Ubezpieczenie górskie

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

A'propos OeAV- może kogoś zainteresuje, że można płacić 1 przelewem za np. 2 osoby. Wystarczy w tytule wpisać nazwiska i nr kart.
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Filanc

Post autor: Filanc »

Ktoś jest zorientowany czy można kupić słowackie ubezpieczenie na Łysej, czy trzeba dymać do Jaworzyny?
ania-kamzik

Post autor: ania-kamzik »

dagomar pisze:Kupuję w Smokowcu w Horskiej Sluzbie , na krótkie okresy wychodzi najtaniej w porównaniu do wszystkich naszych biur ,bo obejmuje wyłącznie Tatry, a nie wszelkie mozliwe sporty ekstremalne w jednym wariancie (spadochrony, działania wojenne, skoki na linie), lub wszelkie niespodzianki turystyczne w innym (upadek samolotu, choroby tropikalne itd.).

poza tym są te ubezpieczenia w 2 wariantach - szlakowym i oficjalnie pozaszlakowym, co, nie ukrywam, jest bardzo wygodne.
a mógłbyś napisac dokładnie co to za ubezpieczenie ? ten 2-gi wariant mam na mysli
Proszę ładnie..
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

Ten drugi wariant, z legitymacją organizacji wspinaczkowej i pod warunkiem "bycia" w całym szpeju, obowiązuje na terenie całych Tatr łącznie z transportem śmigłowcowym, (no bo w sumie każde miejsce może być najkrótszą drogą do jakiejś ściany) i do 2009 roku był bardzo wygodny, ale ponieważ od 2010 roku bardzo zaostrzyli wymagania odnoście tych organizacji wspinaczkowych, bo musi tam być poświadczenie kursów, pieczątki i cholera wie, co jeszcze, a tego nie mam i nie będę miał, więc od ubiegłego roku zakładam, że się jakoś doczołgam w pobliże szlaku, jakby co i kupuję ten pierwszy, tańszy wariant :)
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

Odświeżam.
Zakupiłam dla całej rodziny "Bezpieczny Powrót". Opcja ciekawa ze względu na koszty (364 zł za rok dla 4 osób).
Obyśmy nie musieli sprawdzac jak to działa !
Najlepszy na świecie kurs przewodnicki :)
http://www.skpg.gliwice.pl/kurs/
cinas

Post autor: cinas »

Czesc,

Duzo bylo napisane juz o ubezpieczeniu na terenie Tatr Slowackich niemnej jednak moze warto byloby zaktualizowac troche te wiadomosci.

Jesli mielibyscie jechac w tym sezonie to gdzie byscie sie ubezpieczali?
Dla mnie opcja jest 2 dorosle osoby + 2 dzeci na max. 2 tygodnie w sierpniu...

Dzieki wielkie!

Pozdrawiam,
Marcin
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

cinas pisze:Czesc,

Duzo bylo napisane juz o ubezpieczeniu na terenie Tatr Slowackich niemnej jednak moze warto byloby zaktualizowac troche te wiadomosci.

Jesli mielibyscie jechac w tym sezonie to gdzie byscie sie ubezpieczali?
Dla mnie opcja jest 2 dorosle osoby + 2 dzeci na max. 2 tygodnie w sierpniu...

Dzieki wielkie!

Pozdrawiam,
Marcin
Dołączam się - w słowackich Tatrach ostatnio byłem w 2009, czas trochę nadrobić zaległości.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
kael

Post autor: kael »

W PZU w ubiegłym roku wychodziło ok. 10 zł/ dzień (w tym ewentualne śmigło) można jeszcze sprawdzić tu:
https://w3.signal-iduna.pl/e-policy/pl/travel/nnw/
"....The world is changed. I feel it in the water. I feel it in the earth. I smell it in the air. ..."
ODPOWIEDZ