Forum internetowe ma również tę nieocenioną zaletę, że tematy równie kretyńskie jak ten mogą zostać przez odpowiednie służby wyrżnięte. Oczywiście nie zostanie to uczynione, albowiem tutejsze służby specyficznie rozumieją kretyńskość, o dopuszczalnym zestawie zachowań forumicznych nie wspominając . Na przykład gdybym teoretycznie poprosił grzecznie, żebyś wypierdalał z tym śmieciowym wątkiem w pizdu, za chwilę tekst ów powędrowałby do kosza.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

widzisz tomtom - wycinanie nie ma sensu bo:
a) albo temat zdechnie i zejdzie gdzieś daleko
b) albo stanie się przyczynkiem ciekawej dyskusji o kulturze dyskusji i szydzeniu z klapków
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
pajakt

tomtom pisze:Forum internetowe ma również tę nieocenioną zaletę, że tematy równie kretyńskie jak ten mogą zostać przez odpowiednie służby wyrżnięte. Oczywiście nie zostanie to uczynione, albowiem tutejsze służby specyficznie rozumieją kretyńskość, o dopuszczalnym zestawie zachowań forumicznych nie wspominając . Na przykład gdybym teoretycznie poprosił grzecznie, żebyś wypierdalał z tym śmieciowym wątkiem w pizdu, za chwilę tekst ów powędrowałby do kosza.
O! Proszę, a to się kolega przy lekturze Wilde'a wyrobił! No brawo! Cóż za kulturalna, wysublimowana osobowość. Aż mi dech zaparło.

Rada: załóż własne forum, zaprowadź tam własne porządki. I będziesz miał pewność, że mnie tam nie zobaczysz. A jak pojawi się ktoś podobny to go wyrzucisz i po sprawie.
Ostatnio zmieniony ndz 07 paź, 2007 przez pajakt, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
tomtom

Reakcja służb szybka jak Shinkansen :)
Pewnie, że masz rację, mefi. Jest kwestią indywidualnego odczuwania, jak kto ten wątek odbiera, do tego co dzień to inny nastrój i inna recepcja. Mnie on od wczoraj wnerwia niepomiernie, ale nie neguję prawa każdego do prywatnych odczuć, może poza fanfarami na cześć geniuszu autora i pomysłodawcy.
pajakt pisze:wysublimowana
wysu-jaka? o czym pan do mnie rozmawiasz?
pajakt

tomtom pisze:ale nie neguję prawa każdego do prywatnych odczuć, może poza fanfarami na cześć geniuszu autora i pomysłodawcy.
Negujesz
Awatar użytkownika
Lukas

Post autor: Lukas »

pajakt pisze:Zastanawiam się dlaczego szydzenie z takich zachowań to, według Ciebie tomtom, brak kultury. Zupełnie tego tak nie odbieram. Co więcej, uważam, że należy je piętnować (te zachowania). Choćby w taki jak tutaj sposób.
Pajakt piętnowanie w taki sposób nic nie zmienia. Ludzie nazwijmy to rozsądni czytając to czy inne górskie forum lub przewodnik np. Nyki dochodzą do pewnych wniosków sami dotyczących ubioru itp. Ludzie nierozsądni - albo nie czytają żadnych for i niewyciągną wniosków z postu, a jeśli już tu zajrzą to popatrzą na dział ekwipunek zobaczą polecane buty za 600zł i buchną śmiechem i powiedzą : "Debile w Himalaje idą czy co ?, rok temu w maju przecież z wujkiem Janem robiliśmy Giewont w adidasach" , więc owszem np w relacjach czy przede wszystkim poradach dla pytających edukować w kwestii wyposażenia, ale oddzielny wątek jest zbyteczny.

Zaznaczam, że moja wypowiedź ma charakter subiektywny, ale mylić się oczywiście mogę.
Upadek nie jest klęską. Nisko zawieszona poprzeczka — i owszem

http://picasaweb.google.co.uk/llukasziola
http://drytooling.com.pl - serwis wspinaczki mikstowej, alpinizmu, himalaizmu
pajakt

Lukas_12, ależ ja się nie upieram, że on jest konieczny. Napisałem przecież:
chciałbym zaproponować
Z propozycją można się zgodzić lub nie. Propozycja to zdefinicji rzecz do rozważenia i przyjęcia bądź nie. Można ją skrytykować, bo czemu nie? Twoja wypowiedź jest zatem jak najbardziej na miejscu.
Odmienne zdanie jeśli jest przedstawione rzeczowo i kulturalnie jest poprostu odmiennym zdaniem. Może być nawet krytyką, ale w formie do jakiej przywykli biali, cywilizowani ludzie.
ODPOWIEDZ