Złe jest to forum

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
AdiK

Post autor: AdiK »

mefistofeles pisze:Temat o górach z dziećmi jest dla mnie wyjątkowo interesujący. Relacji nie czytam bo tylko tęsknote to budzi.
czyżbyś? :think:

PS. pytam, bo dawno mnie tu nie było
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Marta1981 pisze:Jedyne zdjęcie z wyprawy jakie mogę aktualnie umieścić to zdjęcie mapy która wisi nad moim łóżkiem. Jak na razie to palcem mogę sobie pochodzić :-( ale za to codziennie :D
Nie musi to być koniecznie coś z ostatnich dni. Równie dobrze możesz podzielić się wrażeniami (i zdjęciami) sprzed lat. :-)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

AdiK pisze:czyżbyś? :think:

PS. pytam, bo dawno mnie tu nie było
Nie da się ukryć :)
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Przypominam też o funkcjach:
-ignoruj temat
-ignoruj użytkownika :D
Świetna sprawa, zwłaszcza jeśli chodzi o tematy polityczne w HP :cwaniak:
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

andy67 pisze:No to do marudzących takie mam pytanko - w tzw. realnym życiu rozmawiacie przez większość czasu o wzniosłych i ważnych sprawach (w tym o górach - albo lepiej o Górach - oczywiście przede wszystkim) czy raczej jednak o pierdołach, d... Maryni, polityce i sporcie ?
Andy - to akurat nie ma nic do rzeczy.
Wydaje mi się, że fora tematyczne nie powstają zgodnie z ideą: "Pogadajmy sobie o tym, o czym gadamy na codzień."
Ja zaglądam na kilka inszych for, nie górskich. Generalnie nie ma tam takich tematów społeczno-politycznych jak tu.
A jeśli ludzie na forum tematycznym rozmawiają tylko o "pierdołach, d...Maryni, polityce i sporcie" i siedzą na takim forum nawet po kilkanaście godzin (a nawet więcej) - to znaczy, że nie mają się do kogo odezwać i porozmawiać normalnie w realu (pewnie z różnych powodów).
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

Alan pisze: Ja zaglądam na kilka inszych for, nie górskich. Generalnie nie ma tam takich tematów społeczno-politycznych jak tu.
Ja zaglądam na kilka forów górskich - i tak samo nie ma takich tematów.

To nie jest zarzut w kierunku tego forum, ja sobie czasem lubię pogadać na różne tematy.
To forum jest jedyne gdzie można tak pogadać.

Niemniej jeżeli to ma być forum górskie - to powinny (przynajmniej moim zdaniem) być zachowane pewne proporcje przynajmniej 50 % na 50 %

Swoich wypowiedzi nie liczę ale przypuszczam, że właśnie tyle moich postów dotyczy tematów górskich i innych.

Może warto by przedstawić taką statystykę - ile w ciągu ostatnich 2 lat kto ma postów w którym pokoju.
Awatar użytkownika
Szarotka

Basia Z. pisze:Może warto by przedstawić taką statystykę - ile w ciągu ostatnich 2 lat kto ma postów w którym pokoju.
w celu?
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Szarotka pisze:
Basia Z. pisze:Może warto by przedstawić taką statystykę - ile w ciągu ostatnich 2 lat kto ma postów w którym pokoju.
w celu?
A żeby się niektórzy z lekka ogarnęli.
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

A pokój rowerowy jak policzysz? Jako górski, czy hydeparkowy? To ważne, bo twoja propozycja statystyk może skompromitować admina! 8)
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Mariusz pisze:
A pokój rowerowy jak policzysz? Jako górski, czy hydeparkowy? To ważne, bo twoja propozycja statystyk może skompromitować admina! 8)
8) rowerowy liczyłabym jako przynajmniej trochę związany z tematem, podobnie jak zagadki krajoznawcze.

Na forum 321gory admin zrobił takie zestawienie i wtedy wyszło szydło z worka ;)

Oczywiście nie należy traktować tego zbyt poważnie.
Awatar użytkownika
Szarotka

Mariusz pisze:A pokój rowerowy jak policzysz?
ooo wypraszam sobie. Łapy precz od pokoju rowerowego i podróży :x bo przyjadę na manifę do Warszawki :x :-P
Mówię Wam-tylko IGNOR Was wyzwoli :D Ja tam nie mam żadnych tematów politycznych w Hyde i zupełnie nie wiem o co to całe halo :D
Awatar użytkownika
Huczaj

Post autor: Huczaj »

Szarotka pisze:ooo wypraszam sobie. Łapy precz od pokoju rowerowego i podróży :x bo przyjadę na manifę do Warszawki :x :-P
Mówię Wam-tylko IGNOR Was wyzwoli :D Ja tam nie mam żadnych tematów politycznych w Hyde i zupełnie nie wiem o co to całe halo :D
Cholera, nie wiedziałem o tej opcji. Może to rozwiąże problem. Oczywiście w myśl zasady, że to że czegoś nie widać, nie znaczy, że go nie ma, ale to dobre wyjście.
Awatar użytkownika
Mariusz

Huczaj pisze:Cholera, nie wiedziałem o tej opcji. Może to rozwiąże problem.
Stary...! Parę osób i parę wątków do IGNORA i życie znów jest piękne :D
Awatar użytkownika
Szarotka

Huczaj pisze:Cholera, nie wiedziałem o tej opcji.
Bo żeś się zawiesił na tematach politycznych i bielmo Ci oczy przesłoniło :)) :-P ;-)
Awatar użytkownika
Huczaj

Mariusz pisze:Stary...! Parę osób i parę wątków do IGNORA i życie znów jest piękne :D
Panie admin, bo ja to mam wrażenie, że admin nasz (oczywiście jedyny i najlepszy - w myśl zasady "szanuj admina swojego, bo możesz mieć gorszego) to się uaktywnia jak się bitka na forum szykuje :D Albo mu się IGNOR przerzucił na wszystkie wątki :)
Szarotka pisze:Bo żeś się zawiesił na tematach politycznych i bielmo Ci oczy przesłoniło :)) :-P ;-)
No, zawiesiłem się na nawet na jednym użytkowniku cholera. Skończę z nim, to se walnę ignora - a co jak szaleć to szaleć :)
janek754

Post autor: janek754 »

Basia Z. pisze:Niemniej jeżeli to ma być forum górskie - to powinny (przynajmniej moim zdaniem) być zachowane pewne proporcje przynajmniej 50 % na 50 %
Eeee, popatrz na brytana. Większość prowadzonych tam dyskusji to niezbyt merytoryczny offtop z klasyczną napierdalnaką i co ? i nic ...
Mało tego, to właśnie praktycznie nieograniczona wolność wypowiedzi w połączeniu z wszechstronnością podejmowanych tematów, jest powodem niesłabnącej popularności brytana, i zresztą nie tylko jego ...

Pozdrawiam
Jan
Awatar użytkownika
Mariusz

Huczaj pisze:bo ja to mam wrażenie, że admin nasz (...) to się uaktywnia jak się bitka na forum szykuje
Coś w tym jest, coś w tym jest... :think:
O Tatrach nie piszę, bo w nich rzadko bywam.
Hyde Parku nie czytam, bo nie obchodzą mnie polityczne dyskusje.
A do bitki zawszem skory! :D
Awatar użytkownika
Izabela

Post autor: Izabela »

Szarotka pisze:
(-) zupełnie nie wiem o co to całe halo
- może o to? ;-)

"Halo, halo! Tutaj ptasie radio w brzozowym gaju,
Nadajemy audycję z ptasiego kraju. (-).
Po pierwsze - w sprawie(-)
Po drugie - gdzie się (-)
Po trzecie - kto się (-)
Po czwarte - jak
Pierwszy słowik zaczął tak:
"Halo! O, halo lo lo lo lo (-)
Na to wróbel zaterlikał:
" Cóż to znowu za muzyka"? (-)
Dość tych arii, dość tych liryk (-)"

I zaczęło się: szczebiot, świergot, zgiełk wszelaki: Dzięcioł publicznie wróbla uznał za przygłupa, Gąska wszem się wydzierała, że tu dla Kruka przyleciała. Jemiołuszka, że intelektem żaden dziób jej nie dorasta i basta!. Gil pokazywał, że ma to wszystko w "gilu", bo się gdzieś podziębił. Wilga, Zięba, Bocian, Szpak - pimpilili coś na wspak. Drozd, Sikora i Dzierlatka ucieszone taką jatką. Czajka wściekle dociekała , gdzie ta zdzira Pośmieciuszka się poniewierała. Trznadel wydzierał się "od ucha do ucha"- pasowała mu rozpierducha. Tak czy siak za łby się wzięły i na odlew i po dziobach zaczęły się prać, pióra wyrywać. Wywyższać się lotem: lepszy ten po górach. Poniżać tych, co nie latali - bo choć ptakiem - to tylko nielotem się zwali. Ośmieszać pitpilitem tych , co tylko ćwirkiem. Mieć w pogardzie , obrzydzeniu i lekceważeniu tych, co czyrkiem. Na koniec splunęły i odfrunęły....do innych audycji. Odpocząć na chwilkę.... ;-) :D
Ostatnio zmieniony czw 15 mar, 2012 przez Izabela, łącznie zmieniany 1 raz.
"skromnie przyjmować, spokojnie tracić"
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Czyżbym jednak przesadził licząc na inteligencję ludzi chodzących (rzadziej lub częściej) po górach ?

A może tylko udajecie ? Tak, na pewno udajecie głupich.

Taki np. Huczaj - nawet nie co 10-ty z jego ostatnich kilkudziesięciu postów jest "o górach". Ale wszystkim innym wytyka to, co sam tutaj robi.

@Alan - forum tematyczne. Ok.

I w forum tematycznym (cokolwiek to znaczy) jest też HP. Tak jak w życiu. Czy ktoś komuś każe pisać (i czytać) w HP ? Czy ktoś komuś zabrania opisać o górach ? Chętnie poczytam, i na pewno nie tylko ja.

To jest tak samo jak z dyskusją np. przy stole. Jeżeli jakiś temat mnie nie interesuje, to albo tę dyskusję olewam mówiąc kolokwialnie, albo próbuję ją sprowadzić na takie tory które bardziej mi pasują.

Naprawdę - zamiast narzekać, trzeba działać. W tym wypadku pisać. A nie znów marudzić "że inni nie piszą tego co ja chciałbym czytać" :))

Dorośli ludzie a jak dzieci ...
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Huczaj

andy67 pisze:Taki np. Huczaj - nawet nie co 10-ty z jego ostatnich kilkudziesięciu postów jest "o górach". Ale wszystkim innym wytyka to, co sam tutaj robi.
Panie, ja to forum już tylko czytuję, jako protest przeciwko jego upolitycznianiu. Jak się odpolityczni to wrócę do aktywności i nawet relacje powklejam bo lubię pisać i lubię większość ludzi z tego forum. Dlatego moje posty nie dotyczą gór. Chociaż w sumie...w wątku sprzętowym pisałem o końcówkach do kijków - pies z kulawą nogą nie odpisał. Może dlatego mało kto chce tu jeszcze pisać coś o górach?

No i jakim "wszystkim innym"? Bo się przyczepiłem takiego jednego tylko bo nie mogę zdzierżyć.

Aha oprócz odpolityczniania trzeba też wypalić żywym ogniem z wątków górskich dyskusje na linii Janek - Krzymul bo nawet już wątków politycznych nie da się czytać.

Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale dawno temu, był zakaz dyskutowania o tematach politycznych - może warto wrócić do tego pomysłu - nie chodzi o cenzurę (od dyslusji politycznych są inne fora) ale o aktywizację użytkowników w tematach górskich i powrót tych, którzy przez to politykowania i sranie w banie o katastrofach i problemach politycznych pouciekali jak myszy. Stara gwardia się stopniowo wykrusza a nowych nie ma.

Tylko to musi być stanowcze - przytyk polityczny - Ban i won - nie żadne ostrzeżenia tygodniowe, po 3 ban bo to kompletnie się nie sprawdza.
Ostatnio zmieniony czw 15 mar, 2012 przez Huczaj, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ