Penny pisze:mozecie mniej wiecej napisac jak dokladnie isc z Gesiej Szyi potem trasa przez Psia Trawka w dol? Niedlugo sie tam wybieram i nie mialam pojecia, ze moga byc jakies trudnosci, a wolalabym nie bladzic tam do nocy
W opisanym przez Ciebie wariancie nie ma trudności orientacyjnych.
Niestety pogoda nie pozwoliła na zdobycie Granatów
Do szlaków trudnych dodaję trasę Palenica - Morskie Oko -> trudno znieśc zapach końskiego g...
A tak poza tematem - kiedy zdemontowano łańcuch na szlaku z 5-ciu Stawów do M. Oka przez Świstówkę ?
Jakoś chyab w tym roku bo rok temu był a w tym juz nie chyba nawet zreszta gdzieś czytałam że został usunięty-nie wiem tak k olo maja chyba ale moge sie mylic bo to było orientacyjnie napisane
Nie wiem czy już to było, ale ja do mioejsc trudnych dodam odcinek Kozia P.-Kozi Wierch. Wg. mnie jest to najtrudniejszy turystyczny odcinek w Tatrach....Jak biore kogoś w Tatry to zawsze go tam prowadzę - i kazdy jest pod wrażeniem
Kozia Przęłęcz - Zawrat hardkor i masakra (chodzi mi o tą drabinkę). Ja ten odcinek przeszłam z qmpelą z 3 lata temu w kierunku Kozia - Zawrat (drabinka wprost cudowna hahahaha)
A tak to jeszcze droga do Morskiego Oka --------> grrrrr
If you wanna be rich
You've gotta be a bitch!
I said - rich
Bitch!
Kiedy pierwszy raz szlem przez Granaty to wyobrazalem sobie straszna przepasc, otchlań. Ktos mi powiedział " Mądry " ze to nazywa sie powietrzny trawers , bo tak wyczytał w przewodniku To bylem strasznie wydygany i co sie okazało :jeden dluzszy krok, obok masz lancuch , ze gdyby nawet sie poslizgniesz to masz czego sie zlapac. Acha fotka zamieszczona powyzej baaaaaardzo wyolbrzymia trudnosci.
- jak dla kogo! I nie mówie tu o sobie, ale w tym miejscu kilka razy widziałam małe zatory - jakos panie czułe są. i potrzebują nieraz męskiego wsparcia. Przypomne,że to ulubione miejsce uszby
Pozdrawiam
Izabela
Szlem tam z taka czula : zdebiala , zaparla sie nogami, rozpłakała sie. Tłumaczenia nie pomagały, az do chwili kiedy przeszli dziadek z wnuczką. Mysla sobie : teraz albo nigdy, wołam : Dziecko powiedz czy tam jest trudno i strasznie , bo ta pani bardzo boii Dziewczynka mowi : nie bo dziadek mi pomógł Wiec miłe Panie z czułoscia i romantyzmen nie przesadzjcie Strach ma wiellllkie occzzy.
Ja też dałem radę, więc nie jest tak strasznie Choć moim zdaniem w kierunku Żlebu Kulczyńskiego jest łatwiej niż w stronę Krzyżnego, kąt nachylenia jest bardziej przyjazny ...