Z góry dziękuję
Tatry Zachodnie
Tatry Zachodnie
Wybieram się 1 września w Tatry Zachodnie - wieczorem dojście do schroniska na Chochołowskiej, nocleg i wczesnym rankiem wyjście na szlak. Jakie trasy polecacie? Przyznam, że rzadko chodziłam po Zachodnich więc nie mam pojęcia jak zaplanować wycieczkę, tak żeby wykorzystać nocleg w schronisku, ale nie zmasakrować nóg
bo potem przenoszę się już w Tatry Wysokie. Może jakiś bywalec Tatr Zachodnich doradzi ciekawą trasę?
Z góry dziękuję
Z góry dziękuję
Byłam tam tylko raz i prawdę powiedziawszy nawet mi sie podobało. Wprawdzie góry są za wysokie, za strome, za skaliste ale muszę przyznać, że ładne. Byliśmy na czymś w rodzaju szkolenia, zapoznanie z gorami wysokimi. Trasa stosunkowo łatwa, coś z 8 godzin.
Kuźnice-Kopa Kondracka-Czerwone Wierchy-Kiry.
Kuźnice-Kopa Kondracka-Czerwone Wierchy-Kiry.
- ma^wilk (Marta)
-

krótsza trasa: Polana Chochołowska - Grześ - Rakoń - Wołowiec - Polana Wyżnia Chochołowska - Polana Chochołowska
dłuższa trasa: Polana Chochołowska - Rakoń - Wołowiec - Jarząbczy Wierch - Kończysty Wierch - Trzydniowiański Wierch - Polana Chochołowska
Polecam też Starorobociański Wierch i Ornak
dłuższa trasa: Polana Chochołowska - Rakoń - Wołowiec - Jarząbczy Wierch - Kończysty Wierch - Trzydniowiański Wierch - Polana Chochołowska
Polecam też Starorobociański Wierch i Ornak
"Lubię, gdy o zmierzchu rozpalisz ognisko,
oświetlisz to co chowa się w nas."
oświetlisz to co chowa się w nas."
-
uzależniona
-

Miałam właśnie pisać tą trasę:
. Najgorsze w Tatrach Zachodnich jest to, że jak chce si.ę wyjść na jakąś górę, to jest cały czas długo pod górę. W Tatrach Wysokich doliny są wyżej to na szczyt nie jest już tak długo pod górę 
ma^wilk (Marta) pisze:krótsza trasa: Polana Chochołowska - Grześ - Rakoń - Wołowiec - Polana Wyżnia Chochołowska - Polana Chochołowska
Góry, góry i jeszcze raz góry:)
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
- Bluecocaine
-