TATRY WRZESIEN

Wspomnienia z pobytu w górach, relacje, plany wyjazdów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ines

Post autor: Ines »

No to ja będę i pierwszy i drugi weekend września dokładnie między 1 a 9 do niedzieli.
W planach na pewno Zachodnie z noclegiem na Chochołowskiej (jeszcze nie sprecyzowałam trasy).
Jeżeli będą dobre warunki to Kozi Wierch od 5 Stawów, kawałek Orlą i zejście do Gąsiennicowej.
Myślałam o Szpiglasowej ale słyszałam od kolegi, że tam jest tak sobie więc się zastanawiam :think:
Jak starczy sił to może odcinek Zawrat - Kozi Wierch.
No i na pewno coś jeszcze ;)

A teraz rozgrzewka w Pieninach i relaks nad Zalewem Czorsztyńskim, jakby ktoś przebywał w tej okolicy to będę tam już od jutra do niedzieli :D
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Ines pisze:Jeżeli będą dobre warunki to Kozi Wierch od 5 Stawów, kawałek Orlą i zejście do Gąsiennicowej.
O ile z Koziego pójdziesz dalej na Granaty i zejdziesz jednym z dwóch szlaków z nich (+ ew. żlebem Kulczyńskiego) - jest ruch jednokierunkowy i nie wolno iść z Koziego Wierchu na Kozią Przełęcz.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Ines

Janek pisze:
Ines pisze:Jeżeli będą dobre warunki to Kozi Wierch od 5 Stawów, kawałek Orlą i zejście do Gąsiennicowej.
O ile z Koziego pójdziesz dalej na Granaty i zejdziesz jednym z dwóch szlaków z nich (+ ew. żlebem Kulczyńskiego) - jest ruch jednokierunkowy i nie wolno iść z Koziego Wierchu na Kozią Przełęcz.
Dla mnie to oczywiste :) więc nie sprecyzowałam kierunku, a poza tym na zejścia wolę z reguły łatwiejsze szlaki więc sądzę, że będzie to zielony :)
Awatar użytkownika
Lukas

Post autor: Lukas »

Ines pisze: z reguły łatwiejsze szlaki więc sądzę, że będzie to zielony
kuuffa kolor szlaku nie ma nic wspołnego z trudnością
Upadek nie jest klęską. Nisko zawieszona poprzeczka — i owszem

http://picasaweb.google.co.uk/llukasziola
http://drytooling.com.pl - serwis wspinaczki mikstowej, alpinizmu, himalaizmu
Awatar użytkownika
Ines

lukas_12 pisze:
Ines pisze: z reguły łatwiejsze szlaki więc sądzę, że będzie to zielony
kuuffa kolor szlaku nie ma nic wspołnego z trudnością
Ranyyyy.... czy ja gdzieś napisałam że bedzie łatwiejszy bo zielony? :? Janek podał kilka opcji więc napisałam, że sądzę że zejdę zielonym.
Schodziłam tamtym szlakiem conajmniej 2 razy i wydaje mi się, że jest najłatwiejszy do zejścia w tej okolicy. To oczywiście moje subiektywne zdanie, ale jeśli się mylę to mnie popraw.
Awatar użytkownika
Ines

PS. To że mam kilka postów na liczniku nie znaczy, że nie znam zasad panujących w Tatrach i trudności poszczególnych szlaków :) więc nie musicie mnie upominać i strofować jak dziecka ;)
Awatar użytkownika
Lukas

Post autor: Lukas »

Ines pisze:PS. To że mam kilka postów na liczniku nie znaczy, że nie znam zasad panujących w Tatrach i trudności poszczególnych szlaków więc nie musicie mnie upominać i strofować jak dziecka
Ines - sorki nie chciałem się strofować - ale tak do zabrzmiało z tym szlakiem zielonym - i wolałem zareagować na wszelki wypadek.
pozdrawiam
Upadek nie jest klęską. Nisko zawieszona poprzeczka — i owszem

http://picasaweb.google.co.uk/llukasziola
http://drytooling.com.pl - serwis wspinaczki mikstowej, alpinizmu, himalaizmu
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Ines pisze:Dla mnie to oczywiste smile więc nie sprecyzowałam kierunku
Przepraszam za moje poprzednie pouczanie ale wiadomość o jednokierunkowości OP wcale nie jest tak rozpowszechniona jak by to się mogło wydawać. Na sąsiednim forum górskim nie wiedział o tym np. jeden z uważających siebie za asa taternictwa, zresztą z Twojego miasta. Mogłaś o tym nie wiedzieć.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Ines

Nie ma sprawy - mi korona z głowy nie spadła ;) a dla kogoś innego ta informacja może być przydatna
Awatar użytkownika
Mecenas

Post autor: Mecenas »

kolejny offtop - Ines, patrzac na Twoj avatar mozna miec wrazenie, ze jestes bardzo mloda... Stad byc moze te nie "pouczenia", a takie ojcowskie rady ;)
Awatar użytkownika
Hannibal

Post autor: Hannibal »

Mecenas pisze: (...) patrzac na Twoj avatar mozna miec wrazenie, ze jestes bardzo mloda... (...)
to prawda
na tej fotce wyglądasz na góra 12 lat :)
"Chwalić możnych tego świata za cechy, których nie posiadają, to tyle co drwić z nich bezkarnie"
Awatar użytkownika
Ines

Mecenas pisze:kolejny offtop - Ines, patrzac na Twoj avatar mozna miec wrazenie, ze jestes bardzo mloda... Stad byc moze te nie "pouczenia", a takie ojcowskie rady ;)
No teraz to się zaczerwieniłam :) Dziękuję za komplement, ale odsyłam do Hydeparku "Przedstaw się nam" - tam znajdziesz co nieco informacji o mnie, również na temat wieku :cwaniak:
Awatar użytkownika
Ines

Hannibal pisze:
Mecenas pisze: (...) patrzac na Twoj avatar mozna miec wrazenie, ze jestes bardzo mloda... (...)
to prawda
na tej fotce wyglądasz na góra 12 lat :)
Chyba trzeba bedzie fotkę zmienić :? Kurczę chyba mnie te góry tak zakonserwowały bo to na Zawracie było :))
Awatar użytkownika
Mecenas

ekhem... Pani wybaczy...
;)
Awatar użytkownika
Ines

Mecenas pisze:ekhem... Pani wybaczy...
;)
Nie ma sprawy ;) Chcieliście to macie - fotka zmieniona, może trochę stłumi ojcowskie instynkty :)
Awatar użytkownika
Violinistka

Kontakt:

Post autor: Violinistka »

Ines pisze:Myślałam o Szpiglasowej ale słyszałam od kolegi, że tam jest tak sobie więc się zastanawiam think
Według mnie tam jest wspaniale! Widoki przednie i trasa typowo "wysokogórska"... Moim zdaniem warto tam iść :)
Paradoksalnie... "Nie znasz gór - nie idź!" :)

http://picasaweb.google.com/violina92
Awatar użytkownika
Mecenas

Szpiglasowa - immho warto zobaczyc. Piekno to w tym przypadku pelen subiektywizm :)
Awatar użytkownika
ruda

Post autor: ruda »

Ines pisze:Myślałam o Szpiglasowej ale słyszałam od kolegi, że tam jest tak sobie więc się zastanawiam
zależy co Twój kolega miał na myśli mówiąc "tak sobie"...

Szlak na Szpiglasową od Moka jest jednym z moich ulubionych, głównie z racji pięknych widoków!! Podejscie od Moka jest według mnie średnio męczące więc się idzie przyjemnie. No ale to moja sybiektywna opinia...
Awatar użytkownika
Isildur

Kontakt:

Post autor: Isildur »

Dajcie mi kompana w Tatry, który ma takiego samego świra na tym punkcie jak ja... ;]
Oto jestem ;) zapraszam na wrzesien :D

ale sie temat rozrosl no no :) wszyscy chetni zakreceni....podajcie swoje GG to sie bedzie mozna konkretnie umowic na wyrype....wrzesien sie zbliza duzymi krokami a pogoda piekna sie zrobila ;) tak wiec maniacy Tatr..laczcie sie ;) moze byc i w pary ;p
Awatar użytkownika
ruda

Post autor: ruda »

hmmm...mnie się właśnie lekko plany pozmieniały..a może raczej powinnam powiedzieć, że sama je zmieniłam...
otóż...chcę rozpocząć mój tydzień w Tatrach od strony słowackiej a dokładniej od Chaty pri Popradskom Plesie (jako baza wypadowa). Jednak nie wiem jak mam tam dojechać. W Zakopcu cała ekipa zjawi się gdzieś tak po godzinie 13. Z tego co się zorientowałam, do Strbskiego Plesa można dojechać najpierw autobusem z Zakopca o 13:05 do Łomnicy i później kolejką. Czy nie ma jakiegoś innego sposobu dotarcia tam..?? I najlepiej gdyby ten sposób był w miarę szybki ;)
ODPOWIEDZ