Podpowiedz, może nazwisko gościa powie mi, czy ma racje, czy nie.
Nie wdając sie w semantyczne dywagacje, powiem, że np. w naukach ścisłych, jak matematyka, jednomyślność jest raczej zaletą...

A to jakaś nowa moda...Chris pisze:Podpowiedz, może nazwisko gościa powie mi, czy ma racje, czy nie.
Gdyby tak było, nie znalibyśmy jeszcze liczb ujemnych... na przykład.w naukach ścisłych, jak matematyka, jednomyślność jest raczej zaletą...
To też Ci mówię, że wiedza Ci powie abyś kupił sprzęt. Bo jedno bez drugiego nie ma sensu. Wiedzą się nie przyasekurujesz. Chyba, że chcesz chodzić po górach tylko teoretyczne.Zygmunt Skibicki pisze:Historia turystyki alpejskiej wskazuje, że nie od sprzętu tam zaczynano, a od upowszechniania wiedzy, co jest właśnie jednym z dowodów.
A w jaki to sposób? To nie kraje alpejskie tylko Polska gdzie nawet PTTK już nie wiadomo do czego służy.lucyna pisze:Tak, te setki tysięcy potencjalnych turystów należy przeszkolić.

Kupiłem i stosuję, bo właśnie wiedza mi to podpowiedziała. No przecież zgadzamy się w pryncypiach...tomek.l pisze:To też Ci mówię, że wiedza Ci powie abyś kupił sprzęt. Bo jedno bez drugiego nie ma sensu. Wiedzą się nie przyasekurujesz. Chyba, że chcesz chodzić po górach tylko teoretyczne.
No i nie poprzestaję na gadaniu. Szczegóły na mojej stronie. Robię tyle, na ile mnie stać. Fakt, warto by więcej. Jest może ktoś następny chętny?A ci którzy chcą mieć większą wiedzę i umiejętności idą na kursy, uczą się od bardziej doświadczonych i nie potrzebują takiego gadania.
Rozdałem. Jest na mojej stronie w PDF'ach. Kompletna. Kto chce, ten sobie może...Nawet jakbyś Zygmunt rozdał wszystkim chodzącym po górach swoją książkę

No, to teraz mogę ci powiedzieć, kto jest autorem - Włodzimierz Iljicz Lenin. On napisał wiele mądrych rzeczy. Gorzej było, gdy od teorii przeszedł do praktyki.Chris pisze:Mądra, mądra.., Bardzo mądra...!
Ok Ale nadal nie zmienia to faktu, że tylko sięgnie ten co chce. A znaczna większość nie chce i nie da się ich uświadomić. Dlatego jak słyszę, że trzeba wszystkich uświadamiać to wiem, że to tylko gadanie. Akurat tu konkretnie nie chodzi mi o Ciebie. Prowadzisz te kursy, książka. OKZygmunt Skibicki pisze:Rozdałem. Jest na mojej stronie w PDF'ach. Kompletna. Kto chce, ten sobie może...

Nigdy nie chciałem trafiać do tych, którzy nie chcą. To nie moja działka.tomek.l pisze:Ale to wszystko nadal tylko dla tych co chcą.

Znów demonizujesz znaczenie nazwisk i etykiet. Uważaj, to grozi schematyzmem, a to wróg samodzielnego myślenia.Chris pisze:Przecież nim sie nawet nie podpiera już taki demokrata i obrońca praw człowieka jak Kwaśniewski, czy inny Miller!
nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu - jeśli niebędzie dobrej woli nici z jakiegokolwiek nauczaniaMecenas pisze:a ja bym zmuszal, zmuszal i w razie czego lal linijka po lapach.
moze to blad, ze glupoty nie tepie sie w ten sposob?

Ale to raczej kindersztuba, nie?Mecenas pisze:a ja bym zmuszal, zmuszal i w razie czego lal linijka po lapach.
moze to blad, ze glupoty nie tepie sie w ten sposob?

Przecież już o tym pisałeś.dawid91 pisze:Kolejna ofiara Orlej Perc
Orla Perć to najtrudniejszy szlak turystyczny w Tatrach. W sobotę w 150-metrową przepaść spadł tam młody mężczyzna.To już dziewiąta ofiara szlaku w ostatnich 12 miesiącach, a 97. w prawie stuletniej historii tej wysokogórskiej ścieżki.