Odrobina bezsensu?

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Sylwester pisze:a skąd wiesz Iw co ONI robią po drugiej stronie, może oglądają TV?
:think: faktycznie...dziadek wręcz kochał TV :think:
Sylwester pisze:mam nadzieję, że ten post nie obraża Twoich uczuć
;)
Sylwester

Post autor: Sylwester »

Iwona pisze:dziadek wręcz kochał TV
no to masz odpowiedź "miłość po grób" :P
Awatar użytkownika
Keczup

Post autor: Keczup »

No i historia się powtarza. Papa przyjeżdża do W-wy, zatem w Radomiu - jakieś 100 km od stolicy - zarządzono prohibicję. A że Polak przekorny jest, to ja i moje najblizsze otoczenie wzięlismy się na sposób. W czasie zaszczycenia nas obecnością papy, napoje o zawartości od 4,5 % alk. nie mogą być sprzedawane na terenie całego Mazowsza. Zatem będziemy walić Pilsnera Urquella (4,4% alk. :D). To nie jest odrobina bezsensu, to skrajny debilizmy, a najgorsze, że poraz kolejny powielany. Gdyby nawiedziła nas głowa kościoła pawosławnego, czy jakiegokolwiek innego, to napewno takiego zarządzenia by nie wprowadzono. Ciekawe dlaczego w takim przypadku można by walić w knajpach gaz ile wlezie? Czy Benedykt jest w czymś od innych autorytetów (niekoniecznie też kościelnych) lepszy?
Ostatnio zmieniony śr 24 maja, 2006 przez Keczup, łącznie zmieniany 1 raz.
AdiK

Post autor: AdiK »

Keczup nie bój, nie bój, z pragnienia nie padniesz jak Ci na kilka dni szlaban na procenty zrobią... ;)
Awatar użytkownika
ruda

Post autor: ruda »

Paparazzi przyjeżdża a oni szkoły zamykają..pragnę zauważyć że jak Jan Paweł II przyjeżdżał to nie robiono czegoś takiego...choć większość komentatorów twierdzi, że to pierwsz i ostatnia pielgrzymka Paparazzi do Polski...co do alkoholu to faktycznie totalny bezsens...powyżej 4,5% sprzedawac nie można...ale ponieźej już tak...ech...czego to ludzie nie wymyślą... :P
wracając do tematu szkoły...moje koleżanki w piątek miały mieć ustną mature z niemieckiego..a teraz niewiadomo czy będą miały skoro szkoły mają być zamknięte...
Awatar użytkownika
Keczup

Post autor: Keczup »

AdiK pisze:Keczup nie bój, nie bój, z pragnienia nie padniesz jak Ci na kilka dni szlaban na procenty zrobią... wink
Adik, pewnie masz rację, nie uschnę chyba ;). Lecz nic nie tłumaczy debilnych pomysłów naszych samorządowców. W takim razie ja żądam wprowadzenia podobnego zakazu w promieniu 100 km od mojego miasta bo przyjeżdża, niech to będzie, mój wujek z Pcimia Dolnego. A że dażę go wielkim szacunkiem... Natomiast na wszelkie sprzeciwy odpowiem, "że przecie z pragnienia nie padniecie". Chodzi mi o to poprostu, że są także ludzie, którzy mają gdzieś, że Benedyk jest sobie jakieś 100 km dalej. Dlatego w naszej zaprzyjaźnionej knajpce w ramach protestu piwo sprzedawane będzie według wcześniej zapodanego pomysłu ;). Szef nawet wymyślił, że także inne piwa (powyżej 4,5 % alk.) może dopuści do sprzedaży ale sprzedawać będzie jedno na dwie osoby :)) - z wiadomych przyczyn. Oj, będziemy protestować... :P
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

gdybym mógł to sam bym sobie golnął za tych, którym samorząd czy tez inyny nierząd prohibicję ustanowił :)
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

takie zakazy jak widac wzbudzaja jedynie lekko agrasywne, buntownicze postawy (jak Keczupa) zamiast przynosic niby pozytywny skutek
ale zaraz bo nie w temacie jestem, to w wawie nie bede sie mogl napic mojego tyskiego w tym czasie?
czy to tylko w Radomiu ktos tak wymyslil?
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Alien pisze:wawie nie bede sie mogl napic mojego tyskiego w tym czasie?

Od Płocka po Siedlce i od Ostrołęki po Radom nigdzie sobie nie chlapniesz
Ostatnio zmieniony śr 24 maja, 2006 przez mefistofeles, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
diablak1223

Post autor: diablak1223 »

ano, w wawie prohibicja ;) juz dzis niektore knajpy zamkniete. Kto może (z obserwacji w fabryce) udaje sie na kolejny dlugi weekend.
dawid12345

Post autor: dawid12345 »

[quote="tomek.l"]albo podatek od złudzeń

Pieniędzy do grobu się nie weźme.

Święta racja
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

U nas sprzedają wszystko :D. Trzeba przyjechać do Damasławka :D
ruda pisze:Paparazzi przyjeżdża a oni szkoły zamykają..pragnę zauważyć że jak Jan Paweł II przyjeżdżał to nie robiono czegoś takiego...
Trzeba wziąć pod uwagę to, że mamy pana Giertycha 8)
Awatar użytkownika
ruda

Post autor: ruda »

Agaar pisze:Trzeba wziąć pod uwagę to, że mamy pana Giertycha
nio tak Agaar trafna uwaga...religia od przyszłego roku też ma być już na maturze...yeah super...dobrze, że nie będzie obowiązkowa ;)
ODPOWIEDZ