adzi pisze:Czemu zawsze osoby twojego pokroju pisza na kogos temat takie bzdury zeby siebie usprawiedliwiac
Świat jest mały Kolego, i tak się składa że znam kogoś kto miał wątpliwą przyjemność poznać Ciebie w realu.
Bardzo jest mi przykro, że musisz żyć ze swoimi kompleksami i nie pozwalasz sobie pomóc.
Oczywiście zaprzeczysz, co w Twoim przypadku jest naturalną reakcją obronną.
Skąd moje przypuszczenia ? Daleko nie szukając. Niewinna wypowiedź Janka, na zasadzie luźnych skojarzeń sięgnęła do jądra kompleksu i wywołała u Ciebie impulsywną reakcję w pełni noszącą znamiona afektu, a kolejne w Twoim odczuciu nieprzychylne wypowiedzi, tylko zwiększyły Twoją agresję zaburzając percepcję i wywołując kolejne nieprzyjemne (dla Ciebie) afekty.
Dowcip polega na tym, że nie pomożesz sobie, dopóki nie uświadomisz sobie że coś jest nie tak i tego nie zaakceptujesz, co w przypadku kompleksu jest niewątpliwie trudne, ponieważ z założenia powoduje na wszelkie możliwe sposoby unikanie jądra kompleksu.
Czeka Cię długa droga, być może nie obędzie się bez pomocy specjalisty. Mimo to życzę Ci byś ją przeszedł, ponieważ dopiero wtedy ludzie przestaną być źli a życie stanie się piękne.
adzi pisze:bo takie osoby jak ty czy Janek maja kompleksy z tego powodu i sa zyciowymi nieudacznikami
Widzisz Kolego, lubię dobre zdjęcia, jednak nigdy takich nie robiłem i robił nie będę i choć bym bardzo chciał, to mam świadomość braku talentu i go akceptuję. Podobnie jest z grą na gitarze, śpiewem, gotowaniem czy wspinaczką. Natomiast niewątpliwie mam to szczęście że, moja praca zawodowa, dalece odległa od ww czynności oraz rodzina daje mi ogromną satysfakcję i poczucie samorealizacji. Dzięki temu łatwiej przełknąć i zaakceptować niepowodzenia w innych dziedzinach, w których tak bardzo chciał bym być mistrzem.
Pozdrawiam
Jan