druga wyprawa w gory

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
ODPOWIEDZ
bodzio

druga wyprawa w gory

Post autor: bodzio »

witam 8) mam 15 lat i pare dni temu wrocilem z mojej pierwszej wyprawy w gory (jak na nowicjusza mialem b.duze tempo 8) ) i zakochalem sie w tatrach. teraz moj kolega proponuje mi wyjazd w gory na swinice , zawrat, no tamte tereny. (zamierza rowniez na orla perc, ale mowil ze zrezygnuje bo nie chce miec mnie na sumieniu :P ) jak myslicie czy nie jestem jeszcze zbytnio amatorem na takie szlaki ?? ( przemierzylem 3 szlaki) ;)
czytajac ten podpis marnujesz 5 sekund swojego zycia :D
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

a jakie to były szlaki?

(choć i tak uważam, że na to co piszesz jeszcze zdecydowanie za wcześnie)
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
bodzio

no... sa latwe bo bylem z siostra a ona spowolniala :P bylem na slowackim raju ; polowa czarnego szlaku i na sarnia skalke; i dolina koscieliska - jaskinia mrozna - wawoz krakowski ( poczatek ) - jezioro smreczynskie - dolina koscieliska
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

czyli właściwie nie byłeś nigdzie.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

tzn. nigdzie wyżej :)
Każdemu jego Everest...
bodzio

no to co mi radzicie?
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

na początek Tatry Zachodnie - Czerwone wierchy, Wołowiec etc.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

Post autor: Zygmunt Skibicki »

bodzio pisze:no... sa latwe bo bylem z siostra a ona spowolniala :P bylem na slowackim raju ; polowa czarnego szlaku i na sarnia skalke; i dolina koscieliska - jaskinia mrozna - wawoz krakowski ( poczatek ) - jezioro smreczynskie - dolina koscieliska
Mówiąc szczerze, dużo za wcześnie na propozycje, które złożył ci kolega.
Może byś zainteresował się tą propozycją - http://www.glodowka.com.pl/pl/index.php ... kolatg.php
Jakby co, masz tam kontakt bezpośredni na Głodówkę i możesz sobie załatwić uczestnictwo.
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
bodzio

szkoda... :think: na pewno bym sobie nie radzil? bo dla niego czerwone wierchy to przechadzka :P
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

Post autor: Zygmunt Skibicki »

bodzio pisze:a pewno bym sobie nie radzil?
Tego to nikt z nas nie może wiedzieć na pewno. Ty jednak prosiłeś nas o radę, więc proponujemy, co z twoim doświadczeniem tatrzańskim można zrobić dalej bez ryzyka dużych kłopotów.
Chcesz, to skorzystasz...
Czerwone Wierchy to przechadzka powiadasz...
Może przy pięknej pogodzie latem nie jest to zbyt "hyrna" wyprawa, ale dla iluś tam ludzi była ostatnią w życiu. Pomyśl o tym, co?
Ostatnio zmieniony ndz 12 sie, 2007 przez Zygmunt Skibicki, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

dla ciebie tez kiedyś będzie to przechadzka, ale trzeba stopniować trudności - chyba, że chcesz zostać klientem TOPRu
Grzegorz Braun
bodzio

dzieki za szybkie wypowiedzi, macie racje - najpierw zdobede tatry zachodnie tylko ze najblizsza okazja bedzie dopiero w przyszlym roku.. pozdrowienia z poznania :D
Awatar użytkownika
Violinistka

Kontakt:

Post autor: Violinistka »

Moja druga wycieczka w góry to Turbacz dopiero był :) Trzecia to Babia, a dopiero potem były Tatry, wpierw Murowaniec i Czarny Staw, potem Kasprowy i Giewont, a potem już szarpnęłam się w Tatry Wysokie. Orlej Perci w sumie do tej pory nie przeszłam, więc nie wiem... Ale ja to mam 15 lat i w moim przypadku moze być trochę inaczej :D
Paradoksalnie... "Nie znasz gór - nie idź!" :)

http://picasaweb.google.com/violina92
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

bodzio pisze:wawoz krakowski
Co to? :?
"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
Awatar użytkownika
Mecenas

Post autor: Mecenas »

Bodzio, podpisuje sie pod Mefim. Masz czas, nie szalej. Pamietaj - zawsze pokora :) zdarzysz sie nalazic. Ja w Twoim wieku nie wiedzialem jak gory na zywo wygladaja :/

Swoja droga - witaj na forum. Jakies odmlodzenie idzie czy cos? ;)
Awatar użytkownika
Violinistka

Kontakt:

Mecenas pisze:Swoja droga - witaj na forum. Jakies odmlodzenie idzie czy cos? wink
No, rzeczywiście. Ja też tu wpadłam i 15 lat mam :D Nawiasem, Bodzio... Widzę, że też dostałeś linka od pana Skibickiego (dobrze, Zygmunta :)) o tej Letniej Szkole Turystyki Górskiej. Mnie się to już bardzo spodobało i być może tam pojadę. Może też byś spróbował? Jeżeli chcesz się zapoznać z rówieśniczką i w ogóle pogadać o tym i owym to moje gg: 3575321. Fajnie byłoby się spotkać na tym "obozie" :)

P.S. Nie przeszkadza Wam to, forumowicze, że młodzi się zbiegają? :D

Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Mecenas pisze:Jakies odmlodzenie idzie czy cos?
I bardzo dobrze. Trzeba będzie tylko trochę uważać na "słownictwo". "Bodzio" - jakie to poznańskie (albo jeszcze lepiej "Bodziu")
:)
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Mecenas

Post autor: Mecenas »

Violinistka pisze: P.S. Nie przeszkadza Wam to, forumowicze, że młodzi się zbiegają? :D
A dlaczego mialoby przeszkadzac? Jak sa tacy fajni jak Ty - to bardzo cieszy. W koncy to Wy jestescie przyszloscia narodu i byc moze bedziecie mieli swoj pozytywne udzial w ksztaltowaniu podejscia do turystyki (nie tylko gorskiej) Waszych rowiesnikow. Wiec uczmy sie od siebie :)
Awatar użytkownika
tatromaniaczka

Post autor: tatromaniaczka »

Macie racje to za wcześnie.Ale nie zgadzam się ze chłopak nie był nigdzie.Te miejsca które wymienił zaliczylam w tym roku jako aklimatyzacje i nie uwazam że "to takie nic" Dla mnie kazda wycieczka jest ważna i nie dziele na lepsze i gorsze :)

Co do pytania te szlaki to jeszcze nie teraz.Powiem wprost że mimo kilku lat chodzenia po górkach nie byłam np na Orlej Perci bo uważam że bedzie na to czas :) Jeśli natomiast chcesz poczuć wysokie góry wejdź np na Zawrat od 5 czy Szpiglasową od Moka. Szlaki nietrudne,widoki świetne a poznasz wysokie góry :)
Awatar użytkownika
Violinistka

Kontakt:

Mecenas pisze:A dlaczego mialoby przeszkadzac? Jak sa tacy fajni jak Ty - to bardzo cieszy.
A to dobrze, czuję się coraz lepiej an tym forum :D

tatromaniaczka pisze:Jeśli natomiast chcesz poczuć wysokie góry wejdź np na Zawrat od 5 czy Szpiglasową od Moka. Szlaki nietrudne,widoki świetne a poznasz wysokie góry smile
Też polecam Szpiglasową. Wspaniale tam jest i podczas tego szlaku zaraz przy urwisku można poczuć już małą adrenalinkę :) Są też nawet małe łańcuchy przy zejściu do Doliny Pięciu Stawów, więc wszystkiego w sam raz. Bodzio, odezwij się na gg do mnie, jak chcesz ;)

ODPOWIEDZ