Hmm..., środkowa fota może przypominać zarówno okolice Stawów Staszica, jak i szlaku prowadzącego w kierunku Polskiego Grzebienia, niedaleko Śląskiego Domu
A to Polska czy Słowacja?
Bo jeśli przyjąć, że to fragment szlaku przed Bulą pod Rysami to zdjęcia z rejonów Mokrych Want, Żabich Szczytów, Kop Spadowych, Żabich Mnichów itp
Ale pewnie nie, bo tam przecież nie wolno chodzić
tomek.l pisze:Bo jeśli przyjąć, że to fragment szlaku przed Bulą pod Rysami to zdjęcia z rejonów Mokrych Want, Żabich Szczytów, Kop Spadowych, Żabich Mnichów itp
Ale pewnie nie, bo tam przecież nie wolno chodzić
Na terenie Tatr Polskich taternictwo można uprawiać w wyznaczonych do tego celu rejonach Tatr obejmujących ściany, od podnóża po grań lub wierzchołek szczytu lub formacji skalnej. Przedstawiają się one następująco:
w rejonie Morskiego Oka – w obrębie grani i leżących poniżej ścian na obszarze od Przełęczy Białczańskiej poprzez Rysy, Mięguszowieckie Szczyty i Cubrynę do Wrót Chałubińskiego, wraz z boczną granią Mnicha – mapę rejonu stanowi załącznik nr 1
uszba pisze:Janek napisał(a):
Czy na tym trzecim "coś" te czerwone plamki to łojanty (tak to jest jak za małe zdjęcia )?
No...czasami takie cos zostaje po lojantach
Janek pisze:Krew?
Ty chyba sobie postanowiles mnie dzis wykonczyc nerwowo
Janek pisze:To ja już jest ganz głupi o co chodzi w tym pytaniu
Jaka nazwe nosi widoczna na zdjeciu formacja skalna.
A teraz nie bajeruj tylko powiedz - wiesz czy nie?
Iwona pisze:Kurcze, Iwona kręciłaś się w okolicach Tomkowych Igieł lub Niżnych Rysów?
Nie bardzo zgadzam sie z okresleniem - krecilas ale wspanialomyslnie wybaczam i dodam ze obiekty widoczne na zdjeciu sa "znane i lubiane".
Chociaz po tej historii z flaszencugiem to juz nie jestem taka pewna...