taaaaaaa... A juz uwierzyłem, że to jest możliwe...gb pisze:Kwestia kładki to głównie sprawa dogadania się ze Słowakami.
Ekobusy do Morskiego Oka
- mefistofeles
-

- Kontakt:
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Ja tutaj popieram niedemokratyczny postulat Filanca. Jeśli będzie kładka, to wyłącznie dla taterników i mieszkanów schroniska. Dlaczego?gb pisze:Przy jednoczesnym (do czego jednak najprawdopodobniej dojdzie - bo dąży do tego sam Park) odtworzeniu kładki "filancówki" przy Roztoce - mogłoby to w istotny (choć z pewnością nie satysfakcjonujący do końca) zmniejszć "napór" spaceru do Morskiego.
Jeśli z 10k osobników idących do Moka 1k pójdzie do Białej Wody to dla Moka nie będzie to znaczna korzyść (spadek 10%, który odczuje głównie pani Wanda). Dla Białej Wody będzie to tragedia, wzrost o 1000% (ze 100 na 1100).
A ktoś inny potrzebuje tej kładki? I tak większość osób idących do Moka nie będzie wiedziała o niej, a druga bardzo duża część nie będzie miała mapy tamtego rejonu, więc tam nie pójdzie. Dlatego niekoniecznie trzeba dawać tamto ograniczenie.świster pisze:Ja tutaj popieram niedemokratyczny postulat Filanca. Jeśli będzie kładka, to wyłącznie dla taterników i mieszkanów schroniska. Dlaczego?
Don't shit, where you eat
Raczej nie, bo odległość od schroniska jest wyznacznikiem dla takich mas.krzymul pisze:Nie uważasz świster, że jak te 1000 osób będzie chciało pójść do Białej Wody, to i tak pójdzie z Łysej ?
Ja się właśnie obawiam, bo wszystko idzie ku gorszemu. Nowy beton, kładka, plany szlaku na Wage i nie zdążymy się obejrzeć, a postawią hotel na Polanie pod Wysoką
Oczywiście, że nie mogę, ale sam przecież twierdzić, że najlepiej nad czymś kontrolować jeśli nie jest to rozproszone. Czy uważasz, że przeniesienie 10% śmieci, fekali i tłumu do Białej Wody w ogólnych rozrachunku będzie korzystne dla przyrody?GB pisze:Czy możesz je "podeprzeć" czymś więcej niż "wydajemisię"? (chodzi mi zwłaszcza o podkreślenie)
Ostatnio zmieniony wt 07 lip, 2009 przez świster, łącznie zmieniany 1 raz.
gb pisze:Pętla dla kilku ekobusów kursujących na odcinku Palenica-Włosienica, przystanek dla tych spod Nosala, których pasażerowie chcą na Słowację..
dodatkowo - gastronomia (nawet plus baza noclegowa)
Myślimy gb i zanim odpowiedziałeś na moje pytanie, już widziałam oczami wyobraźni Krupówki, tylko w formie kwadratu :/ Gastronomia+straganiki. Niekoniecznie ten pomysł mi się podoba.gb pisze:możliwości są rozliczne, tylko trzeba nieco pomyśleć...
ponawiam pytanie: po co topić kasę, skoro pomysłu na to miejce brak? Rozbieranie położonej kostki kojarzy mi się z przypomnieniem sobie o konieczności remontu kanalizy w momecie, kiedy właśnie położono nowy asfalt.gb pisze:rozebranie i usunięcie infrastruktury parkingowej i zrobienie (choćby) szkółki leśnej
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."