Ubezpieczenie górskie
-
-
a mógłbyś napisac dokładnie co to za ubezpieczenie ? ten 2-gi wariant mam na myslidagomar pisze:Kupuję w Smokowcu w Horskiej Sluzbie , na krótkie okresy wychodzi najtaniej w porównaniu do wszystkich naszych biur ,bo obejmuje wyłącznie Tatry, a nie wszelkie mozliwe sporty ekstremalne w jednym wariancie (spadochrony, działania wojenne, skoki na linie), lub wszelkie niespodzianki turystyczne w innym (upadek samolotu, choroby tropikalne itd.).
poza tym są te ubezpieczenia w 2 wariantach - szlakowym i oficjalnie pozaszlakowym, co, nie ukrywam, jest bardzo wygodne.
Proszę ładnie..
Ten drugi wariant, z legitymacją organizacji wspinaczkowej i pod warunkiem "bycia" w całym szpeju, obowiązuje na terenie całych Tatr łącznie z transportem śmigłowcowym, (no bo w sumie każde miejsce może być najkrótszą drogą do jakiejś ściany) i do 2009 roku był bardzo wygodny, ale ponieważ od 2010 roku bardzo zaostrzyli wymagania odnoście tych organizacji wspinaczkowych, bo musi tam być poświadczenie kursów, pieczątki i cholera wie, co jeszcze, a tego nie mam i nie będę miał, więc od ubiegłego roku zakładam, że się jakoś doczołgam w pobliże szlaku, jakby co i kupuję ten pierwszy, tańszy wariant
luknij na moje panoramy i galerie
Czesc,
Duzo bylo napisane juz o ubezpieczeniu na terenie Tatr Slowackich niemnej jednak moze warto byloby zaktualizowac troche te wiadomosci.
Jesli mielibyscie jechac w tym sezonie to gdzie byscie sie ubezpieczali?
Dla mnie opcja jest 2 dorosle osoby + 2 dzeci na max. 2 tygodnie w sierpniu...
Dzieki wielkie!
Pozdrawiam,
Marcin
Duzo bylo napisane juz o ubezpieczeniu na terenie Tatr Slowackich niemnej jednak moze warto byloby zaktualizowac troche te wiadomosci.
Dzieki wielkie!
Pozdrawiam,
Marcin
Dołączam się - w słowackich Tatrach ostatnio byłem w 2009, czas trochę nadrobić zaległości.cinas pisze:Czesc,
Dzieki wielkie!
Pozdrawiam,
Marcin
Każdemu jego Everest...
W PZU w ubiegłym roku wychodziło ok. 10 zł/ dzień (w tym ewentualne śmigło) można jeszcze sprawdzić tu:
https://w3.signal-iduna.pl/e-policy/pl/travel/nnw/
https://w3.signal-iduna.pl/e-policy/pl/travel/nnw/
"....The world is changed. I feel it in the water. I feel it in the earth. I smell it in the air. ..."