Najszybsza droga na Giewont ?
Najszybsza droga na Giewont ?
Idąc z Zakopanego ? jakim szlakiem najszybciej dojść na Giewont ?
Czy dobrze myśle: Kuźnce - Dol. Bystrej - schr na Kalatówkach - schr na Hali Kondratowej - Przełęcz Kondracka - Giewont ?
Co sądzicie o tym szlaku ?
Czy dobrze myśle: Kuźnce - Dol. Bystrej - schr na Kalatówkach - schr na Hali Kondratowej - Przełęcz Kondracka - Giewont ?
Co sądzicie o tym szlaku ?
Re: Najszybsza droga na Giewont ?
Nie do końca. Wydaje mi się, że najkrótsza droga na Giewont wiedzie przez Dolinę Małej Łąki (ale różnica nie jest duża). Zresztą i trzecia trasa, przez Dol. Strążyską i Przeł. w Grzybowcu ma podobną długość. No, ale pamiętaj że to i tak jest prawie 1000 m podejścia.Max pisze: Czy dobrze myśle?
MiG
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Może nawet dostaniecie brawa od pozostałych 30-stu osób kolebiących się na szczycie. :] Ja bym jednak polecał do smyrgania ukochanej np. Bobrowiec - jest szansa że będziecie sami... A taki sam on najwyższy szczyt polski jak i Giewont...Max pisze:czy to nie romantyczne ? zabrać ukochaną na najwyższy szczyt polski... objąć się na szczycie, pocałować...
Mariusz pisze:Ja bym jednak polecał do smyrgania ukochanej np. Bobrowiec - jest szansa że będziecie sami...
hehe no niezupełnie mi o to chodziło... bo wiadomo że co noc będziemy w ciepłym wygodnym łóżeczku w hotelu więc na takie bara bara miejsce mamy, a giewont i "szczyty" tego typu to inne hardcoryzgaga100 pisze:A jak sie kobiecie nie spodoba wycieczka to mozesz nic nie dostac
, tyle zachodu, zamiast normalnie jak z dzieckiem...za rączkę i do góryzgaga100 pisze:A jak sie kobiecie nie spodoba wycieczka to mozesz nic nie dostac
Max,jeśli szukasz romantyzmu to wybierz się zimą do Zbójnicjiej Chaty...już tłumaczę dlaczego....
1. Kobitka zaniemówi w połowie trasy
2. Jak już dojdziecie,to czeka Was ciepły kominek,lampy naftowe lub lekki półmrok.
3. Nocleg ze śniadankiem...prawie do łóżka.
...a na Giewont to faktycznie Małą Łąką albo od Kondratowej
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
-
Jacek Venom
-