Gdzie zimą?

Wspomnienia z pobytu w górach, relacje, plany wyjazdów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smolik

Post autor: Smolik »

hehehehe i na tą paszę dla saren chcesz dziewcvzyne poderwać i nie musisz nigdzie latac u nas na jarmarku nie takie Diory sprzedają :)) :P
"Góry są środkiem, celem jest człowiek.
Nie chodzi o to aby wejść na szczyt, robi się to,
aby stać się kimś lepszym."
Awatar użytkownika
myszoz

Post autor: myszoz »

Chciałbym zwrócić uwagę kolegów i koleżanek, że Michał zakończył swoją kontrowersyjną wypowiedź uśmiechniętym emotikonem, co nieco ją łagodzi.
Awatar użytkownika
ruda

Post autor: ruda »

Janek pisze:Ruda, widzę, że wieloletnie zabiegi zaczynają procentować...
hmm...no wiesz jak jest ;)
kwiatki bardzo ładne :D
Janek pisze:Co do Diora, najlepiej dobrać i przymierzyć osobiście... Co wybierasz - Paryż czy Moskwa. Przy aktualnej pogodzie chyba Paryż lepszy...
Resztę omówimy w samolocie... smile
Hmm...raczej w ciuchach z Diora nie czułabym się zbyt dobrze, not my style. No chyba, że rozmawiamy o perfumach i o "ubieraniu" się w zapach. Akurat jest kilka perfum Diora, które mi się podobają ;)
Dobra a jeśli mam wybierać miejsce zakupów to proponuję Moskwę. Tam mnie jeszcze nie widzieli :))
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

ruda pisze:hmm...no wiesz jak jest
No to umowa stoi...
Co do Moskwy - proponuję maj, jest podobno przepięknie.
Sesja - proponuję w Dolinie Mięguszowieckiej, Żabie Plesa, jakaś koleba na przebieralnię się chyba znajdzie...
A potem? Kościół św. Jakuba w Levoczy czy jakiś bardziej kameralny i romantyczny kościółek. Basia Z. z pewnością doradzi. A potem chyba Wenecja i Cortina d'Ampezzo. Jak szaleć to szaleć!!!
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
ruda

Janku spokojnie - z tymi planami się nieco rozpędziłeś. Może poprzestańmy na razie na tej sesji zdjęciowej :D
świster

Post autor: świster »

Wracając do tematu - przypomniało mi się, że Alan jest fanem Michała, no i takie coś wygrzebałem:
Alan pisze:
Michał pisze:Śmigam 17.08-23.08 w Tatry, co polecicie?
Na pewno Orla Perć, a co poza tym ? Rysy kolejny raz?
A Świnica, Kościelec? fajne szczyty, szlaki?
a Przełęcz pod Chłopkiem ?
Polećcie coś
Michał pisze:Mnie interesują Tatry, w ogóle zamierzam przeprowadzić się w ciągu 2-3 lat (maksymalnie) w okolice Zakopanego, może otworzyć jakiś interes, czy coś, i chciałbym sobie zrobić przewodnika... zdaje sobie sprawę ze trzeba znać historię, geologię itp. tylko pytanie czy kurs jest trudny?A zmotywowany jestem bardzo, bo kocham Tatry.
Michał pisze:a na poważnie, ja kocham Tatry tak, że poświęcam im całe swoje życie...
wszyscy przesadzacie ;)
chlopak zna sie na topografii, niedlugo "sobie zrobi przewodnika", a przede wszystkim lovi Tatry jak malo kto
powinien sobie poradzic :P
viewtopic.php?t=6111&postdays=0&postorder=asc&start=40

@Michał, jak Ci się udał nocleg na Rysach? Jakoś relacji chyba nie było :think:
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

A ja w tamtym roku szedłem przez Boczań do Murowańca , gdzie mialem zaklepany tydzień. Przed wyjazdem zazdwoniłem do schroniska i dowiedziałem się , ze jest odwilż i leży niewielka warstwa mokrego śniegu , pogoda nie zapowiadała specjalnych zmian. Po dotarciu do Zakopca rozpętała się snieżyca przy ok. -5 stopniach , co akurat starczyło , by ta roztopiona warstwa śniegu zamieniła się w lód , na krórym przybywało zasp świeżego śniegu. szedłem od Kuźnic w rakach na halę 5,5 godziny , a na Karczmisku łapały mnie kurcze (owszem , miałem sporo obciążenia , ale mimo wszystko). Na marginesie dodam , że ten niespodziewany opad trwał 5 dni bez przerwy , strach w ogóle było wyjść gdziekolwiek i towarzystwo głównie grało w karty i nalepki na butelkach :D
Tak więc ja przynajmniej hołduję teraz zasadzie - wstanie się rano i zobaczy , a co wcześniej , to widzimisie meteorologów :)
Awatar użytkownika
Janek

ruda pisze:z tymi planami się nieco rozpędziłeś
No i masz babo plecak... :)
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
ruda

Janek pisze:No i masz babo plecak...
zależy jaki ten placek :D
Michał

Post autor: Michał »

Jak Was tak czytam, pojawia się na mojej twarzy uśmiech :)
Typowe forum, typowych polskich internautów.
Kółeczko wzajemnej adoracji...
Ruda mówi - Szarotka jesteś fajna
na to Szarotka - Ruda ty jesteś fajniejsza...
na co wtrąca Asik - jesteśmy wszyscy fajowi...
itd, itp...
Jest to strasznie zabawne :)
Cel każdego zgrupowania ludzi (forum) w polskim internecie.
Znajdźmy kogoś "innego", krzyknijmy wszyscy razem ze jest gupi, a my fajni, i potem przez 5 stron poklepujmy się po plecy :)
Kurde, nigdy nie potrafiłem na żadnym forum jakoś się odnaleźć :think:
chyba dlatego że forum jest zbiorem zakompleksionych ludzi którzy potrzebuję chociażby wirtualnie podbudować swoje ego?
Kiedyś bardzo fajnie powiedział Wojewódzki "w internecie to nawet 12latek zza klawiatury może Ci nawrzucać"
Ja wiem że łatwiej żyje się w wirtualnym świecie, ale jak widać po przykładzie Szarotki i jej ilości postów poświęciła się całkowicie, a na NK ma pewnie 800 znajomych :)
Naprawdę nie przeszkadzajcie sobie, piszcie piszcie, ja chętnie poczytam, popatrzę :)
A może jak powiem, ej jesteście fajni, to będę mógł zostać waszym kolegom? :)
Wybaczcie mi proszę, że nie potrafię się odnaleźć na takim forum, ale rzadko odwiedzam takie miejsca, chyba że mam potrzebę...
Mam nadzieję ze ten mój post przyniesie Wam temat na kolejne 5 stron :) Będę szczęśliwy móc być Waszą muzą do leczenie kompleksów :)
Więc kto pierwszy pociągnie temat dalej?
Szarotka liczę na Ciebie...
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ruda

jak Cię interesują procesy grupowe zachodzące w społecznościach internetowych, to zajrzyj do kilku książek poświęconych psychologii internetu :) Cenna lektura :]
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Michał pisze:ale rzadko odwiedzam takie miejsca, chyba że mam potrzebę...
....a co zatwardzenie masz, czy z błędem piszesz?....za potrzebą, że tak powiem
Janek pisze:No i masz babo plecak...
....nie wiedziałem, że odkompleksieni srają na forum
Michał pisze:Będę szczęśliwy móc być Waszą muzą do leczenie kompleksów
Bądź moją muzą .... ach Ty mój ... Michale :P :)) , twoja sraczka w ostatnim poście mnie zainspiruje ;) :))

A co ? jak jechać to jechać....może się wreszcie chłop odnajdzie....na forum.
;)
Awatar użytkownika
Janek

Michał pisze:Mam nadzieję ze ten mój post przyniesie Wam temat na kolejne 5 stron
I to byłaby dopiero radocha - dla Ciebie oczywiście.... ;)

Powiem tak, zadajesz Kolego naiwne pytania. Bo kto może wiedzieć, szczególnie tej zimy, jaka będzie w połowie lutego pogoda i gdzie będzie można wtedy dojść a gdzie nie. Abstrahując już od tego, że nikt tutaj nie zna Waszych możliwości i talentów zimowych.
A tak co do miejsc, w których można zrobić ładne zdjęcia w Tatrach - jest ich multum, poszukaj gdzieś ile Tatry mają metrów kwadratowych - to będzie właśnie ta ilość.

A te rozważania nad "niegodziwością" tutejszych użytkowników! Wiesz co, daj sobie spokój - po prostu dziecinada. Chyba musisz pójść po wiaderko, grabki i łopatkę, tylko problem z tym, że piaskownica pewno śniegiem zasypana.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

świster pisze:Wracając do tematu - przypomniało mi się, że Alan jest fanem Michała, no i takie coś wygrzebałem
jestem, jestem
to co napisal, a Ty raczyles za moim posrednictwem zacytowac pozwala mi zapomniec o kompleksach i czuje, ze "zmotywowany jestem bardzo"
Michał pisze:kolegom
no, kolezko, nie jeden z pewnoscia chcialby zostac Twoim... :D
Awatar użytkownika
Smolik

Post autor: Smolik »

Jak Was tak czytam, pojawia się na mojej twarzy uśmiech
itd, itp...
Jest to strasznie zabawne
Znajdźmy kogoś "innego", krzyknijmy wszyscy razem ze jest gupi, a my fajni, i potem przez 5 stron poklepujmy się po plecy
Kurde, nigdy nie potrafiłem na żadnym forum jakoś się odnaleźć
Zgadzam sie z Tobą,też to zuważyłem i brak mi wprost słów by opisać żałość jaka mnie ogarnia widząc taką bandytkę ,normalnie niby tacy inteligentni ,a słoma z butów wystaje, po górach w ogóle nie chodzą ino pewnie siedzą przed tymi komputerami i klepią bezmyślne posty.Np. Kiedys dużo pisałem w dziale "Kosz" w którym były takie konkursy,ale zazdrość ich zżerała bo ciągle wygrywałem i wiesz co usunęli to wszystko ,normalnie krew mnie zalała,ale mi przeszło i zostałem i będę tu na złość wszystkim userom.
"Góry są środkiem, celem jest człowiek.
Nie chodzi o to aby wejść na szczyt, robi się to,
aby stać się kimś lepszym."
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Michał pisze:ale jak widać po przykładzie Szarotki i jej ilości postów poświęciła się całkowicie, a na NK ma pewnie 800 znajomych
Sporo z mojej ilości postów to odpowiedzi w stylu:
Szarotka pisze:Michał napisał(a):
Gdzie można pójść zimą i porobić ładne zdjęcia?
Czerwone Wierchy?

-np z Gubałówki lub trasy Gubałówka-Witów (albo wylot Dol. Chochołwskiej) przez Mietłówkę- "Jest też kilka pięknych i ciekawych szlaków. Najładniejszy z nich wiedzie na zachód od Gubałówki przez Butorowy Wierch i dalej grzbietem przez Mietłówkę aż do wsi Witów. Przez cały czas wędrówki roztaczają się ładne widoki na północy na pogórze Podhala, a na południu na panoramę Tatr z królującym w każdym miejscu Giewontem. Droga opada spokojnie opada w stronę Witowa. Turysta posiadający odrobinę wolnego czasu może zatrzymać się na chwilę wytchnienia jednej z wielu łąk i po kontemplować otaczające go krajobrazy.
http://www.geozeta.pl/artykuly,,95
Miejsce raczej odludne i czasem nieprzetarte. Mapa i wcześniejsze zaznajomienie z tematem bardzo wskazane!
-Boczań-Murowaniec-jeśli warunki pozwolą.
-Grześ z Chochołowskiej - jeśli warunki pozwolą.

Czerwone Wierchy dla tych, którzy operują czekanem i rakami. Na pewno nie dla laików. Problemem jest samo wejście i zejście z nich-lawiniasto! Od Kasporwego raczej będą nawisy w okolicach Suchych Czub. Przez Piekło lawiniasto!

Generalnie rację ma Dagomar, trzeba być prorokiem, żeby wiedzieć jakie warunki będą za 2 tyg.
-albo takim:
Szarotka pisze:Michał napisał(a):
Planuję wypad w Tatry sierpień/wrzesień.
Jeśli będziesz po 10 września to daj znać. Może uda się zorganizować jakąś wspólną wycieczkę. Całe 10 dni raczej nie ale może ktoś się znajdzie
Dokładnie w taki sam sposób-dając info na tym forum-poznałam Asika i wędrujemy do dziś razem

Przy okazji polecam temat: viewtopic.php?p=8577&highlight=#8577

za które w podziękowaniu dostaję:
Michał pisze:Wróć do podstawówki i poproś Panią od polskiego o wyjaśnienie(...)Tyle w temacie, nie mam czasu na klepanie w klawiaturę z małokumatymi, a widać po ilości Twoich postów że jesteś w tym dobra
a podobno to ja jestm ta zakompleksiona, niekumata i po podstawówce(z całym szacunkiem dla ludzi po tej szkole).
Założe się też, że nawet palcem nie kiwnąłeś, żeby poczytać o tej trasie z Gubałówki przez Mietłówkę, którą Ci polecałam. Twoja starata.

P.S Na NK mnie nie znajdziesz, za głupia jestem na to :D
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

Iw , daj spokój :)
Awatar użytkownika
Janek

dagomar pisze:Iw , daj spokój :)
Przyłączam się do Dagomara. Głupi, zarozumiały smarkacz. Szkoda wysiłku i nerwów. :)
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Asik

Post autor: Asik »

Michał pisze:Jak Was tak czytam, pojawia się na mojej twarzy uśmiech :)
itd, itp...
Jest to strasznie zabawne :)
Znajdźmy kogoś "innego", krzyknijmy wszyscy razem ze jest gupi, a my fajni, i potem przez 5 stron poklepujmy się po plecy :)
Kurde, nigdy nie potrafiłem na żadnym forum jakoś się odnaleźć :think:
chyba dlatego że forum jest zbiorem zakompleksionych ludzi którzy potrzebuję chociażby wirtualnie podbudować swoje ego?
Kiedyś bardzo fajnie powiedział Wojewódzki "w internecie to nawet 12latek zza klawiatury może Ci nawrzucać"
Ja wiem że łatwiej żyje się w wirtualnym świecie, ale jak widać po przykładzie Szarotki i jej ilości postów poświęciła się całkowicie, a na NK ma pewnie 800 znajomych :)
Naprawdę nie przeszkadzajcie sobie, piszcie piszcie, ja chętnie poczytam, popatrzę :)
A może jak powiem, ej jesteście fajni, to będę mógł zostać waszym kolegom? :)
Wybaczcie mi proszę, że nie potrafię się odnaleźć na takim forum, ale rzadko odwiedzam takie miejsca, chyba że mam potrzebę...
Mam nadzieję ze ten mój post przyniesie Wam temat na kolejne 5 stron :) Będę szczęśliwy móc być Waszą muzą do leczenie kompleksów :)
Więc kto pierwszy pociągnie temat dalej?
Szarotka liczę na Ciebie...
Pozdrawiam.
załóż własne forum
skałojeb do zaspiarza - "ja rzygnę, ale na Everest wejdę, ale Ty za ch... VI.4 nie zrobisz
Awatar użytkownika
Janek

Asik pisze:załóż własne forum
Bardzo dobry pomysł. Wszyscy się zarejestrujemy! :)
Jestem gorszego sortu...
ODPOWIEDZ