Wybory

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

mefistofeles pisze:Tylko odroznijmy uczciwych lichwiarzy, ktorzy moze mają moze zbojeckie procenty ale dzialaja przejrzyscie od instytucji od poczatku do konca oszukanczych jak Amber Gold
Amber Gold nie pożyczało kasy, tylko obiecywało cudowne odsetki od "lokat w złoto". To była ich główna działalność. I jak widać naiwnych, a jednocześnie dysponujących gotówką w naszym pięknym kraju nie brakuje. I jakoś mi ich nie żal - chytry dwa razy traci :D
Nie uważam się za jakiegoś mistrza intelektu, ale jak dla mnie w tego typu ofertach na kilometr śmierdzi przekrętem i trzeba być ślepym by tego nie widzieć.

Co do lichwiarzy - lichwa niby jest u nas zakazana, a w tv reklamy lichwiarzy różnej maści lecą od rana do wieczora :D
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
andy67

mefistofeles pisze:
andy67 pisze: Chcesz inwestować w złoto to po prostu je kup, nie ma z tym żadnego problemu. A tu masa ludzi zaniosła w zębach niemałe nieraz pieniądze cwaniakom którzy obiecali że dadzą, ba nawet "gwarantują" zyski kilkukrotnie wyższe niż najlepszy bank. Litości ...
problem był jednakże nie w tym, że AG było oszukańcze a w tym, że instytucje państwa wiedząc o tym nie reagowały choć powinny.
Mefi - ustrój w którym państwo myśli za obywatela już mieliśmy. I nie podobało mi się tam.

Dla mnie "klienci" AG i labidzący od pewnego czasu "frankowicze" to ten sam gatunek. Powtarzam więc - chytry dwa razy traci.

Ja za swoje błędy odpowiadam sam, i państwa do tego nie mieszam.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Andy, no jednak nie. Bo AG popelnialo przestepstwa. I dopiero jak sie to wydalo publicznie to panstwo raczylo sie zainteresowac choc wiedzialo o tym wczesniej. Tyle, ze kto ruszy firme, ktota zatrudnia syna premiera?
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

Mało zdjęć z Tatr pisze:.Nowoczesna (czemu ta kropka na początku ??)
Mało zdjęć z Tatr pisze:.Nowoczesnej (czemu ta kropka na początku ?)
Mało zdjęć z Tatr pisze:.Nowoczesną nie dopytując skąd im się ta kropka z przodu wzięła.
Widzę, że ta niezwykła kropka zaprząta Twój umysł.
Jak to skąd? Kropka została sfinansowana przez lobby bankowe :D
Usatysfakcjonowany? :-P
Mało zdjęć z Tatr

Kontakt:

Post autor: Mało zdjęć z Tatr »

Alan pisze: Widzę, że ta niezwykła kropka zaprząta Twój umysł.
Jak to skąd? Kropka została sfinansowana przez lobby bankowe :D
Usatysfakcjonowany? :-P
He he
Tylko kropkę ? To sknerusy.. Dobrze że na resztę kredyt dali.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Bo to jest kropka nienawiści. Tak.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Alan pisze: Kropka została sfinansowana przez lobby bankowe
To jest ta sama kropka, z logo PKO BP :-P
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

:)) :)) :))
Awatar użytkownika
Janek

Chyba nowy sejm będzie musiał powołać komisję śledczą w sprawie tej kropki, istnieje podejrzenie, że to jest kropka z cyrylicy... :))
Jestem gorszego sortu...
Mało zdjęć z Tatr

Kontakt:

Post autor: Mało zdjęć z Tatr »

Janek pisze:Chyba nowy sejm będzie musiał powołać komisję śledczą w sprawie tej kropki, istnieje podejrzenie, że to jest kropka z cyrylicy... :))
Wygląda idiotycznie. Fakt. Ale żeby zaraz komisja ? Może wizyta u psychiatry by wystarczyła.
Awatar użytkownika
Janek

Mnie tu coś masonerią pośmierduje... Podobno co drugi bankowiec to albo mason albo cyklista...

PS.
Liroy podobno pisze rap na temat tej kropki, odśpiewa z trybuny sejmowej...

Jest też podejrzenie, że to jest świadomy skrót:

balcerowicz.nowoczesna.pl

Musiano go schować jak Macierowicza :))
Jestem gorszego sortu...
MiG

Post autor: MiG »

mefistofeles pisze: Tu nawiasem też podobnie było ze słynnym SKOK Wołomin, gdzie Bierecki (czyli szef krajowej SKOK, któremu jednakże Wołomin nie podlegał) pisał do KNFu, że są tam niepraidłowosci, a ten to zlewał ciepłym moczem. Potem sie okazało, że SKOK Wolomin to robota ludzi dawnej WSI.
Nie wiem kto Ci nagadał tych bzdur, ale było wręcz odwrotnie.
SKOK Wołomin od wielu lat podlegał pod Kasę Krajową SKOK jak wszystkie SKOK-i. I KK SKOK jako organ nadzorujący mogła zareagować np. wprowadzeniem zarządu komisarycznego. KNF nie mogła zareagować aż do końca 2012 r. bo do tego czasu SKOK-i nie podlegały KNF (m.in. dzięki skardze do Trybunału Konstytucyjnego złożonej przez Lecha Kaczyńskiego a przygotowanej przez Andrzeja Dudę).
Awatar użytkownika
Janek

Rant boskie, wszelki duch Pana Boga chwali, MiG się odnalazł, witamy, witamy, pora na Iwonę teraz! :D
Jestem gorszego sortu...
MiG

Post autor: MiG »

Zajrzałem na Forum żeby odnaleźć i sobie skopiować moje stare relacje z górskich wycieczek :)
Pozdrawiam wszystkich!
Awatar użytkownika
andy67

MiG pisze:
mefistofeles pisze: Tu nawiasem też podobnie było ze słynnym SKOK Wołomin, gdzie Bierecki (czyli szef krajowej SKOK, któremu jednakże Wołomin nie podlegał) pisał do KNFu, że są tam niepraidłowosci, a ten to zlewał ciepłym moczem. Potem sie okazało, że SKOK Wolomin to robota ludzi dawnej WSI.
Nie wiem kto Ci nagadał tych bzdur, ale było wręcz odwrotnie.
SKOK Wołomin od wielu lat podlegał pod Kasę Krajową SKOK jak wszystkie SKOK-i. I KK SKOK jako organ nadzorujący mogła zareagować np. wprowadzeniem zarządu komisarycznego. KNF nie mogła zareagować aż do końca 2012 r. bo do tego czasu SKOK-i nie podlegały KNF (m.in. dzięki skardze do Trybunału Konstytucyjnego złożonej przez Lecha Kaczyńskiego a przygotowanej przez Andrzeja Dudę).
Otóż to.

A przy okazji - witamy na forum :-P
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

MiG pisze:KNF nie mogła zareagować aż do końca 2012
A pozniej zdaje sie niespecjlanie chciała. choc widzc relacje w mediach obu stron wyglada to na próbę przerzucania sobie zgniłego WSIowego jaja.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Janek pisze:Rant boskie, wszelki duch Pana Boga chwali, MiG się odnalazł, witamy, witamy, pora na Iwonę teraz! :D
:D hmm, jak z Migiem to ja się chętnie mogę odnaleźć!!

Pozdrawiam serdecznie całe Forum :-) Pisałabym częściej ale nadal praca i uczelnia pochłaniają mój czas.
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

kilgor pisze:Macierewicz (...) Jest mu potrzebny by na prawo od PiSu nic nie wyrosło.
mefistofeles pisze:Macierewicz nadaje się najwyżej na wice i Kaczor doskonale to wie. Zauważ, że kilkukrtonie Maciarenko miał dostać jakiś ważny stołek w partii ale nigdy się to nie sprawdziło, Kaczor nie dopuści by AM dostał eksponowane stanowisko, bo wtedy straciłby nad nim resztki kontroli.
:)) :)) :))

Mamy nowy rząd. Członkami rządu zostali: - taki jeden, co niemal stanął przed Trybunałem, taki drugi, co ma wyrok i taki trzeci - schizofrenik

Nowa jakość :D
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Alan pisze:Mamy nowy rząd. Członkami rządu zostali: - taki jeden, co niemal stanął przed Trybunałem, taki drugi, co ma wyrok i taki trzeci - schizofrenik
Entuzjastą AM nie jestem, podobnie ZiZou, ale urok partyjnej demokracji, że każdej frakcji trzeba zrobić dobrze, pytanie kgo dostaną za wicków. Bo jesli nie ma sie to skończyć katastrofą to ci dwaj powinni tylko gadać a robic powinni wickowie. Mario Kamiński jako koordynator służb jednakże bardzo OK, służby trzeba wziąć za pysk i on sie do tego nadaje (choc chyba wolałbym Antka w tej roli, serio).

No i bardzo fajna obsada resortów gospodarczych. Zarówny młody Morawiecki jak i Szałamacha to odpowiedni ludzie na odpowiednim miejscu. Szałamacha jako były UPRowiec będzie pilnował budżetu raczej.

CO do pozostałych to zobaczymy.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

Szkodą, że Duda nie ma na imię Ignacy...

W przedwojennych kabaretach, ale przed 1935 rokiem śpiewano:

"Tyle znaczy,
co Ignacy,
a Ignacy,
nie nie znaczy."

uzupełniam - ponieważ nauka historii kuleje - Ignacy Mościcki był prezydentem RP a w 1935 umarł Piłsudski.
Jestem gorszego sortu...
ODPOWIEDZ