Gwoli informacji

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Alan pisze:powiedz mi tylko, że tego nie widzisz
A to nie jest ikonka (buźka)?
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Janek pisze:
"Wyklęty powstań ludu ziemi"

"Powstańcie, których dręczy głód"
Dziś w SK widziałem tow. Millera wraz z innymi towarzyszami śpiewającego jakby cuś w ten deseń.

I gdybym mieszkał w Warszawie to z chęcią bym wlaśnie "powstał" i te bezczelne postkomunistyczne gębusie pełne "ludzi pracy", "najbiedniejszych" itp. frazesów obrzucił paletą jaj, niekoniecznie świeżych.

Kolano mam co prawda jeszcze mało sprawne, ale rzutem dysponuję celnym, a i zasięg jego nielichy jest :)

PO i PiS mnie często drażnią, nie przeczę - ale na widok cwaniaczków z SLD (a i PSL takoż) to przysłowiowy nóż się w kieszeni otwiera. :D

Jeśli zaś idzie o fioletowe paskudztwo - otrzymałem dziś fotkę świadczącą o licznej obecności tegoż w rejonie nam znanym :)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

@Gabriel - tak, jak najbardziej poważnie.

Filanca znam nie stąd, a z forum 321gory, gdzie wniósł bardzo wiele.

A na jego chamskie odzywki nigdy nie zasłużyłam jakoś ani ja, ani Iwona ani też np. Janek ani gb, chociaż też nie zawsze się z nim zgadzaliśmy, ale mamy do siebie szacunek.
Filanc - tak to odbieram - ma totalne uczulenie na głupotę, którą zwalcza w sposób czasem chamski.

Ponieważ też jestem uczulona na głupotę (ale nie zwalczam jej, gdyż to absolutnie syzyfowa praca, raczej wolę zamilczeć) - to często się z nim zgadzałam.

Natomiast nie podważam prawa tutejszych, jak również innych moderatorów do interwencji, w końcu to ich forum, my wszyscy jesteśmy tutaj tylko gośćmi.
Jest mi jednak przykro, że gość Filanc wyszedł trzasnąwszy drzwiami.
Gabriel

Post autor: Gabriel »

Basia Z. pisze:A na jego chamskie odzywki nigdy nie zasłużyłam jakoś ani ja, ani Iwona ani też np. Janek ani gb, chociaż też nie zawsze się z nim zgadzaliśmy, ale mamy do siebie szacunek.
Filanc - tak to odbieram - ma totalne uczulenie na głupotę, którą zwalcza w sposób czasem chamski.
Ok, rozumiem, tzn nierozumiem.. ale szanuje Twoje zdanie :-)

pzdr.
G.
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

Co do Forum - jak Alan nie identyfikuję się, piszę, kiedy mam ochotę, nie piszę miesiącami, kiedy mi się znudzi. Nie oznaczam przeczytanych wątków, nie czytam wszystkiego.
Co do Forumowiczów - jednych lubię i cenię, innych nie, póki pierwsi przeważają, póty jestem na Forum. Nie obrażam się, nie banuję, nie składam życzeń urodzinowych, nie traktuję Forum jako obowiązku, a jako rozrywkę.
Co do Filanca - w każdej dyskusji, którą prowadzę, najważniejsza jest inteligencja rozmówcy, w dalszej kolejności idzie poczucie humoru, wiedza i na samym końcu poprawność stylu. Reasumując, mogę rozmawiać z Prymasem, mogę z przysłowiowym szewcem, byle by miał coś do powiedzenia. Filanc ma
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Basia Z. pisze:A na jego chamskie odzywki nigdy nie zasłużyłam jakoś ani ja, ani Iwona ani też np. Janek ani gb
O jakiej Iwonie mówisz? O tej "małpie z brzytwą" czy o innej.

Poza tym - możesz się nie zgadzać, ale nie uważam, że zasłużyłem by nazywać mnie chujkiem. Więc pozwól mi uwązać Filanca za prostackiego chama, kóry miły tylko jest wobec osób, z kórymi rózni się pięknie w drobiazgach. Niczym redaktor Lis.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Żabi Koń

Post autor: Żabi Koń »

mefistofeles pisze: O jakiej Iwonie mówisz? O tej "małpie z brzytwą" czy o innej.
Może była w czerwonym?! :))
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

mefistofeles pisze:
Basia Z. pisze:A na jego chamskie odzywki nigdy nie zasłużyłam jakoś ani ja, ani Iwona ani też np. Janek ani gb
O jakiej Iwonie mówisz? O tej "małpie z brzytwą" czy o innej.
Iwonie - czyli Uszbie.
W przeciwieństwie do mnie Iwona ma na różnych forach różne nicki ;)

BTW - nie uważam Szarotki za żadną "małpę z brzytwą" - uważam że się w jednym wypadku pomyliła, zadziałała za szybko - i powinna przeprosić.
Mylić się jest rzeczą ludzką.
mefistofeles pisze: Poza tym - możesz się nie zgadzać, ale nie uważam, że zasłużyłem by nazywać mnie chujkiem. Więc pozwól mi uwązać Filanca za prostackiego chama, kóry miły tylko jest wobec osób, z kórymi rózni się pięknie w drobiazgach. Niczym redaktor Lis.
Nie mam pojęcia w czym i z kim redaktor Lis się różni.

Wolno Ci oczywiście nie lubić Filanca, zwłaszcza, że Cię tak brzydko nazwał, ale nie powinno to w żaden sposób rzutować na Twoją pracę jako moderatora.
To znaczy wszystkie osoby powinny być traktowane równo a nie tak że inaczej traktowane są te, które lubisz (im się więcej wybacza) niż te, które nie lubisz.

Oczywiście, że ja też jestem subiektywna !
Ale nie pcham się do bycia moderatorem, na żadnym forum.

Poza tym w 200 % zgadzam się z Dagomarem (z którym też wcale nie zawsze się zgadzam ;) ale teraz się zgadzam ).

I jeszcze jedno - sądzę że Filancowi głęboko zwisa co my sobie o nim myślimy i o czym gadamy, za luźne podejście do Internetu w ogóle i do internetowych opinii w szczególności też go bardzo cenię.
Awatar użytkownika
Izabela

Post autor: Izabela »

Alan pisze:Ale ja się nie identyfikuję z tym i jakimkolwiek innym forum - zdaje się, że to co napisałem wcześniej o tym właśnie świadczy i nie mam pojęcia skąd Izabeli to przyszło do głowy.
- ależ nie mnie to przyszło do głowy, tylko Jankowi. W zdaniu użyłam takiego malutkiego nieodmiennego wyrazu " i ", który jest spójnikiem ( gdybym użyła myślnika no to leżę). Spójnik w zdaniu ma swoje funkcje. U mnie pełni łączność czysto zewnętrzną jak np. białe i szare. Jeśli jednak treść zdania, które napisałam można było tak łatwo poddać nadinterpretacji - to mea culpa! W końcu to ja je wysmażyłam. Alana przepraszam, że musiał się przeze mnie tłumaczyć. Jankowi, coby nie zepsuć mu do końca kawału, mogę zaproponować, żeby w miejsce Alana wstawił mnie. Chętnie się wyklnę i powstanę z czego tam trzeba ku uciesze. Dla dobrego towarzystwa Cygan też dał się w końcu powiesić. Nie mogę odłożyć aparatu, ale np. pióro mogę. :D
Ostatnio zmieniony śr 02 maja, 2012 przez Izabela, łącznie zmieniany 1 raz.
"skromnie przyjmować, spokojnie tracić"
Awatar użytkownika
Izabela

Cokolwiek się jeszcze w tym temacie "powie", to materiału socjologicznego aż nadto. Gdyby tak przejrzeć archiwum tego forum, to widać jak relacje się zmieniają. Faktycznie przeszła już moda na składanie sobie życzeń okazjonalnych i miłego dnia ( choć ci, którzy teraz się odżegnują kiedyś to czynili). Coraz więcej inkwizycji i palenia na stosie: za jakąś tam internetową głupotę, za błąd, za "witam" - jakby bardziej humanitarnych sposobów już nie znano. Jak na ironię epatuje się przy tym pojęciem 'intelekt" "inteligencja" - tak aby słabsi nie mieli prawa istnieć, i nie mieli prawa do szacunku. Kindersztubę zastępuje się szowinizmem. Jakby zajrzeć do największego przyjaciela google, i zapytać go kim jest snob, to odpowiedziałby w pierwszym rzędzie, że snoba poznać przede wszystkim po tym, że uwielbia on mówić o sobie: o tym jaki jest, co lubi, kogo lubi i kto jego zdaniem zasługuje na uwagę. Obcuje oczywiście jedynie z intelektem. Ochoczo, najczęściej publicznie ( choć kazdy ma tu prawie PW) - lubi zwracać uwagę innym. Nie razi go, że nie przestrzega elementarnych zasad form towarzyskich. Tak sobie pobajdurzyłam, najchętniej bez odbioru. No chyba, że Janek miałby jakiś pomysł na fajny z tego żart. To proszę. Idę sobie.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Basia Z. pisze: Wolno Ci oczywiście nie lubić Filanca, zwłaszcza, że Cię tak brzydko nazwał, ale nie powinno to w żaden sposób rzutować na Twoją pracę jako moderatora.
A rzutuje? Ciągle słyszę, że moje poglądy nie powinny rzutować na moją prace na forum. Tyle, że jak dotąd nikt nie pokazał przykłąduy gdzie stronniczo użyłem nożyczek - gdy taki przykład się trafi wówczas złożę nożyczki.

Gdyby ktoś nazwał chujkiem Janka czy nawet Filanca konsekwencje byłyby równie poważne.
Basia Z. pisze:I jeszcze jedno - sądzę że Filancowi głęboko zwisa co my sobie o nim myślimy i o czym gadamy, za luźne podejście do Internetu w ogóle i do internetowych opinii w szczególności też go bardzo cenię.
A ja tego nie lubię. Uważam, że w internecie powinniśmy zachowywac się tak samo jak na żywo - jeśłi nie miałbym odwagi powiedzieć komuś w cztery oczy nie napiszę tego w internecie pod osłoną nicka.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Izabela pisze:tak aby słabsi nie mieli prawa istnieć
uwagę przyjmuję z pokorą ;-) , ale gwoli usprawiedliwienia istnieć mogą i niech im Bozia da wszystkiego najlepszego, po prostu nie muszę z nimi gadać, chyba, że to mój szef, sędzia lub kochanka, ale ci na forum nie bywają :-P
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

mefistofeles pisze:
Basia Z. pisze:I jeszcze jedno - sądzę że Filancowi głęboko zwisa co my sobie o nim myślimy i o czym gadamy, za luźne podejście do Internetu w ogóle i do internetowych opinii w szczególności też go bardzo cenię.
A ja tego nie lubię. Uważam, że w internecie powinniśmy zachowywac się tak samo jak na żywo - jeśłi nie miałbym odwagi powiedzieć komuś w cztery oczy nie napiszę tego w internecie pod osłoną nicka.
Z tym się w pełni zgadzam - ja też nigdzie się nie kryję ze swoimi personaliami i też potrafiłabym powiedzieć w oczy każdej osobie to co niej lub do niej piszę na forum.
Również Lucynie jakby się kto pytał ;)

Zresztą Filanca też nie jest trudno zidentyfikować (w każdym razie wiem kto to, ale nie powiem ;) ), a jestem też prawie pewna że w oczy powiedziałby to samo co napisał (prawie - bo niestety nie znam go osobiście).

Chodziło mi o co innego - Filanc nie dba co o nim sądzą inni szczególnie tacy, których nie szanuje. I tu się różnimy, ja - po pierwsze szanuję wszystkich niezależnie od ich poglądów i inteligencji ;) po drugie - jednak zależy mi na opinii wśród tutejszych forumowiczów, więc nie zawsze piszę wszystko to co myślę (jak w życiu, też nie mówię każdemu co o nim sądzę, tym bardziej że moje opinie mogą być powierzchowne i mogłabym kogoś skrzywdzić). Filanc ma w nosie co o nim myślimy.
Izabela pisze:Jakby zajrzeć do największego przyjaciela google, i zapytać go kim jest snob, to odpowiedziałby w pierwszym rzędzie, że snoba poznać przede wszystkim po tym, że uwielbia on mówić o sobie: o tym jaki jest, co lubi, kogo lubi i kto jego zdaniem zasługuje na uwagę. Obcuje oczywiście jedynie z intelektem.
No dobra - widocznie jestem snobka, ale jeżeli już zaglądam na forum (a robię to dla przyjemności a nie z obowiązku) - to po to aby pogadać z ludźmi inteligentnymi.
Rozmawianie z głupolami nie sprawia mi przyjemności.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Basia Z. pisze: Chodziło mi o co innego - Filanc nie dba co o nim sądzą inni szczególnie tacy, których nie szanuje. I
A - odnosze wrażenie - że nie szanuje osób, których poglądy nie są wystarczająco zbiezne z jego.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

mefistofeles pisze:A - odnosze wrażenie - że nie szanuje osób, których poglądy nie są wystarczająco zbiezne z jego.
Proponuję abyś zadał to pytanie samemu sobie. :-P
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Janek pisze:Proponuję abyś zadał to pytanie samemu sobie
A widzisz janku - gdybym miał z Tym problem nie szanował bym w pierwszej kolejności Ciebie, a w drugiej Basi czy gb. A wiesz, że tak nie jest.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Izabela

Basia Z. pisze:zaglądam na forum (a robię to dla przyjemności a nie z obowiązku) - to po to aby pogadać z ludźmi inteligentnymi.
Basia Z. pisze:Rozmawianie z głupolami nie sprawia mi przyjemności .
Basia Z. pisze: po pierwsze szanuję wszystkich niezależnie od ich poglądów i inteligencji ;-)
Basia Z. pisze: No dobra - widocznie jestem snobka
- Ty to napisałaś.
Ostatnio zmieniony czw 03 maja, 2012 przez Izabela, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Izabelu droga, nie łapiesz, Basi nie przeszkadza dyskusja i obce poglądy, a w małym stopniu sposób ich wyrażania, ale poziom dyskutanta. Ty w szkole musisz rozmawiać z tymi, którzy Ci się trafią, a oni z Tobą. Basia na Forum niczego nie musi, a glupoli kocha i szanuje w milczeniu.
Gabriel

Post autor: Gabriel »

dagomar pisze:Izabelu droga, nie łapiesz, Basi nie przeszkadza dyskusja i obce poglądy, a w małym stopniu sposób ich wyrażania, ale poziom dyskutanta. Ty w szkole musisz rozmawiać z tymi, którzy Ci się trafią, a oni z Tobą. Basia na Forum niczego nie musi, a glupoli kocha i szanuje w milczeniu.
Izabela dobrze wszystko łapie ;-) Delikatnie usiłuje coś powiedzieć, cholera wie może to i o mnie :)) :))

G.
Awatar użytkownika
Izabela

Dagomaru drogi - " jesteś wielki!" - kapituluję, pasi? " Psy szczekają karawana idzie dalej" (przetłumaczyć?)
Ty w szkole (-)
- ????? nie pamietam już jak wyglada szkoła , ale mniejsza z tym.
ODPOWIEDZ