U23D - jeśli macie możliwość, to obejrzyjcie koniecznie. Wprawdzie nie jest to koncert na żywo, ale możliwość podążania za muzykami, niemal dotknięcia ich - jest niezapomnianym wrażeniem. No i oczywiście świetna jakość dźwięku. Na "The Fly" myślałam, że wyskoczę z fotela
Żałuję tylko, że nie można w takiej formie obejrzeć jakiegoś zapisu koncertu z ZOO TOUR
Huczaj pisze:Ciekawe z jakiej gazety to jest? Może z Gościa Niedzielnego?
"Miłujmy Się". Gośc Niedzielny w sumie miewa ciekawe teksty czasem.
a co to dead metal? O proszę przykład (nie dla dzieci): http://lacomunidad.elpais.com/blogfiles ... uevo-1.jpg
(ten pan był metalem, okalista Mayhem, i naprawdę na tym zdjęciu jest dead. Nawiasem mówiąc gitarzysta zespołu, który zrobił to zdjęcie niedługo potem został zadźgany przez basistę. Wesoła kapela
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
No mnie takich rzeczy pisać nie mmusisz jestem zapalonym black metalowcem Ten pan pozatym miał ksywkę Dead. Zdjęcie zrobił Euronymus który potem został zabity przed Varga Vikernesa ( później Burzum). Prawdopodobnym motywem były kłótnie światopoglądowe ( Euro miał podobno poglądy komunistyczne). Część z tych porozrzucanych kości czszki ( widocznych na zdjęciu) zostało podobno wykorzystanych przez członków Mayhem do zrobienia sobie amuletów. A tak wogóle to martwy Dead był za życia niezłym przekrętem i totalnym fanatykiem. Zresztą całe ówczesne norweskie środowisko było strasznie ortodoksyjen ( rozwalenie domu wokaliście Therion i groźby pod adresem deicide, palenie kościołów zabójstwa na tle religijnym) oj długo by pisać.
Faktem jednak jest że Mayhem to zespół absolutnie kultowy i jeden z moich ulubionych
A pisząc dead metal śmiałem się bo nie ma takiego gatunku:)
gwoli ściśłości to już Black metal
Deicide ci też mieli niezłe przeboje.Łącznie z wygnaniem z jednego stanu.
Nie wiem czy pamiętasz WASP, którzy swego czasu mieli zakas koncertów w purytańskiej Anglii
"Góry są środkiem, celem jest człowiek.
Nie chodzi o to aby wejść na szczyt, robi się to,
aby stać się kimś lepszym."
Smolik pisze:Deicide ci też mieli niezłe przeboje.Łącznie z wygnaniem z jednego stanu.
No Benton jest mega. Taki antykatol a jak się okazało grzeczny jak baranek ( i nawet ślub kościelny ma:) Szkoda że nie grają już jak na pierwszych płytach, po mieszance z Vital Remains są dla mnie nie do strawienia...
WASP do tej pory wzbudza kontrowersje. Ostatnio się głośno zrobiło w Polsce o Behemocie ( podarta Biblia na koncercie)
Smolik pisze:Powiem ci,że długo jakoś zwlekałem z posłuchaniem ale trzeba przyznać,że niezły warsztat
Ja tylko pierwsze płyty. PO Thelemie to juz nie to ...najlepsza to chyba Grom..zresztą te nowe są już za bardzo wypieszczone aja nie lubie takich ładniutkich dzwięków
Polecam Theleme ..jest ogień i dobry warsztat!
Ostatnio zmieniony czw 24 kwie, 2008 przez Huczaj, łącznie zmieniany 1 raz.