To co zobaczyłam na Gubałówce 7 maja "zwaliło" mnie z nóg.Nie wiem co jest nie tak z ludżmi którzy tam byli i zostawili po sobie takie świadectwo.Służby porządkowe powinny niezle się zwijać.Widok jest przygnębiający...
Nie tylko Gubałówka potrzebuje "pogotowia czystości".Takie "kwiatki" są wszędzie dookoła a mnie autentycznie szlag trafia na takie coś.Dla mnie to ewidentny brak kultury i totalna głupota ludzka.Ten temat pośrednio można by połaczyć z poruszanym tu na forum zagadnieniem "schroniskowego życia".Moim zdaniem z roku na rok można obserwować zanik kulury u ludzików i stąd to wszystko -ale to tylko jedna z przyczyn.
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Iwona ma rację.. Ale ten problem dotyczy nie tylko Gubałówki i Tatr.. ostatnio przemierzając rowerkiem Otwockie lasy.. taki pejzaż oglądałem na każdym kroku ..a już najbardziej mnie wkurza.. że nie ma takich debili skutecznej metody..
ryb-ka pisze:Ale najpierw tzreba by takiego deliwkenta przyłapać na gorącym uczynku.
z tym to już gorzej,bo albo zatrzymuje się taki- wyrzuca śmieci i w długą,albo jest w takim towarzystwie,że strach się odezwać.Ja "szkolę" mojego młodszego brata od małego w tym temacie...w myśl zasady "czym skorupka za młodu nasiąknie".Trzeba zaczynać od drobnych papierków na cukierki....reszta sama przyjdzie.Fajne jest też uzmysłowienie młodemu człowiekowi ileż to lat rozkładają się takie nawet niepozorne śmieci,do tego trochę nieciekawych obrazków (jak ten Izy) i jeśli to nie zaowocuje przemyśleniami i odpowiednim zachowaniem to ja już nie wiem co dalej
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Macie 100% rację!!! Czasem wyjeżdżam na Jurę Krakowsko-Częstochowską, tam to dopiero można znaleźć "skarby" (i bynajmniej nie mam na myśli ruin zamków).
Luki pisze:że nie ma takich debili skutecznej metody
...skuteczne metody może by się znalazły, tylko nasze prawo nie chce ich dopuścić!
To tez sprawa do Czesia!!! On to wyjasni w swoj sposub!!Ale jak bendzie potrzebowal pomoc to my mu oczywiscie pomorzemy!!!Zezwolenie na pistolet od wszystkich ludzi z forum juz dostal......! Czekamy tylko jeszcze na zelazny list....