"jedniodniowka" czy "tygodniowka"?

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
grumblers

Post autor: grumblers »

Ja od lat planuję wyjazd w góry i tylko w schroniska. Ale oczywiście kończy się na spaniu w Kościelisku... Poza tym chyba jestem uzależniony od informacji, a w schroniskach to się tak nie da...
ekedz

Post autor: ekedz »

Ja ostatnio sprobowalam po raz pierwszy noclegu w schronisku (w Moku) - bylo cudownie i chyba zarazilam sie pasja nocowania jedynie w schroniskach.
Spanie w schronisku ma wiele przewag nad kwatera:
nie trzeba mozolnie dochodzic powiedzmy asfaltem do moka o poranku, kiedy najchetniej byloby sie juz gdzies tam hen hen na szlaku
poza tym mozna obcowac z przyroda gorska o nietypowych porach, nie trzeba sie martwic o powrotne busiki, i wcale nie trzeba jakos specjalnie wczesnie wstawac, zeby wdrapac sie na szczyt o swicie ;)
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

ekedz pisze:chyba zarazilam sie pasja nocowania jedynie w schroniskach.
Ta zaraza krąży od lutego....mnie też trafiło ;)
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

Ale uwaga - zdarzają się ostre postacie tej choroby - np. przewlekłe lądowanie na podłodze. Można się jednak tego ustrzec używając szczepionki "czerwiec" lub też alternatywnej wersji "październik"...
:)
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Mariusz pisze:alternatywnej wersji "październik"...
o to,to...to mi lekarz zapisał i mam zamiar się zastosować ;)
ekedz

Post autor: ekedz »

Mariusz pisze:szczepionki "czerwiec" lub też alternatywnej wersji "październik"...
niestety moja niecierpliwa natura jest przeciwskazaniem dla owej szczepionki ;)
na szczescie z zaraza da sie zyc, ba! czasem potrafi ona nawet niesamowicie urozmaicic zywot na codzien wiedziony na nizinach :D
DraQs

Post autor: DraQs »

Ja tam wolę jednodniówki. Zresztą, skoro z Zakopca jestem w stanie przejść całą Orlą i wejść na Rysy koło 11. tudzież przejjść z Kużnic przez Szpiglasową i Kozią doMorskiego i Palenicy, to zalety czasowe schronisk raczej odpadają. Poza tym raczej nie lubię ze sobą taszczyć połowy mojego przybytku na plecach - 3kg to i tak za dużo. Jakoś lubuję się w 14godzinnych maratonach.
ODPOWIEDZ