Agnieszka!
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Szczerze mówiąc, myślę, że dla dobra kobiecego tenisa Serena mogłaby dziś zakończyć karierę. Po pierwsze odeszłaby jako niemal niepokonana i w niesamowity sposób zapisałaby się w historii dyscypliny. Dla Sereny Williams gra w finale bez tryumfu to tak jakby w ogóle nie wystartowała w imprezie. No i trochę by to ożywiło tenis.
Zupełnie inaczej ma się rzecz w tenisie męskim. Najlepszy w historii tenisista Roger Federer wciąż gra, ale jeśli na jego drodze stanie Nadal albo Djokovic, to regularnie z nimi przegrywa, choć cały czas jest w tzw. wielkiej czwórce. Jego odejście nic by nie zmieniło. Najczęściej w fazie półfinałowej melduje się pierwsza czwórka rankingu. Tenis męski jest bardzo przewidywalny. A kobiecy właśnie nie jest.
Zupełnie inaczej ma się rzecz w tenisie męskim. Najlepszy w historii tenisista Roger Federer wciąż gra, ale jeśli na jego drodze stanie Nadal albo Djokovic, to regularnie z nimi przegrywa, choć cały czas jest w tzw. wielkiej czwórce. Jego odejście nic by nie zmieniło. Najczęściej w fazie półfinałowej melduje się pierwsza czwórka rankingu. Tenis męski jest bardzo przewidywalny. A kobiecy właśnie nie jest.
Może Federer zbiera baty w ostatnich latach od Djokovica, ale wciąż potrafi zagrać piękną piłkę przeciw Serbowi. Wymiana z półfinału kończącego się właśnie Australian Open:
http://video.eurosport.co.uk/tennis/aus ... ideo.shtml
http://video.eurosport.co.uk/tennis/aus ... ideo.shtml
- mefistofeles
-

- Kontakt:
jak nie lubię tenisa to muszę przyznac, że na grę Federera patrzy się pięknie. Szczególnie gdy gra z Nadalem, wygląda to trochęjak pojedynek Wołodyjowskiego z Kmicicem ("machasz waść jak cepem móglby mu powiedzieć"). Szczególnie odkąd Nadal przestał błyszczeć.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
Styl gry Nadala mocno eksploatuje organizm, może dlatego ostatnio tak spuścił z tonu bo wciąż mu coś dolega. A facet jeszcze nie skończył 30 lat.
Co do meczu Angie-Serena, rozbawiły mnie w końcówce proste błędy Williams, i te drugie serwisy po 120 albo i mniej km/h. W ten sposób nie mogła wygrać z grającą jakby miała motorek w tyłku Niemką
Co do meczu Angie-Serena, rozbawiły mnie w końcówce proste błędy Williams, i te drugie serwisy po 120 albo i mniej km/h. W ten sposób nie mogła wygrać z grającą jakby miała motorek w tyłku Niemką
Każdemu jego Everest...
Kto nie oglądał dzisiejszego meczu Agi z Vinci niech łapie gdzieś powtórki, szuka na yt czy gdziekolwiek.
Dużo tenisa widziałem, ale takie widowiska nie zdarzają się co dzień
Nr 3 WTA z nr 9 stworzyły naprawdę nieliche show, a tzw. zagrań tygodnia, miesiąca, roku itp. było tu do wyboru, do koloru.
Dużo tenisa widziałem, ale takie widowiska nie zdarzają się co dzień
Nr 3 WTA z nr 9 stworzyły naprawdę nieliche show, a tzw. zagrań tygodnia, miesiąca, roku itp. było tu do wyboru, do koloru.
Każdemu jego Everest...
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Piękny mecz, mnóstwo emocji no i na koniec... duma.andy67 pisze:stworzyły naprawdę nieliche show
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
Mundek
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Zygmunt Skibicki pisze:i na koniec... duma.
Ta duma to była... moja!krzymul pisze:A co, miała płakać ?
I mi nie wmawiaj, że niezasłużona, ok?
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
Mundek
No cóż, pozostaje mieć nadzieję, że może kiedyś Radwańska zagra jakiś turniej na równym poziomie. Podobno tenisista jest tak dobry, jak dobry jest jego ostatni mecz w turnieju
Tymczasem można się cieszyć z innego "polskiego akcentu" w świecie wielkiego sportu - oto Prezydentem FIFA zostaje Prezes Klubu Tęcza - Ryszard Ochódzki
Tymczasem można się cieszyć z innego "polskiego akcentu" w świecie wielkiego sportu - oto Prezydentem FIFA zostaje Prezes Klubu Tęcza - Ryszard Ochódzki
Agnieszka Hot shot & Magic Hand Radwańska w akcji ... i kolejnej rywalce z wrażenia rakieta wypada z ręki:
https://www.youtube.com/watch?v=NtLTMeH1264
https://www.youtube.com/watch?v=NtLTMeH1264
Każdemu jego Everest...