TATRY WRZESIEN

Wspomnienia z pobytu w górach, relacje, plany wyjazdów.
gosia d

Post autor: gosia d »

Ines pisze:Myślałam o Szpiglasowej ale słyszałam od kolegi, że tam jest tak sobie więc się zastanawiam
Polecam tą wycieszkę jak najbardziej + wejście na Szpiglasowy Wierch 2172 m - to tylko 10 min od przełęczy, ale naprawdę warto, bardzo ładne widokowo miejsce.
Ze szczytu widać m.in. Rysy, Mięguszowiecki Szczyt, Dolinę 5 stawów, Niżny Staw Ciemnosmreczyński z widocznym szlakiem z Doliny Koprowej.

Link do strony na której są zdjęcia zrobione na Szpiglasowym
http://witek.rekord.pl/gallery/5stawow3
Awatar użytkownika
horolezec

Kontakt:

Post autor: horolezec »

gosia d pisze:Polecam tą wycieszkę jak najbardziej + wejście na Szpiglasowy Wierch 2172 m
Ja w zeszłym roku wybrałem sie w drugą stronę - na Miedziane - CUDOWNE WIDOKI :) Po jednej stronie wysokie, po drugiej widoki na OP i zachodnie...super sprawa.
gosia d

Przymierzam się do wyjazdu z moim mężem tak między 8-16 września (o ile nic nie stanie na przeszkodzie i dostaniemy urlop). W planach: Tatry Zachodnie (m.in. Wołowiec, Starorobociański) mój mąż myśli o Orlej i Przełęczy pod chłopkiem, ja na te szlaki jeszcze się nie piszę, więc wspólnie pewnie będzie Zawrat, i okolice Czarnego Stawu pod Rysami.
Awatar użytkownika
horolezec

Kontakt:

Post autor: horolezec »

gosia d pisze:mój mąż myśli o Orlej i Przełęczy pod chłopkiem, ja na te szlaki jeszcze się nie piszę
Wal śmiało - z mężem bedzie ok ;)
gosia d

horolezec pisze:Wal śmiało - z mężem bedzie ok
Za jakiś czas pewnie się tam wybiorę ale chyba jeszcze nie teraz, muszę lepiej poznac Tatry wysokie, jak narazie Zawrat będzie dla ,mnie wyzwaniem. Jeśli nasza wycieczka dojdzie do skutku to będę tam pierwszy raz. Myślę, że na początek to mi wystarczy, chociaż może i bym dała radę (razem z mężem-to on mnie zaraził Tatrami) trudno mi to ocenic teraz, dawno nie byłam wysoko, w tym roku zaliczyliśmy tylko dolinki z uwagi na towarzystwo naszej z 10-cio miesięcznej córeczki, a w ubiegłym roku w ogóle nie byliśmy w górach.
Wojak

Post autor: Wojak »

Tez sie wybieram razem z moją narzeczoną. planuje od 10-17 wrzesnia.
Dawid W
Awatar użytkownika
Andrzej Krystoszyk

Post autor: Andrzej Krystoszyk »

Kuźba. :x Mój wypad się rozleciał. Cały misterny plan w p.....du. :x :x :x Maraton warszawski jest jednak 23 września, a ponieważ dzieciątko biegnie, nie mogę się ruszyć z domu. Reżim treningowy to ponoć rzecz święta.Chyba odbiję sobie na nartach. Zimą nie ma maratonów i innych diabelskich wynalazków.
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

gosia d pisze:razem z mężem-to on mnie zaraził Tatrami
Cokolwiek by nie pomyśleć - bardzo przewidujący facet.
:P
Jestem gorszego sortu...
gosia d

Janek pisze:bardzo przewidujący facet.
Przewidujący i to bardzo, ale cieszę się akurat z tego, bardzo polubiłam Tatry.
Awatar użytkownika
Amnesiac

Post autor: Amnesiac »

A ja toże się wybieram! Jadę dzisiaj w nocy (znaczy 1 września) w słowackie Tatry Wysokie! W planach mam Rysy, Czerwoną Ławkę, Małą Wysoką, a może nawet Jagnięcy. Czerwoną Ławkę atakuję już od dwóch wyjazdów - zawsze pogoda była do bani (jak to zazwyczaj w czerwcu) i oblodzone. Ale do trzech razy sztuka ;)
Awatar użytkownika
ruda

Post autor: ruda »

Powodzenia Amnesiac w zdobywqaniu czerwonej Ławki...mam nadzieję, że teraz Ci się uda :)
Awatar użytkownika
ma^wilk (Marta)

Post autor: ma^wilk (Marta) »

Amnesiac pisze:A ja toże się wybieram! Jadę w słowackie Tatry Wysokie! W planach mam Rysy, Czerwoną Ławkę, Małą Wysoką, a może nawet Jagnięcy.
Nareszcie uda się mi wyrwać na dłużej w góry. :)

Jutro lub pojutrze dołączę się do znajomych i uciekam w słowackie Tatry Wysokie - podobnie mamy w planach Czerwoną Ławkę i Małą Wysoką, Rysy jakoś nie.

Tylko pogoda jest nie za ciekawa. :(
"Lubię, gdy o zmierzchu rozpalisz ognisko,
oświetlisz to co chowa się w nas."
Awatar użytkownika
Kert

Post autor: Kert »

ma^wilk (Marta) pisze:Tylko pogoda jest nie za ciekawa. :(
bo prawie zawsze w pierwszej połowie września lubi sypnąć śniegiem, po to żeby później była piękna jesień tatrzańska
Awatar użytkownika
ma^wilk (Marta)

Post autor: ma^wilk (Marta) »

Szczerze - chętnie pojechałabym troszkę później i poczekała na "piękną tatrzańską jesień" - ale tak to już jest z tymi cholernymi terminami urlopów - trudno się dograć. :(
Kert pisze:bo prawie zawsze w pierwszej połowie września lubi sypnąć śniegiem, po to żeby później była piękna jesień tatrzańska
Coś w tym jest. Jak byłam 2 lata temu w Tatrach we wrześniu, to w pierwszym tygodniu sypneło śniegiem, a w drugim było już piękne słoneczko.
"Lubię, gdy o zmierzchu rozpalisz ognisko,
oświetlisz to co chowa się w nas."
Awatar użytkownika
Isildur

Kontakt:

Post autor: Isildur »

no lwasnie dlaego j ad w drugiej polowie wrzesnia.....mam nadzieje ze jak co roku w drrgjelwiiizw mnie slonko....:D
Awatar użytkownika
Barek

Post autor: Barek »

niewiem czy widzieliscie ale dzis juz sypnelo...na Lomnicy 19cm.!!!, i wcale na tym nie zamierza poprzestac z tego co widzialem!!!chyba tego sniegu spadnie troche wiecej niz w poprzedniach latach...ale byle do pazdziernika:-)
Awatar użytkownika
ruda

Post autor: ruda »

no właśne załamałam się wczoraj jak zobaczyłam, że w Tatrach pada snieg. Ja mam nadzieję, że po 18stym września będzie prawdziwa złota polsko-tatrzańska jesień :)
Luki

Post autor: Luki »

ruda pisze:no właśne załamałam się wczoraj jak zobaczyłam, że w Tatrach pada snieg.

Dlatego poczyniłem mała korektę w moich planach i wyjeżdżam w Październiku :)
Awatar użytkownika
diablak1223

Post autor: diablak1223 »

TOPR juz oglosil I stopien zagrozenia lawinowego ...
kisor

Post autor: kisor »

a to nie jest tak, ze pierwszy stopien oglaszany jest automatycznie, gdy pojawi sie bialy nalot w gorach? :)
ODPOWIEDZ