Do Iwony!
Moysha pisze:Ciotka! () Powiedz mi jak tam sie sprawuje Tqwoja Minolta
Dożo informacji i dyskusji o sprzęcie foto jest tu:
http://forum.swiatobrazu.pl/foto/index.php
....więcej grzechów nie pamiętam....ale zawsze możesz pytać dalej Wujek
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Iw,czy zaglądałaś na stronkę www.foto-przyroda. pl, ciekawa jestem Twojej opinii.
Przy okazji: czary mary imion www.wp.pl
Twoje w polszczyżnie pojawiło się dopiero w XXw.(poch. z fr.) Czy wiesz, żenadano je 241957 razy, a było szczególnie popularne w l. 60,70 80.wówczas nadano je ok. 180 tys. kobiet Imię to jest żeńską formą imienia Iwo(Iwon).Pozdrawiam
Przy okazji: czary mary imion www.wp.pl
Twoje w polszczyżnie pojawiło się dopiero w XXw.(poch. z fr.) Czy wiesz, żenadano je 241957 razy, a było szczególnie popularne w l. 60,70 80.wówczas nadano je ok. 180 tys. kobiet Imię to jest żeńską formą imienia Iwo(Iwon).Pozdrawiam
nie,nie zaglądałam wcześniej, a co konkretnie chciałabyś wiedzieć Iz?Izabela pisze:Iw,czy zaglądałaś na stronkę www.foto-przyroda. pl, ciekawa jestem Twojej opinii.
a konkretniej,plizzzzIzabela pisze:Przy okazji: czary mary imion www.wp.pl
...czy ten adres mógłby być dla Ciebie przydatny, czy nie chciałabyś wysłać do poczekalni swoich fotek(ta zimowa jest ciekawa).A tak w ogóle fajnie zakręcona grupa ludzi- nie sądzisz?Mają udane plenery.
Na marginesie ja mam Canonka 520.
Odnośnie sprawy niecierpiącej zwłoki: jak wybierzesz adres to wpisz do wyszukiwarki "imiona"i sprawdż czy "osobnik" figuruje, jeżeli nie to będziemy działać do skutku . Mam znajomego astrologa, i on czasami mi pomaga, to śmieszne ale przewidział, że trafię na to forum(ale niech to zostanie między nami, bo jak się rozniesie to zostanę patentowaną "krawcową", a wolę być zwykłą
)
Na marginesie ja mam Canonka 520.
Odnośnie sprawy niecierpiącej zwłoki: jak wybierzesz adres to wpisz do wyszukiwarki "imiona"i sprawdż czy "osobnik" figuruje, jeżeli nie to będziemy działać do skutku . Mam znajomego astrologa, i on czasami mi pomaga, to śmieszne ale przewidział, że trafię na to forum(ale niech to zostanie między nami, bo jak się rozniesie to zostanę patentowaną "krawcową", a wolę być zwykłą
Stronka faktycznie ciekawa, fotki powalają kolorami,plenerem -mają duszę
Ja dopiero zaczynam zabawę z fotografią i jeszcze nie czuję się na siłach wystąpić przed takimi ludzmi
Może teraz wiosną,latem coś fajnego popstrykam
Ta zimowa fotka faktycznie mi się też podoba

oki,nie pisnę ani słówka nikomuIzabela pisze:ale niech to zostanie między nami, bo jak się rozniesie to
Re: Do Iwony!
No to popacz Iwona! Pjerwsze twoje komplimenty fotograficzne juz dostalas! No jednak juz panujesz nad sprzentem!!Moysha pisze:Ciotka! (:P) Powiedz mi jak tam sie sprawuje Tqwoja Minolta. Nietrudno zauwazyc, ze masz taki aparcikco powoduje zapytanie moje, bo chcialbym sie dwiedziec cos na temat tego sprzeciku. Jakie widzisz minusy??
hehe,dzięki lugomilugomi pisze:Bo to nie kamera fajne ujencia robi tylko ty!!
Sorry ze tak glupio pytam ale co jet funkcja macro, bo na tyle muj polski jenzyk juz nie wysratrcza!!Iwona pisze:hehe,dzięki lugomilugomi pisze:Bo to nie kamera fajne ujencia robi tylko ty!!Staram się jak mogę i cały czas się uczę.Ostatnio pstrykałyśmy przyrodę z Asikiem.Fajne fotki wyszły nam też w Gdyńskim Oceanarium. Najbardziej uwielbiam zabawę z funkcją macro
eeee,no nie musisz przepraszać za pytanialugomi pisze:Sorry ze tak glupio pytam ale co jet funkcja macro
AAAAAAAAA Teraz rozumie! Naj lepiej urzywac to funkcje to sie musisz oddalic od objektu tak z 3 metry! Jak bendziesz blizej to objektyw nie znajdzie 100% ostrosci! Czeba po prostu cwiczyc i cwiczyc!!!Iwona pisze:eeee,no nie musisz przepraszać za pytanialugomi pisze:Sorry ze tak glupio pytam ale co jet funkcja macroFunkcja macro to fotki robione z bardzo bliska.To ten przycisk-"kwiatuszek" jaki masz obok przycisku wyboru lampy błyskowej
lugomi pisze:Naj lepiej urzywac to funkcje to sie musisz oddalic od objektu tak z 3 metry!
No wiesz maz racie! Ta cena to szok! Sam bym nigdy takiej kamery nie kupil! Moze za 10 lat jak bendzie kosztowac tylko 100€!Iwona pisze:lugomi pisze:Naj lepiej urzywac to funkcje to sie musisz oddalic od objektu tak z 3 metry!ile??? No coś TY??? Przecież dzięki tej funkcj(macro i super macro) można właśnie robić fotki np.pszczółkom w krokusiku
i to tak bliziutko,że widać detale
Fajna to jest zabawa!