Wspinaczka...

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
Awatar użytkownika
dawid91

Post autor: dawid91 »

sasan pisze:
dawid91 pisze:A może na początek wziąć instruktora (35zł za godzinie w Toruniu ) żeby pokozał co i jak
warto ?
moim zadaniem nie warto bo od 7 czerwca zaczyna sie kurs w bydgoszczy ktory kosztuje 160 zl i trwa 16 godzin
Przecież pierwszego dnia na ściance nie bede brał kursu za 160zł nie wiadomo czy mi się spodoba. ;)
staszek

Post autor: staszek »

dagomar pisze:Też się kiedyś wspinałem - na 4 piętro w akademiku po gzymsach.
Najciekawszy był powód - nie zakład ,nie kobieta ,nie delirka ,a prozaiczne zgubienie klucza :(
Po się męczyć w górę na czwarte , lepszy byłby trawers z drugiego pokoju na tym piętrze ;)
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

trawers to chyba gekon by tam zrobił ,a z dołu była wygodna rynna i takie ozdobne szczeliny na ścianie ,tak ,że oceniam trudność drogi na mniej więcej 1 do 1+ ,choć Nyka by na pewno dodał "ekspozycja znaczna"
Awatar użytkownika
Lukas

Post autor: Lukas »

dagomar pisze:trawers to chyba gekon by tam zrobił ,a z dołu była wygodna rynna i takie ozdobne szczeliny na ścianie ,tak ,że oceniam trudność drogi na mniej więcej 1 do 1+ ,choć Nyka by na pewno dodał "ekspozycja znaczna"
e to jak rysa była to luz :D, ale jednak skoro w pionie to chyba wycena ciut wyższa :D
Upadek nie jest klęską. Nisko zawieszona poprzeczka — i owszem

http://picasaweb.google.co.uk/llukasziola
http://drytooling.com.pl - serwis wspinaczki mikstowej, alpinizmu, himalaizmu
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

Wejście na mój balkon oceniam na IV+, a nawet na -V, bo... to trzeba zrobić siłowo, chwytów mało, a i niepewne. :D
"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
świster

Post autor: świster »

Agaar pisze:Wejście na mój balkon oceniam na IV+, a nawet na -V, bo... to trzeba zrobić siłowo, chwytów mało, a i niepewne. :D
zapodaj zdjęcie to więcej osób oceni i wyjdzie średnia :think:
pozdr
staszek

Post autor: staszek »

Agaar pisze:Wejście na mój balkon oceniam na IV+, a nawet na -V,
W grę wchodzi jeszcze wejście drytoolingowe :P Zależy od jakości tynku :))
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

Jesli to balkon Agaar a na śmiałka czeka nagroda ,to trudności drogi ocenić nalezy na góra 2 ,choćby tę chałupę Żeromski budował
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

Zdjęcie? Nie tam....
Tynk? Nie ma! To wolna przestrzeń i deski... dlatego to trzeba się dość mocno podciągnąć. ;)
Najpierw na garaż - ok. I+. Później się zaczynają "schody".

Raz próbowałam dostać się do domu, bo zerwałam się wcześniej ze szkoły, a klucza mi nie zostawili.
Sąsiedzi dzielnie kibicowali... ;)
"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
świster

Post autor: świster »

Agaar pisze:Raz próbowałam dostać się do domu, bo zerwałam się wcześniej ze szkoły, a klucza mi nie zostawili.
Sąsiedzi dzielnie kibicowali...
Mamy uwierzyć, że przeżywcowałaś na oczach sąsiadów wejścia na balkon, które ma V- :think: Nie znami takie numery :)) Jak się żywcuje bez znajomości wyceny to zwykle się zawyża o 1-2 stopnie, wiec trzeba przyznać rację Dagomarowi. Więcej jak II nie mogło być :)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Spokojnie - napisała przecież:
"Raz próbowałam" :D
Każdemu jego Everest...
ODPOWIEDZ