Gabriel pisze:Ustawa czerwcowa rozpoczela to cale bagno cynicznie i z premedytacja zaplanowano kazdy zapis, tresc konsultowano z sedziami TK ktorzy pozniej stwierdzili jej niekonstytucyjnosc.. patologia
Gabriel, tak z ręką na sercu - przeczytałeś całą ustawę od początku do końca?
Moja filozofia życiowa zasadza się na zasadzie - wypowiadam się tylko oo tym na czym się znam. Jeśli nie, to wierzę fachowcom. Np. profesor Łętowskiej, prof. Zollowi, mgr Jerzemu Stępniowi, prof. Adamowi Strzemboszowi, Sądowi Najwyższemu, Krajowej Izbie Sądownictwa i na koniec Komisji Wenekiej. A oni wszyscy twierdzą, że TK był na prawie.
Może bardziej łopatologicznie:
Powiedzmy, że jestem lekarzem i kupiłem sobie BMW. Ale coś mi to auto nawala. Głupiec albo człowiek zarozumiały powie - BMW jest do dupy. Człowiek normalny zastanowi się - a może ja nie umiem eksploatować auta i dlatego się psuje, przecież jestem inżynierem mechanikiem.
Idżmy dalej - ja akurat jestem inżynierem mechanikiem, ale nie od aut. I dlatego w takiej sytuacji nie będę się wymądrzał tylko zwrócę się do specjalistów.
Tomku, jesteś informatykiem. Kim jest Gabriel nie wiem, ale chyba nie teoretykiem państwa i prawa. Kilgor, jjak twierdzi, jest prawnikiem, ale od czego? Chyba też nie od teorii państwa i prawa.
Bądżcie tak uprzejmi i powiedzcie, co Was upoważnia do precyzowania tak autoratywnych sądów w temacie, o którym, powiedzmy to szczerze, nie macie nic do powiedzenia. Pycha? Głupota?? Bezinteresowna nienawiść? Sam nie wiem co gorsze.
Wiem, wiem, zaraz się powołacie na ekspertów rządowych. Usłużni eksperci zawsze się znajdą, to przykre powiedzieć, ale w branży prawniczej szczególnie.
I tak na koniec w kwestii tego orzekania w kolejności wg. ustawy naprawczej. Powiedzmy, że obrobiono wam mieszkanie lub skradziono samochód. Idziecie na policję a tam Wam mówią, jesteśmy zawaleni robotą, proszę przyjść za rok, wtedy się tym zajmiemy.
Jestem gorszego sortu...