Wybory

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Swoją drogą - wszyscy tylko o Antku, Zizou i Mario piszą a nikt nie zauważył naprawdę mocnej obsady resortów gospodarczych. Choć hardPiS Morawieckiemu juniorowi nie ufa bo bankster ;)
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
MiG

Post autor: MiG »

mefistofeles pisze:
MiG pisze:KNF nie mogła zareagować aż do końca 2012
A pozniej zdaje sie niespecjlanie chciała. choc widzc relacje w mediach obu stron wyglada to na próbę przerzucania sobie zgniłego WSIowego jaja.
Zawiadomienie do prokuratury poszło w maju 2013 r., po przeprowadzonym na przełomie 2012 i 2013 r. audycie wszystkich SKOK-ów. Czyli całkiem nie najgorzej.
A już na pewno całkiem nieźle w porównaniu do działań Kasy Krajowej SKOK, która roztoczyła parasol ochronny nad tym, jak to nazywasz, zgniłym jajem :?
mefistofeles pisze: Swoją drogą - wszyscy tylko o Antku, Zizou i Mario piszą a nikt nie zauważył naprawdę mocnej obsady resortów gospodarczych. Choć hardPiS Morawieckiemu juniorowi nie ufa bo bankster
Tylko Minister Środowiska nie bardzo pasuje do tej "mocnej obsady"... No i jeszcze myśliwy (a tak się PiS śmiał z Komorowskiego)...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

MiG pisze:Tylko Minister Środowiska nie bardzo pasuje do tej "mocnej obsady"
Fakt, Szyszki nie lubie i jest ryzyko, że możemy być w dupę w kwestaich, które od nigo zależą. Za to Streżynska od cyfryzacji mocno na plus.
MiG pisze:A już na pewno całkiem nieźle w porównaniu do działań Kasy Krajowej SKOK, która roztoczyła parasol ochronny nad tym, jak to nazywasz, zgniłym jajem
Tak se myslę, że wyautowanie Biereckiego było dla PiSu wygodne. Bo choć "afera" luksemburka to był kapiszon to nie wiadomo co może wyjsc jeszcze kiedyś. Nie ufamu mu specjalnie ani jego mediom (wSieci, wPolityce etc.)

Tak czy owak - mój przedwyborczy scenariusz odnosnie podejscia PiS do gospodarki może sie sprawdzić.

A krzymul moze sie cieszyć, bo zapewne do śmigłowców bedzie drugie podejscie, choć i tym razem wam sie nie uda...
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

MiG pisze:nie bardzo pasuje
To Wam nie pasuje, tamto Wam nie pasuje ..., a czy coś w życiu Wam kiedyś zapasuje ?

PS. Jeszcze nie stworzyli rządu jeszcze nie zaczęli działać, a już posypała się fala krytyki. Fenomen polskiego społeczeństwa. Dajmy im chociaż kilka dni,... co ?
Ostatnio zmieniony wt 10 lis, 2015 przez krzymul, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
krzymul

mefistofeles pisze:choć i tym razem wam sie nie uda...
Ki Prorok jaki, czy co ?

PS. W Przygodach Guliwera, był taki Maruda, który na wszystko miał odpowiedź : "To się nie uuuuuda..."

Pewnie, że się nie uda, za daleko sprawy zaszły, za duże koszty odwrotu..., no i za dużo smrodu wkoło tego. Chociaż Antek nie z takiego szamba wychodził, w jakie go pakowano urabiając społeczeństwo medialnie. Toż to sam oszołom i zdrajca we własnej osobie, nieprawdaż ? ... tak nam ostatnimi laty wmawiano, ... kto chciał uwierzył, kto ciut myślący, zastanowił się czy aby na pewno jest tak jak mówią w pewnych kręgach ?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

krzymul pisze:Ki Prorok jaki, czy co ?
Bo jesli Antuan uwali Caracale to nie po to by nie wygrali amerykanie, elementarne mój drogi Watsonie.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
krzymul

Bo jesli Antuan uwali Caracale to nie po to by nie wygrali amerykanie, elementarne mój drogi Watsonie.
Jeśli,... Holmesie..., a tak w ogóle to wali mnie to. Nie tylko nasze wojsko liczy się wśród odbiorców na świecie..., ale dobrze by było mieć na miejscu servis - nauczką powinien być LPR - to co się tam wyprawia to dramat, ale w mediach cichosza. Dletego TOPR nie pieprzy się i nie wchodzi w jakieś tam Ojrocoptery czy inne. Z tego co słyszałem ( a słyszałem opinie użytkowników ), to nie zamienili by go na inny.
Pozdrawiam.
MiG

mefistofeles pisze: Fakt, Szyszki nie lubie i jest ryzyko, że możemy być w dupę w kwestaich, które od nigo zależą. Za to Streżynska od cyfryzacji mocno na plus.
Pełna zgoda.
mefistofeles pisze: Bo choć "afera" luksemburka to był kapiszon to nie wiadomo co może wyjsc jeszcze kiedyś.
Kapiszon mówisz? W sensie medialnym to może tak. Bo "afera skokowa" to największa afera finansowa od czasów FOZZ.
krzymul pisze: PS. Jeszcze nie stworzyli rządu jeszcze nie zaczęli działać, a już posypała się fala krytyki.
Ale ten pan, o którym mowa, to właśnie już działał. Dwa razy zdążył być ministrem i nic dobrego z tego nie wyszło...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

MiG pisze:Kapiszon mówisz? W sensie medialnym to może tak. Bo "afera skokowa" to największa afera finansowa od czasów FOZZ
Tak mówiła pani premier. O mało nie rozlałem picia wtedy ze śmiechu. Wprost już musiał Biereckiego przepraszać za sugerowanie, że to była afera (tzn chodzi o kasę z fundacji). no chyba, że uznamy, że sąd był pisowski, ale to mało pradowpodobne. Jak mówię - nie lubie goscia, ale wygląda, że by go udupić trzeba mocniejszych rzeczy niż to czego szukali przez 8 lat i mysleli, że znaleźli. Chyba, że mówisz o sprawie Wołomina, ale ta jest rozwojowa dopiero :)
krzymul pisze:Jeśli,... Holmesie..., a tak w ogóle to wali mnie to.
A jeśli nie uwali to na to samo wyjdzie.

za to w programie Kruk macie chyba fajną propozycję.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Pan Kowalski wyjeżdża na kontrakt do Australii na cztery lata. Ma samolot o 18- ej a tu żona zaczyna truć - jesteś ojcem czy mnie jesteś, o 16-ej jest wywiadówka w szkole naszego Stasia, musisz iść.

Piaskownica, drodzy państwo, piaskownica. Jak mawiał Pan Longin Podbipięta - "słuchać hadko".
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
krzymul

MiG pisze:Ale ten pan, o którym mowa, to właśnie już działał. Dwa razy zdążył być ministrem i nic dobrego z tego nie wyszło...
...no fakt, i przeszłość miał niechlubną...
https://pl.wikipedia.org/wiki/Antoni_Macierewicz
...najnormalniej nie pasował komunistom z PO, więc najprościej było z niego zrobić wariata, a wariatowi nikt nie uwierzy, już Dołęga Mostowicz to zauważył - patrz końcowa sekwencja "Kariery Nikodema Dyzmy" ( tym wariatem w wersji filmowej był niejaki Pokora )
mefistofeles pisze:za to w programie Kruk macie chyba fajną propozycję
Tak, tylko z Mangusty zrobił się Atak, a tutaj palce maczają Turcy, a wszystko co tureckie to be.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
krzymul

MiG pisze:afera skokowa" to największa afera finansowa od czasów FOZZ.
Czy już mam się wypisać ze SKOK-u, czy mogę jeszcze trochę pobyć, bez uszczerbku finansowego ?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

krzymul pisze:.no fakt, i przeszłość miał niechlubną
ale my o Szyszce mówimy
krzymul pisze:Tak, tylko z Mangusty zrobił się Atak, a tutaj palce maczają Turcy, a wszystko co tureckie to be.
siedze se raz przy biurku, nagle helikopter leci. niby żadna sensacja bo w miescie z brygadą śmigłowców ciagle cos lata ale ten jakoś dziwnie brzmiał. złapałem apaprat, cyknąłem fotkę... A to się ATAK okazał podczas tournee po Polsce :)

A skoro ATAK - Atak Macierewicz rozmawia z TVN - http://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/niem ... t_id=12799 :)
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
krzymul

mefistofeles pisze:ale my o Szyszce mówimy
a to pardon, myślałem, że o Antonim, ... bo tera wszyscy mówią o Antonim. :D
Pozdrawiam.
MiG

mefistofeles pisze: Wprost już musiał Biereckiego przepraszać za sugerowanie, że to była afera (tzn chodzi o kasę z fundacji). no chyba, że uznamy, że sąd był pisowski, ale to mało pradowpodobne. Jak mówię - nie lubie goscia, ale wygląda, że by go udupić trzeba mocniejszych rzeczy niż to czego szukali przez 8 lat i mysleli, że znaleźli. Chyba, że mówisz o sprawie Wołomina, ale ta jest rozwojowa dopiero
Z tego co kojarzę to nie musiał bo nie było żadnego wyroku. A więc nie było żadnego pisowskiego sądu.
Wydawca sam tak zadecydował, zresztą po zwolnieniu dziennikarki i redaktora naczelnego, którzy odpowiadali za tamten artykuł. I po zatrudnieniu redaktora naczelnego, który wcześniej chwalił SKOK-i. Nie zostali pozwani ani dziennikarka, która to napisała, ani redaktor naczelny, ani też Gazeta Wyborcza, ani Polityka (które pisały o tym samym).
Ja mówię ogólnie o działalności SKOK-ów. Kasa z fundacji to tylko fragment. Jakby jakiś bank tak działał (kompletny brak kontroli nad pieniędzmi, wyłudzenia, podejmowane ryzyko, transfery całych obszarów działalności poza organizację, w formie zlecania usług itp.) to już dawno jego właściciele byliby pozbawieni prawa głosu na WZA.
krzymul pisze:
MiG pisze:afera skokowa" to największa afera finansowa od czasów FOZZ.
Czy już mam się wypisać ze SKOK-u, czy mogę jeszcze trochę pobyć, bez uszczerbku finansowego ?
Dzięki PO możesz pobyć bez uszczerbku finansowego (chyba że masz ulokowane ponad 100 tys. EUR).
krzymul pisze:
mefistofeles pisze:ale my o Szyszce mówimy
a to pardon, myślałem, że o Antonim, ... bo tera wszyscy mówią o Antonim. :D
Nie ma jak rzeczowa dyskusja...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Z tego co kojarzę to nie musiał bo nie było żadnego wyroku. A więc nie było żadnego pisowskiego sądu.
Zle kojarzysz, byly dwa wyroki- http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/sa ... a-osobiste

Poza tym, ja wychodze z takiego - moze mylnego - zalozenia, ze jesli przez 8 lat nie udalo sieznalezc zadnej grubej afery uderzajacej w PiS to chyba naprawde nic nie mieli za uszami.
Grzegorz Braun
MiG

I tak wygląda nakaz przeprosin?

Bierecki pozwał „Wprost”, a Sąd Apelacyjny w Warszawie podtrzymał decyzję sądu poprzedniej instancji o konieczności zabezpieczenia dóbr osobistych senatora w sprawie przeciwko tygodnikowi, oddalając zażalenie wydawcy. Redakcja została zobowiązana do zamieszczenia informacji o toczącym się postępowaniu przy artykule „SKOK bez przeszkód”.
MiG

mefistofeles pisze: Poza tym, ja wychodze z takiego - moze mylnego - zalozenia, ze jesli przez 8 lat nie udalo sieznalezc zadnej grubej afery uderzajacej w PiS to chyba naprawde nic nie mieli za uszami.
1. Może nie szukali?
2. Oczywiście, nie będąc u władzy ma się małe możliwości w zakresie nadużyć. Dlatego "afery" na ogół dotyczą aktualnej władzy.
3. Zniknięcie kilku miliardów złotych z systemu SKOK to oczywiście nic. Kilkadziesiąt instytucji, trzymających oszczędności Polaków i będących na skraju bankructwa (a kilka już zbankrutowało) to nic takiego.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Może nie szukali?
Moze, ale trudno mi w to uwierzyc.
Dlatego "afery" na ogół dotyczą aktualnej władzy.
No, 2 lata u wladzy byli. Ukradli dorsza za 9 zlotych. Ile napsuli to oczywiscie insza inszosc, ale ich nastepcy i kradli i psuli.

Co do sądu to:
Sąd ocenił, że w opisywanej sprawie brakuje dowodów na to, żeby działania senatora Grzegorza Biereckiego były sprzeczne z obowiązującym prawem, natomiast pismo szefa KNF nie uzasadnia negatywnych określeń użytych w artykule
Grzegorz Braun
MiG

Może ten drugi artykuł trochę rozjaśni sprawę (bo za słabi jesteśmy w niuansach prawnych):

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/wy ... any-sms-em
ODPOWIEDZ