Zagadka

Tradycyjna i cyfrowa: galerie, techniki, sprzęt, fotozagadki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mariusz

Zagadka

Post autor: Mariusz »

Jeśli ktoś tu jednak kiedyś zajrzy, może zgadnie gdzie było zrobione to zdjęcie i co na nim widać.

http://venus.ci.uw.edu.pl/~mbom/duze/rus9.jpg

Pytam o opinię, bo niektóre osoby twierdzą, że mój opis pod tym zdjęciem nie jest zgodny z prawdą. ;)

---
Mariusz
Ostatnio zmieniony czw 25 wrz, 2003 przez Mariusz, łącznie zmieniany 1 raz.
ana

Post autor: ana »

Moim,jakże skromnym zdaniem , w tle widoczny jest Wołowiec,natomiast po lewej stronie- Łopata.Jeżeli się mylę,to proszę mnie skorygować :P
A jakie są inne możliwości :wink: ?
ana
Awatar użytkownika
Mariusz

W takim razie nie wiem skąd mi przyszło do głowy (ładnych parę lat temu) napisać pod tym zdjęciem komentarz "Szlak na Grzesia"... :)
Dawno nie byłem w Chochołowskiej, więc ciężko mi to zweryfikować.

Ana, dostajesz nagrodę specjalną prezesa za pierwszy list na tym forum. 8)
Awatar użytkownika
Mariusz

Zresztą, skoro napisałem wiele lat temu, że jest to "Szlak na Grzesia" to logika wskazywałaby, że Grześ jest na tym zdjęciu widoczny. Może masz pod ręką albo znasz adresy w sieci jakichś zdjęć zrobionych mniej więcej z tego miejsca w stronę Wołowca?

8)
ana

Ależ Panie Moderatorze,może mi Pan wierzyć na słowo. Wszakże byłam w tamtej okolicy całkiem niedawno,zaś pamiątkowe(moje) zdjęcie zostało wykonane na szczycie :)
a.
Awatar użytkownika
Mariusz

Oczywiście że Pani wierzę, Jedyna-Użytkowniczko-Forum, ale szukam w sieci podobnych zdjęć żeby się upewnić.
Bo niestety nie dam rady w tym roku przekonać się naocznie jak to z tym grzesiem jest.

:(
ana

Awatar użytkownika
Mariusz

Ana,

Dzięki za ten link do fotki. Jestem już całkowicie przekonany i przyznaję się do błędu. Opis zdjęcia jest już poprawiony - jest to oczywiście Wołowiec. Co do Bobrowca zaś - zupełnie nie pamiętam jak wygląda, czas najwyższy odwiedzić Chochołowską.

8)
Awatar użytkownika
Czesiek

Kontakt:

Post autor: Czesiek »

Na początek pozdrowienia dla Mariusza od Wioli, Asi i Cześka z Wrocławia.
Wszystkich zaglądających tutaj też pozdrawiamy. Co do tego zdjęcia, to pierwsze moje wrażenie: Wołowiec, ale po dłuższej chwili patrzenia coś mi za zielono na nim - zwątpiłem. 12 lipca szliśmy z Chochołowskiej na Wołowiec przez Grzesia i Rakonia. Co prawda pogoda była kiepska ale widać było więcej kamieni niż zieleni. Podobne wrażenie odnisłem w tamtym roku, gdy z żoną wchodziliśmy na niego przez Wyżnią Chochołowską. Zerknę jeszcze na swoje zdjęcia i dam znać.
Awatar użytkownika
Mariusz

Witam Czesiek,

Chyba dawno już nie zaglądaliście na moją stronę. :)
Nowych zdjęć na razie nie ma, ale kto wie, może wkrótce coś się pojawi.
Co do sprawy Grześ vs. Wołowiec, to stwierdzam z całą pewnością, że MOJE zdjęcie:
http://venus.ci.uw.edu.pl/~mbom/duze/rus9.jpg
oraz zdjęcie podesłane przez Anę:
http://khenryk.republika.pl/Tatry-Wolowiec.htm
pokazują dokładnie ten sam szczyt.
Jeśli założyć, że H.Korkosz się nie myli, do rzeczywiście mamy do czynienia z Wołowcem.
Z kolei TWOJA fotka pokazuje Wołowiec z Grzesia, czyli z dużo dalszej odległości:
http://venus.ci.uw.edu.pl/~mbom/inne/PIC0007.jpg

Dzięki za rejestrację i udział w dyskusji. Mam nadzieję, ze odezwiesz się częściej. Pozdrowienia dla Asi i Wioli.
:)
ODPOWIEDZ