Muzyka

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
seba

Post autor: seba »

Dopiero co wstałem.
KONCERT ŻYCIA :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Widziałem juz kiedyś Metallicę w Berlinie , ale to co się stało wczoraj to normalnie szok.
Kilkadziesiąt tysięcy polskich fanów pokazało ,że potrafi się wspólnie bawić.
Jesteśmy najlepsi i widać było jak "chłopakom" z zespołu "szczęki opadają" na widok takiego przyjęcia i atmosfery na stadionie. O takiej ilości bisów na koncertach tego zespołu w innych krajach nigdy nie słyszałem. Totalne radosne szaleństwo i łzy w oczach na "NOTHING ELSE MATTERS" . Szkoda ,że na codzień tacy nie jesteśmy.........

MiG- widziałem "gościa" w koszulce z napisem 'Metallica" - to pewnie byłeś Ty !!!!!!!! :)
Tak na poważnie. Byliśmy pod samą sceną w "elitarnej" fioletowej strefie.
Luca(żona) z Agnieszką (siostra) ,obie blond piękności , stały przy barierce pod skrajnym lewym mikrofonem. Za "opiekuna" miały Litwina z dużą amerykańską flagą. Oczywiscie , dziewczyny jak to dziewczyny ,podostawały od zespołu sporo gadżetów ............
Ja natomiast z kumplem "radośnie :ta: pląsaliśmy" to tu tam.........
Adamires - w "telewizji" będziemy na pewno , bo byliśmy wszędzie....... :D :D
Pozdrawiamy.
Adamires

Post autor: Adamires »

Tylko pozazdrościć.

P.S. Widziałem was. Byliście na scenie w czarnych koszulkach z napisem MET....CA
Za szybko obracaliście się widać było tylko początek i koniec.
Mam pytanko. Ty grałeś na basie czy na prowadzącej? :D

pozdr
seba

Ha! Adamires!
Po "garach" też dawałem..... :ciii:
Ciągle w szoku Seba.
P.S. MiG chyba dalej :boohoo: , bo coś się tu wrażeniami nie podzieli....
MiG

Post autor: MiG »

Podzieli się, podzieli... :) Parę dni nie było mnie na forum z powodu braku czasu i kłopotów z kompem.

Koncert - REWELACYJNY, /MetallicA\ w wielkiej formie! Wyszło lepiej niż 5 lat temu w Warszawie, choć wtedy chyba grali głośniej :) Bardzo fajny zestaw utworów - praktycznie po 2-3 z każdej płyty. Super początek: w przerwie po supportach leciała jakaś muzyka, nagle puszczają AC/DC i wiadomo że zaraz się zacznie (13 lat temu Metallica występowała tu przed AC/DC - żart bardzo w ich stylu :) ), potem intro z "S&M" czyli The Ecstazy Of Gold z fragmentem filmu na ekranach. I wreszcie wychodzą! Pierwsze 3 utwory to niezła jazda: 1. Blackened, 2. Fuel, 3. The Four Horsemen !!! Poza tym wrażenie robiły One i Nothing Else Matters, to drugie wyłaniające się z solówki Kirka, oba ze wspaniałą oprawą świetlną. Nie zabrakło także żelaznych punktów programu: Sad But True, Master Of Puppets, Enter Sandman, Creeping Death (!!!) Z tego co naliczyłem po koncercie, zagrali 18 numerów.

Co do bisów: trudno traktować pierwsze zejście jako koniec, to raczej przerywnik w koncercie dla nabrania tchu. W rzeczywistości na bis były chyba tylko 3 utwory. Ale grali w sumie 2h 15min, więc całkiem nieżle :)

Ja "hasałem" za tą drugą barierką, bo weszliśmy na stadion jak już trwał występ Slipknota. Ale tam szaleństwo było nie mniejsze. Widziałem tą amerykańską flagę, więc wiem gdzie byliście. Czyżby to przy was zatrzymał się Lars jak rozdawał pałeczki? :)

MiG
seba

No hej.
MiG - super ,że jesteś w temacie :D . W sumie żałuję , że się jakoś nie zdzwoniliśmy wcześniej , byłaby okazja pogadać (pewnie się nieraz mijaliśmy).
Co do bisów pisałem ,że dużo ,bo jak zapewne wiesz w tej kwesti "chłopaki" , są bardzo czuli. Na koncertach "niemieckich" bisów praktycznie nie ma , bo tam ludzie bawią się inaczej.......... :zdrowko: .
...wypić piwko , wursta wciągnąć..... i pokiwać się trochę w rytm muzyki....,a pod sceną luzik...Co było u nas sam widziałeś......
No niestety pałeczki Larsa poszły w "obce" ręce. Dziewczyny w takich momentach nie miały siły przebicia ....hehe.
Ale a sumie trzy kostki , ORGINALNĄ SETLISTĘ zdobyły...
Mają jeszcze jakąś szmatkę od Slipknota . Ale na temat tego zespołu ja pisać wiele nie będę ..... Udział mój i kumpla w ich koncercie polegał na wymianie "różnych gestów" głównie z "długonosym bębniarzem" , co tego ostatniego tak irytowało , że miał jeszcze więcej siły ,żeby w beczkę naparzać......Pewnie dzięki nam dali tak dobry koncert .........buhahaha .

Napiszę krótko na zakończenie :
Z "Metallicą" widzę , się już za 10 DNI w Bremie...
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Pozdrawiam wszystkich kochających muzykę
Seba
MiG

seba pisze: Z "Metallicą" widzę , się już za 10 DNI w Bremie...
Zazdroszczę...
Ale może w Polsce zjawią się szybciej niż za kolejne 5 lat.

MiG
seba

No pochwalę się ........
Z koncertu w Bremen wróciłem z........
... pałeczką od Larsa :D :D :D :D :D
Seba
Awatar użytkownika
Andrzej Krystoszyk

Post autor: Andrzej Krystoszyk »

:D Wychodzi na to, że wszyscy słuchamy podobnej muzyki. Ja dorzucę jescze parę nazwisk: Paula Simona ( zwłaszcza jego koncert w RPA z niesamowitymi bębnami jakichś Zulusów) , Leonard Cohen, Mistrz Bułat i Wysocki, Z polskich wykonawcówŁ Jacek Kleiff, i z sentymentu Kaczmarski) byliśmy razem na roku), do tego na zimowe wieczory Ewaq Demarczyk.AKA
seba

Jeden z moich ulubionych linków o "metallice"
http://www.wspinanie.pl/serwis/200309/18metallica.php
robi wrażenie , prawda?
Seba
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

za metallicą nie przepadam specjalnie, ale co to świetny koncert przekonałemsie na Iron Maiden we Wrocławiu, w listopadzie. Kto był ten wie (dla tych co byli - NIE miałem koszulki Iron Maiden ;-) ).

PS Seba - zajefajny link :D
jerry

nieaktywny

Post autor: jerry »

To ja jak zwykle podciagne temat troszke do gory ... jeszcze nie wypowiadalem sie na tematy muzyczne na forum.
Muzyka od zawsze najlepiej przez 18h/dobe ... teraz w pracy slucham przez 9 godzin radiowej 'trojki' a potem z kompa mp3-ek. Roznych roznistych, ostatnio odkrylem Marillion, przez 10 lat fascynacja Aerosmith - ten glos Stevena, do tego The Police, Pink Floyd, Depeche Mode (czyzby nikt z forumowiczow tego nie sluchal??), KAT (chyba kazdy kto posluchal ich ballad, wsiakl przynajmniej w ta czesc tworczosci KATa), The Cure, Placebo (pierwsze teledyski - myslalem ze Brian Molko to kobieta), Farben Lehre, Sweet Noise, Kaczmarski.... oj chyba musialbym wymienic jeszcze kilkadziesiat roznych roznistych wykonawcow i na pewno kogos i tak bym pominal :)
Tak naprawde slucham prawie wszystkiego - czasami nawet hip-hopu.
pozdrawiam zasluchany
Hogarth

Post autor: Hogarth »

no to teraz moja kolej...
MARILLION - absolutny lider dla mnie, zaczeło sie od "Sugar Mice", które znalazłem na jakiejś kasecie...a potem pochłaniałem wszystko...nie będe mówić, czy lepszy Fish czy Hoggy... ale ciarki przechodzą gdy Hoggy śpiewa stare kawałki jeszcze z czasów Fisha... ostatnio wydawało sie , że troche sie zagubili w poszukiwaniu stylu, ale ta nowa płyta....i "Neverland"....uuuuu trzeba koniecznie posłuchać...

THE POLICE - dla mnie totalny odlot, proste ( ale to bardzo złudne, spróbujcie zagrac partie Summersa na gitarze ) melodyjne.... message in a bottle to przecież jest ponadczasowy kawałek...mnie rozwala osobiście Reggatta de blanc...super kawałek...no i "SynchronicityII"... oczywiście klipy też mieli odjechane....wysokobudżetowe hahaha a Stinga nie lubie,,,poza "Russians" jest daremny

GENESIS - kiedyś kapela nr 1... oczywiście z Collinsem,,, mieli zajebistą muzykę.... a potem przyszedł Wilson i zdębiałem...album był swietny... potem koncert w spodku,,, a potem po kapeli....ponoc maja sie zejsc i przekonuja gabriela...

PINK FLOYD - za album "Momentary lapse of reason", za "take it Back" z division bell, za koncertówki..... dla mnie Waters jest i był BEEEEEE

BRYAN ADAMS - naprawde niezły momentami , ale tylko do 1993...potem już tylko komercja i kicha

VAN HALEN - za 1984 i 5150...

ARENA - pierwsze dwie płyty, songs from the lion's cage i pride są boskie,,,wraca stary marillion.... i koncert Welcome to the stage jest dobry,,,potem , z Sowdenem na wokalu już ich tylko posłucham, ale serce sie nie kroi w takt muzyki i głosu...

PHIL COLLINS - solowy...ale tylko do 1989...

IRON MAIDEN - są dobrzy, czasem lubie ich puscić, podobnie jak DEF LEPPARD
Adamires

Post autor: Adamires »

Dobrze wiedzieć, że nie tylko mamy wspólną pasję jaką są góry ale i mocne uderzenia.

pozdr
Adamires
Hogarth

Post autor: Hogarth »

zapomniałem wspomnieć, że lubie Dio, zarówno solowo jak i w Black Sabbath... czasem fajnie słucha sie ACDC,,,, ;)
ana

Post autor: ana »

Czy ktoś z Was miał może okazję być kiedykolwiek na festiwalu w Roskilde?
:)
jerry

nieaktywny

Post autor: jerry »

niestety ja nie ... ale jesli bylas ... to relacja obowiazkowa !!
ana

Post autor: ana »

Nie jerry,nie byłam :(
sKoTi

Post autor: sKoTi »

No to tysh coś dorzucę (najpierw z tego co jush wymieniliście):
DEPECHE MODE - szczególnie od płyty SoF&D;
METALLICA - do czarnej;
z pozostałych
GUNS'n'ROSES - do płyty UYI;
Jean Michel Jarre - cała twórczość a szczególnie płyta Zoolook;
PORTISHEAD;
trochę Gothicu w postaci np MOONLIGHT, ARTROSIS;
CLAWFINGER, ACIS DRINKERS, SWEET NOISE (do bruku), MACHINE HEAD, RAMMSTEIN, ARMIA, 2TM2,3, a ostatnio trochę acidjazzowych i pokrewnych kawałków - generalnie - takie klubowe granie...
MiG

sKoTi pisze:MACHINE HEAD
MH też z tych starszych? - wtedy to grali niezły thrash metal :)
A w poniedziałek... nowa płytka MEGADETH! :D

MiG
sKoTi

Post autor: sKoTi »

MiG pisze:A w poniedziałek... nowa płytka MEGADETH!
- jak będzie w stylu ostatniej - to nie dziękuję - szkoda, że się starzeją... bo fajnie chłopaki grali...
ODPOWIEDZ