Alan pisze:krzymul napisał/a:
A jak miałem niby go streścić w czterech wyrazach ?
oznacza, że taką formę ktoś Ci jednak narzucił. A jeśliś sobie ją sam narzucił, to sensowniej należałoby napisać coś innego. A co - to już sam pomyśl.
Alan, takie krótkie streszczenie sam mi narzuciłeś, wstawiając to zdjęcie, bo jestem przekonany, że nie chciałeś nim pokazać jakim to uznaniem w świecie cieszy się ten film, a raczej ... nie raczej, a na pewno zasugerować oglądającym .... to co było (niech Ci będzie ) podrzędną treścią/wątkiem tego filmu. Chociaż wydaje mi się, że homoseksualizm tych dwóch bohaterów był myślą przewodnią fabuły.
Niezależnie bowiem od płci głównych bohaterów "Tajemnica Brokeback Mountain" jest piękną i poruszającą historią o najpiękniejszym uczuciu - miłości.
http://www.filmweb.pl/reviews/Wielkie+n ... ienie-2700
I właśnie wg mnie chciałeś pokazać jaką to miłością pałają do siebie Prezio i Presidio na przykładzie przerobionego plakatu z filmu o miłości dwóch panów pasących krowy zwanych dalej kowbojami. Ja to ująłem tylko innymi słowami, ale takimi jakie dopuszcza cenzura.
Homoseksualista - obraźliwie, ale nie wulgarnie - pedał.
Skoro obraźliwie, to przepraszam jeśli kogoś uraziłem takim określeniem.
A po drugie - gdybyś w pytaniu zadanym przeze mnie "nikt", zamienił na swoje ""ktoś" - to sensu pytania byś nie zmienił.
Gdybyś nie napisał, że ....
Alan pisze: ja sobie robię jaja
...to gotów byłem pomyśleć, że Ty tak poważnie.
Naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy "nikt nie zrozumiał" , a "ktoś nie zrozumiał" ???
No to może inaczej. Jest grupa ludzi, po wykładzie okazało się, że nikt nie zrozumiał wykładu - czyli wszyscy. Jeżeli w tej grupie ludzi ktoś nie zrozumiał, to znaczy, że są tacy co zrozumieli.
To właśnie chciałem przekazać pisząc...
krzymul pisze:wzmiankę o pedałach podałem tylko dla tych, którzy nie skojarzyli o co chodzi w tej fotce, nie ztrybili
Tzn., że zakładałem iż byli tacy co skojarzyli/zatrybili, a Ty napisałeś...
Alan pisze:I skąd takie założenie, że nikt nie "zatrybił"?
...co sugeruje, że
n i k t słowniw nikt nie zatrybił, czyli nie było takiego coby zatrybił.

Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.