Tatry Zachodnie

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ines

Tatry Zachodnie

Post autor: Ines »

Wybieram się 1 września w Tatry Zachodnie - wieczorem dojście do schroniska na Chochołowskiej, nocleg i wczesnym rankiem wyjście na szlak. Jakie trasy polecacie? Przyznam, że rzadko chodziłam po Zachodnich więc nie mam pojęcia jak zaplanować wycieczkę, tak żeby wykorzystać nocleg w schronisku, ale nie zmasakrować nóg ;) bo potem przenoszę się już w Tatry Wysokie. Może jakiś bywalec Tatr Zachodnich doradzi ciekawą trasę?
Z góry dziękuję :)
lucyna

Post autor: lucyna »

Byłam tam tylko raz i prawdę powiedziawszy nawet mi sie podobało. Wprawdzie góry są za wysokie, za strome, za skaliste ale muszę przyznać, że ładne. Byliśmy na czymś w rodzaju szkolenia, zapoznanie z gorami wysokimi. Trasa stosunkowo łatwa, coś z 8 godzin.
Kuźnice-Kopa Kondracka-Czerwone Wierchy-Kiry.
Awatar użytkownika
Ines

Post autor: Ines »

:?
Pisałam, że chodzi mi o trasy z schroniska na Chochołowskiej, a wspomnianą przez Ciebie przeszłam miesiąc temu.
Awatar użytkownika
ma^wilk (Marta)

Post autor: ma^wilk (Marta) »

krótsza trasa: Polana Chochołowska - Grześ - Rakoń - Wołowiec - Polana Wyżnia Chochołowska - Polana Chochołowska

dłuższa trasa: Polana Chochołowska - Rakoń - Wołowiec - Jarząbczy Wierch - Kończysty Wierch - Trzydniowiański Wierch - Polana Chochołowska

Polecam też Starorobociański Wierch i Ornak :)
"Lubię, gdy o zmierzchu rozpalisz ognisko,
oświetlisz to co chowa się w nas."
uzależniona

Post autor: uzależniona »

Miałam właśnie pisać tą trasę:
ma^wilk (Marta) pisze:krótsza trasa: Polana Chochołowska - Grześ - Rakoń - Wołowiec - Polana Wyżnia Chochołowska - Polana Chochołowska
;) . Najgorsze w Tatrach Zachodnich jest to, że jak chce si.ę wyjść na jakąś górę, to jest cały czas długo pod górę. W Tatrach Wysokich doliny są wyżej to na szczyt nie jest już tak długo pod górę :)
Góry, góry i jeszcze raz góry:)

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Bluecocaine

Post autor: Bluecocaine »

Na Trzydniowianski jest zajefajnie :D -----> szczególnie zejście (akurat po kilku dniowych deszczach się wybrałam) <--------------- ale szlak godny polecenia :D
If you wanna be rich
You've gotta be a bitch!
I said - rich
Bitch!
ODPOWIEDZ