Zimny Lech

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Przebieg wydarzeń dziejących się od 10 kwietnia znamy aż do znudzenia. Proponuje następującą "zabawę" myślową - jak to wszystko by wyglądało gdyby ta katastrofa wydarzyła się w:

- Niemczech,
- Francji,
- Stanach Zjednoczonych,
- Izraelu,
- Iranie
- Gruzji.

Jak sądzę to w każdym przypadku inaczej. I to powinno ludziom myślącym dać co nieco do myślenia.

PS.
MMówiąc półżartem zaczynam przychylać się do tezy, że katastrofa lotnicza w Smoleńsku była jednak wywołana przez Rosjan, obojętnie w jaki sposób - sztuczna mgła, jakiś "Kaszpirowski" wywołujący na odległość zanik zdrowego rozsądku u pilotów itp Jeśli przyjąć, że głównym celem polityki rosyjskiej jest zrobienie totalnego rozpiździału w Polsce i to własnymi, polskimi rękoma, to cel ten został osiągnięty - państwo zaczyna stać nierządem.

PS2.
Tak od siebie podaję "moją" wersję wydarzen, gdyby ta katastrofa z identycznymi jej skutkami wydarzyła się w Stanach Zjednoczonych:

- dochodzenie lotnicze i prokuratorskie prowadziliby oczywiście Amerykanie i nikt nie widziałby w tym nic złego
- prezydent Lech Kaczyński zostałby pochowany prawdopodobnie na Powązkach lub nawet na zwykłym cmentarzu, np. wedle życzenia rodziny obok grobu ojca
- wystawienie trumny w Pałacu Prezydenckim oczywiście by nastąpiło, jednakowoż oddżwięk publiczny byłby znikomy, niewielka ilość osób, raczej tylko delegacje rządowe i inne urzędowe, żadnego morza zniczy, zbiorowych modłów, stawiania krzyży przez hatcerzyków itd
- W wyborach prezydenckich Jarosław Kaczyński zdobyłby ok. 30 do 32% czyli tyle co PiS we wszystkich notowaniach przed 10 kwietnia.

PS 3.
Jak mi się zdaje to Polska jako kraj wnosi aktualnie swój znaczący wkład do teorii państwa i prawa - obok władzy ustawodawczej, wykonawczej i sądowniczej pojawiła się "władza harcerska" i jak mi się zdaje to ona jest aktualnie najważniejsza. Swoją drogą byłoby ciekawą rzeczą kto ten krzyż druhom podrzucił, bo w obrębie samych harcerzy jakoś nikt się do tego nie chce przyznać.
Ostatnio zmieniony śr 04 sie, 2010 przez Janek, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Nie wiem czy maczali, czy nie maczali, ale ja bym tak bezgranicznie rosjano m nie ufał, ...w zamach na JPII też oczywiście nie maczali :think: Ali Agca tak sam z siebie.... ( zaznaczam, że to nie jest moja teoria, na Discovery oglądałem )
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
Janek

krzymul pisze:Nie wiem czy maczali, czy nie maczali, ale ja bym tak bezgranicznie rosjano m nie ufał, ...w zamach na JPII też oczywiście nie maczali :think: Ali Agca tak sam z siebie.... ( zaznaczam, że to nie jest moja teoria, na Discovery oglądałem )
I bardzo słusznie - listę państw, którym nie należy ufać można i powinno się rozszerzyć, np.

1. Szwecja - zgotowali nam potop czy nie. Nakradli, cennych dóbr x Polski powywozili, ludzi namordowali, miasta popalili
2. Węgry - jak wiadomo, niejaki Stefan, chytrymi chwytami podpierdolił koronę przeznaczoną dla Bolesława Chrobrego
3. Francja - wystarczy z należytym obrzydzeniem wymienić niejakiego Henryka Walezego a także i to, co ten kurwiarz Napoleon zrobił z cnotliwą Marysią Walewską
4. Niemcy - szkoda słów, wiadomo, że Szwaby
5. Włochy - a intrygantka i trucicielka Bona to pies?
8 Izrael - antysemitami nie jesteśmy ale wiadomo, że Żydki to oszukańcy,

itd itd itd
Jestem gorszego sortu...
janek754

Post autor: janek754 »

Janek pisze:Tak od siebie podaję "moją" wersję wydarzen, gdyby ta katastrofa z identycznymi jej skutkami wydarzyła się w Stanach Zjednoczonych
A mi się wydaje, że było by dokładnie tak samo jak jest teraz, mało tego, spiskowcy przedstawiali by całą sprawę, jako dowód działalności służb specjalnych Rosji na terenie USA :)
W mentalności części społeczeństwa, "Ruski", zawsze jest winny i nie uwierzą, choć byś udowodnił czarno na białym że jest inaczej.

Pozdrawiam
Jan
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Janek pisze: I bardzo słusznie - listę państw, którym nie należy ufać można i powinno się rozszerzyć, np.
Po prawdzie to jednak niemcy i Rosja dały nam zdecydownaie więcej powodów do nieufnaościniż ine kraje. Rosja to właściwie nam żadnych powodów do ufności nigdy nie dała.

Zasadniczo - wszystkie kraje prowadzą politykę w taki sposób, żeby ich interes był zawsze na wierzchu. Tylko Polska prowadzi politykę tak, żeby interes innych był na wierzchu.

PS Ostatnio w Rumunii rozbuł się izraelski samolot wojskowy. W ciągu kilku godzin przyleciało izraelskie komando, zabezpieczyło miejsce wypadku i pogoniło miejscowych. Tak robią kraje, które dbają o swoje interesy.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
krzymul

Gdyby nie to uprzedzenie do Rosji i brak uwielbienia i zaufania, bylibyśmy pewnie przez 70 lat, czy coś kole tego, jedną z republik radzieckich.
Wszystko przez tych porąbanych patriotów, ja bym ich Patriotem poszczuł lub jakim innym Pershingiem ( zły pies komendanta 13 posterunku ) ;)
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

mefistofeles pisze:W ciągu kilku godzin przyleciało izraelskie komando, zabezpieczyło miejsce wypadku i pogoniło miejscowych. Tak robią kraje, które dbają o swoje interesy.
Tylko, ze Żydzi, jak wiesz, w Europie i Stanach standardom nie podlegają, a Rumunia to nie Rosja. Tym niemniej nikt nie twierdzi chyba, że po katastrofie wszystko działo się tak, jak trzeba, ale ja osobiście sprzeciwiam się twierdzeniu fanatyków ziejących nienawiścią, że ich postawa jest charakterystyczna dla Kościoła Katolickiego. Sprzeciwiam się cichemu przyzwoleniu hierarchów tegoż Kościoła dla idei walki, podziału, rewanżyzmu. Jako katolik nienawiści i fanatyzmowi mówię NIE
Sprzeciwiam się tolerowaniu przez Państwo i jego władze takich szopek, sprzeciwiam się obkładaniu podatkiem wszystkich, by chronić cwaniaczków ubezpieczonych w KRUSie i pracujących na czarno, pracowników państwowych spółek z wieloletnią gwarancją zatrudnienia i wysokiej płacy. Nie chcę w ten sposób, jeżeli to ma postępować dalej tym torem i zaką tendencją, to ja mam w dupie i takie Państwo i taki Kościół.
Niestety, świadomość obywatelska i teologiczna też może mieć nieoczekiwany wpływ na postawy.
:(
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

mefistofeles pisze:
PS Ostatnio w Rumunii rozbuł się izraelski samolot wojskowy. W ciągu kilku godzin przyleciało izraelskie komando, zabezpieczyło miejsce wypadku i pogoniło miejscowych. Tak robią kraje, które dbają o swoje interesy.
A jakieś konkrety ? Gdzie i kiedy to było ?

mefistofeles pisze: Zasadniczo - wszystkie kraje prowadzą politykę w taki sposób, żeby ich interes był zawsze na wierzchu. Tylko Polska prowadzi politykę tak, żeby interes innych był na wierzchu.
Jakieś konkretne przykłady poproszę, bo walisz takie ogólniki że aż czytać to przykro.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Post autor: Zakochani w Tatrach »

Janek pisze:Swoją drogą byłoby ciekawą rzeczą kto ten krzyż druhom podrzuci
:think: Tak samo, jak dzieci przyznają SAME Order Uśmiechu, tak samo "spontanicznie" harcerze SAMI postawili ten krzyż....
dagomar pisze:Sprzeciwiam się tolerowaniu przez Państwo i jego władze takich szopek, sprzeciwiam się obkładaniu podatkiem wszystkich, by chronić cwaniaczków ubezpieczonych w KRUSie i pracujących na czarno, pracowników państwowych spółek z wieloletnią gwarancją zatrudnienia i wysokiej płacy. Nie chcę w ten sposób, jeżeli to ma postępować dalej tym torem i zaką tendencją, to ja mam w dupie i takie Państwo i taki Kościół.
:)) Przyłączam się do Twojego protestu - widzę, że masz bardzo trzeźwe spojrzenie na te sprawy.

Ostatnio przeczytałam w prasie mądrą wypowiedź czytelnika, zakończoną rymowanką, która oddaje również moje odczucia do całej tej pisowsko-katolickiej polityki prawdziwego patriotyzmu .....

" Spójrz Kościuszko na nas z nieba - jeden Polak recytował. A gdy spojrzał nań Kościuszko - to się zwymiotował"
Zakochani w Tatrach
Awatar użytkownika
krzymul

andy67 pisze:Jakieś konkretne przykłady poproszę, bo walisz takie ogólniki że aż czytać to przykro.
Przykład ?...a proszę taki z własnego podwórka.
Zakup śmigłowców dla LPR, bo jakiś centymetr im zabrakło.
TOPR nie dał sobie wcisnąć ( nie pamiętam już czego ), oni uznali, że nie mają pieniędzy na wyrzucenie.

PS. Strasznie antyklerykalnych userów tu mamy, myślałem, że ja taki jestem, ale z tego co widzę to jestem umiarkowany antyklerykał.
Wszystkiemu winien Kościół do spółki z PiSem :))
Ostatnio zmieniony śr 04 sie, 2010 przez krzymul, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Asik

Post autor: Asik »

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
skałojeb do zaspiarza - "ja rzygnę, ale na Everest wejdę, ale Ty za ch... VI.4 nie zrobisz
Awatar użytkownika
krzymul

Janek pisze:A świat ma pewnie niezłą uciechę.
Z tym "światem" nie jest tak źle...
"W opinii "Sueddeutsche Zeitung", Kreml powinien sobie uświadomić, że to nie jest jedynie problem między Warszawą a Moskwą. "Bowiem nie tylko polska opinia publiczna, ale cały świat czeka na wyniki śledztwa" - podsumowuje."

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... omosc.html

Również Cię pozdrawiam Donaldzie...
http://finanse.wp.pl/kat,102634,title,R ... omosc.html
Ostatnio zmieniony śr 04 sie, 2010 przez krzymul, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
krzymul

Żabi Koniu, jeszcze 12 stron i trafiłeś w sedno. :D
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

mefistofeles pisze:
Janek pisze: I bardzo słusznie - listę państw, którym nie należy ufać można i powinno się rozszerzyć, np.
Po prawdzie to jednak niemcy i Rosja dały nam zdecydownaie więcej powodów do nieufnaościniż ine kraje. Rosja to właściwie nam żadnych powodów do ufności nigdy nie dała.
A Ukraina ?

Zapomniałeś o Ukrainie !!!

I Rumunia też - cygany jedne żebrzą tylko po ulicach.

B.
Awatar użytkownika
krzymul

Basia Z. pisze:cygany jedne żebrzą tylko po ulicach.
ano żebrzą i to bezczelnie, ale czy to Rumuni ? :think: ...może i tak
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Asik

Palikot zawiadomił prokuratorę o popełnieniu przestępstwa-zniewazenie krzyża i obrazę uczuć religijnych.
Janusz Palikot złożył doniesienie o popełnieniu przestępstwa "w związku z bulwersującymi incydentami które miały i mają miejsce w okolicy krzyża postawionego przed Pałacem Prezydenckim". - Prokuratura bardzo długo się ociągała. Rozumiałem sytuację i kampanii wyborczej, i pierwszego okresu żałoby. Można było to uszanować. Ale to co się stało w ostatnich dniach, rozrzucane są różne ulotki tam - to są rzeczy, które przelały czarę goryczy. Trzeba działać - mówi Palikot w rozmowie z TOK FM.

Poseł jest na urlopie i wypoczywa w swojej posiadłości pod Suwałkami, ale to nie przeszkadza mu wysłać zawiadomienia do prokuratury. Pismo wysłał do warszawskiej prokuratury kurierem. Jest to zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa w związku z incydentami, jakie miały miejsce pod krzyżem ustawionym przed Pałacem Prezydenckim.

Palikot powołuje się na artykuły 256 i 257 Kodeksu Karnego. Jeden przepis odwołuje się do szerzenia nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość. Drugi artykuł KK dotyczy publicznego znieważania ludzi m.in. z powodu ich przynależności wyznaniowej.

Poseł zapowiedział, że takie zawiadomienie ma zamiar przesłać dzisiaj do prokuratury. Przestępstwo z art. 256 Kodeksu Karnego zagrożone jest karą do dwóch, a z art. 257 - do 3 lat więzienia.

"Obłudna atmosfera wokół krzyża"

Palikot w uzasadnieniu tłumaczy, że postawienie krzyża przez harcerzy "miało charakter spontaniczny i żywiołowy. Nie myślano wówczas o niezbędnych pozwoleniach i procedurach.

- Wokół krzyża stworzono obłudną atmosferę bezprawnych działań, spisków rządu, obcych państw itd. Nie mogę jednak pozwolić na zachowania jakie mają miejsce przed pałacem prezydenckim. Obraźliwe słowa, gesty, zachowania osób "broniących krzyża" kierowane wobec osób oczekujących przeniesienia krzyża czy osób neutralnych są zatem niedopuszczalne - tłumaczy Palikot.

Twierdzi, że do jego biura napływają doniesienia od ludzi, którzy od obrońców krzyża pod Pałacem słyszą obraźliwe, często antysemickie lub ksenofobiczne epitety. - Wiele osób czuje się zagrożonych przechodząc w pobliżu pałacu, a zwłaszcza osoby zaangażowane w zbieranie podpisów pod petycją przeniesienia krzyża doświadczają tych niegodnych sytuacji - uzasadnia.

Rozpowszechniają obraźliwe ulotki

Według Palikota pod Pałacem rozpowszechniane są też ulotki "nawołujące do nienawiści wobec innych osób i szerzące fałszywe i oszczercze teorie spiskowe". - Przykładem może być apel do harcerzy Edwarda Mizikowskiego podpisującego się w imieniu "Ruchu 10 kwietnia". Stwierdza o domniemanych sprawcach śmierci Lecha Kaczyńskiego. Porównuje zaistniałą sytuację do sytuacji Żydów idących do komór gazowych - pisze Palikot. Wymieniona ulotkę dołączył jako dowód do składanego doniesienia.

Palikot w pozwie oprócz ulotek obrońców krzyża jako dowód załączył także artykuły prasowe, w tym tekst z portalu Tokfm.pl "Damy się pozabijać, a nie odejdziemy od krzyża".
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... pstwa.html
skałojeb do zaspiarza - "ja rzygnę, ale na Everest wejdę, ale Ty za ch... VI.4 nie zrobisz
Awatar użytkownika
Janek

Basia Z. pisze:A Ukraina ?

Zapomniałeś o Ukrainie !!!

I Rumunia też - cygany jedne żebrzą tylko po ulicach.
Jasne, Ukraina jest winna demoralizacji polskiej młodzieży. Zresztą razem z Rumunią - jeden policjant mi powiedział, że wszystkie tirówki sterczące przy drogach koło mojego miasta to Ukrainki i Rumunki Powinniśmy zerwać stosunki dyplomatyczne z Ukrainą i Rumunią i wydalić te kurwy z kraju - polska młodzieź dzielnie stojąca w obronie krzyża nie powinna być narażana na takie pokusy.

PS.
Z tzw. ostrożności procesowej informuję tutejszych miłośników PiS-dy, że oczywiście kpię sobie z tego wszystkiego. Wczoraj byliśmy świadkami totalnej manipulacji biednymi ludźmi. Znam jedną osobę z tych dyżurujących - wierzy święcie, że PO plus Komorowski wprowadzi pełną odpłatność za leki - tak jej powiedziano w jednym kościole podczas kazania a ona święcie wierzy każdemu księdzu. To co wczoraj było to próba zamachu stanu.

PS II.
Ja jestem skłonny uwierzyć, że tzw. wieża w Smoleńsku została zaadaptowana z obory z XVII wieku, że połowy żarówek nie było, że radiolatarnie pochodzą z roku 1946, że wszyscy kontrolerzy lotu byli spici w cztery dupy i zastępowali ich hydraulicy, którzy przyszli naprawić kible na lotnisku itd itd ale za cholerę nie uwierzę, że Tusk do spółki z Putinem zaplanoali i wykonali zamach bo jaki mieliby w tym interes? Szczególnie Tusk - wszak dupowaty Komorowski by rozniósł jeszcze bardziej dupowatego Lecha Kaczyńskiego. Ale niech mi ktoś wytłumaczy jakim cudem dopuszczono aby polskie samoloty wojskowo - rządowe lądowały na takich gównianych lotniskach. Wedle pana Macierewicza wszystkiemu winien jest niejaki pan Arabski Coś nowego! To pan Arabski rządzi krajem? A w kancelari prezydenckiej nie było ani jednego "mądrego" , który by temu się sprzeciwił. Wolne żarty!
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Janek

bes komętaża

Obrazek
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Asik

Janku,to był happening :)

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... [quote]Nad tłumem na Krakowskim, grupka młodych ludzi ubranych w stare kolorowe stroje rozwija transparent z napisem "Zostawcie Kżyża Mjastu". - Jesteśmy grupką odważnych osób, które przyszły tutaj bronić krzyża - oświadcza jeden z nich.
Nazywamy się.... Mariusz wiedział. Mariusz! Mariusz! Gdzie jest Mariusz?

Po chwili uczestnicy happeningu otoczeni wianuszkiem fotoreporterów i gapiów przyjmują oficjalnie nazwę "Gdzie jest Mariusz? i zaczynają ją skandować. W odnalezieniu tajemniczego Mariusza mają im pomóc konik na biegunach i czerwony mapet Elmo.
- Co to, k..., za pajace! Wynocha stąd! - krzyczy ktoś z rozdrażnionego obecnością nieproszonych gości tłumu. - Zostawcie ich! Oni chcą zostawić krzyże miastu - protestuje starsza kobieta.

- Jarek! Jarek! - nasilają się okrzyki tłumu. - Ej, przecież to ja jestem Jarek! Oni skandują na moją cześć. Dziękuję wam, ale my szukamy Mariusza! - zauważa młody człowiek charakterystycznych okularach przeciwsłonecznych. - Jak się bawicie? Wszystko na mój koszt! Tylko gdzie jest Mariusz? - prowokuje "obrońców krzyża"
- Nie idziemy dalej, jeszcze nas zabiją - w szeregi performerów, wraz z radykalizacją nastrojów protestujących, wdarła się niepewność. I faktycznie, w momencie gdy część protestujących zmaga się z barierkami i funkcjonariuszami straży miejskiej, kilka osób kieruje swoją agresję na członków grupy "Gdzie jest Mariusz?". Transparent na chwilę znika, ale już po kilku minutach znowu jest widoczny, trochę dalej pod ścianą Kordegardy, gdzie grupa pozostaje do końca manifestacji. - Jutro też przyjdziemy - zapewniają koledzy Mariusza.
[/quote]
Awatar użytkownika
caatoosee

Post autor: caatoosee »

Stacja pierwsza.Bronislaw Komorowski po raz pierwszy upada pod krzyzem.
"Zdobadz wszystko nie robiac nic"
ODPOWIEDZ