Wypadki górskie i lotnicze
Jest to o tyle ciekawe, że od czasu kiedy mefi osiągnął poziom wiary
"pół na pół" - do dzisiaj - żadne istotne informacje, publikacje, dowody czy cokolwiek jeszcze innego, nie wypłynęło. A "osąd" się zmienił w sposób dość istotny 
Może to sygnał, że spada skuteczność głoszenia bzdur wyznawców zamachu.
Może to sygnał, że spada skuteczność głoszenia bzdur wyznawców zamachu.
- mefistofeles
-

- Kontakt:
.Alan pisze:"pół na pół" - do dzisiaj - żadne istotne informacje, publikacje, dowody czy cokolwiek jeszcze innego, nie wypłynęło.
Wypłynęła jedna, dosyć istotna - informacja o śladach materiałów wybuchowych w drugim samolocie - choć nadal nie wiem czy to nie wrzutka medialna.
Ostatnio zmieniony śr 19 gru, 2012 przez mefistofeles, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
A co ma ?, to uważasz, że współczesne samoloty akrobacyjne są wyłącznie odrzutowe ?Janek pisze:Zwłaszcza, że większość współczesnych samolotów nie ma śmigła
http://pl.wikipedia.org/wiki/Janusz_Kasperek
Przenośnia, podobnie jak kiedyś nazywano czołgi.gb pisze:???trumną??? kiedy???
W tym konkretnym przypadku, który podałem, należało - ja to wiem.gb pisze: Ale nie jest to równoznaczne z założeniem, że owo śmigło należy/należało do samolotu, na którym zginął dany lotnik.
W tym konkretnym przypadku który podałem, stoi w miejscu katastrofy.gb pisze:symboliczny grób - można postawić w dowolnym miejscu
mylisz pojęcia...
Ale oczywiście nie wykluczone, że w innych przypadkach jest/było tak jak piszesz.
Ja odnosiłem się do konkretów, a nie do ogółu.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Jeśli podajesz wątpliwość w taką informację, a jednocześnie przyznajesz się do tego, że jednak ma ona istotny wpływ na Twój osąd, to znaczy, że:mefistofeles pisze:Wypłynęła jedna, dosyć istotna - informacja o śladach materiałów wybuchowych w drugim samolocie - choć nadal nie wiem czy to nie wrzutka medialna.
1. łatwo dajesz się manipulować.
lub
2. nie było jednak tak istotnych informaji, a ten przykład jest na odczepnego
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Nie, nie znaczy. Po prostu dopuszczam możliwość, że informacja nie jest prawdziwa, jak już się często zdarzało.Alan pisze: Jeśli poddajesz w wątpliwość w taką informację, a jednocześnie przyznajesz się do tego, że jednak ma istotny wpływ na Twój osąd, to znaczy, że
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
Sienkiewiczowski Kali mawiał - Jak ktoś Kalemu ukraść krowy to jest to grzech, natomiast jak Kali komuś ukraść krowy, to jest to dobry uczynek.Żabi Koń pisze:A jest taka sytuacja, że czasem nie dopuszczasz?
A teraz otwórz telewizor na TVN 24 i posłuchaj dowolnej dyskusji między posłem PiS i posłem PO. Teoria Kalego działa aż miło. I to w obie strony.
Jestem gorszego sortu...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Nie wiem tego - nie rozumiesz? Jesli jest prawdziwa - to jest istotna. Jeślizas to wrzutka medialna - wówczas nie ma znaczenia. Nie mam niestety narzędzi weryfikacji.gb pisze: nie jest odpowiedzią na to pytanie. Weźże się zdecyduj - czy jest to informacja istotna czy "wrzutka medialna" (cokolwiek to oznacza).
Rozumiem, że kolega wydaje osąd na podstawie wyłacznie własnych przemyśleń żyjąc w zamkniętym bunkrze bez kontaktu ze światem. Zazdroszczę.gb pisze:Wyrażasz osąd/opinię na podstawie informacji - w które wierzysz - albo nie.
A wierzę to w Boga i własnej żonie. Na pewno nie dziennikarzom ani politykom.
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
Ja próbuję myśleć racjonalnie:
Informacja - Szef Prokuratury Wojskowej informuje, że w drugim samolocie znaleziono ślady trotylu.
I teraz są następujące możliwości:
1. Szef prokuratury to wymyślił.
2. Samolot badano, żadnych śladów nie znaleziono
3. Samolot badano ale uprzednio go wysmarowano trotylem
4. Samolot badano, ślady znaleziono.
wariant 1 odrzucam, nikt nie jest aż taki głupi a w dodatku kupa ludzi w prokuraturze wie, że żadnych badań nie prowadzono
wariant 2 kupa ludzi w prokuraturze wie, że nie znaleziono
wariant 3 - kupa ludzi będzie o tym wiedzieć
wariant 4 - kupa ludzi to wie
Jak wynika z przypadku z badaniem wraku w Smoleńsku, o czym wiedziała kupa ludzi, to przy "szczelności" prokuratury wiadomo, że ktoś z tej kupy poleci do Gmyza nachlapać, za pieniądze, lub z "patriotyzmu i umiłowania prawdy". Ponieważ Gmyz nic nie napisał, że z tym drugim samolotem była lipa, to znaczy, że ślady trotylu znaleziono.
Informacja - Szef Prokuratury Wojskowej informuje, że w drugim samolocie znaleziono ślady trotylu.
I teraz są następujące możliwości:
1. Szef prokuratury to wymyślił.
2. Samolot badano, żadnych śladów nie znaleziono
3. Samolot badano ale uprzednio go wysmarowano trotylem
4. Samolot badano, ślady znaleziono.
wariant 1 odrzucam, nikt nie jest aż taki głupi a w dodatku kupa ludzi w prokuraturze wie, że żadnych badań nie prowadzono
wariant 2 kupa ludzi w prokuraturze wie, że nie znaleziono
wariant 3 - kupa ludzi będzie o tym wiedzieć
wariant 4 - kupa ludzi to wie
Jak wynika z przypadku z badaniem wraku w Smoleńsku, o czym wiedziała kupa ludzi, to przy "szczelności" prokuratury wiadomo, że ktoś z tej kupy poleci do Gmyza nachlapać, za pieniądze, lub z "patriotyzmu i umiłowania prawdy". Ponieważ Gmyz nic nie napisał, że z tym drugim samolotem była lipa, to znaczy, że ślady trotylu znaleziono.
Jestem gorszego sortu...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Gmyz już wtedy nie miał gdzie pisać.Janek pisze: Jak wynika z przypadku z badaniem wraku w Smoleńsku, o czym wiedziała kupa ludzi, to przy "szczelności" prokuratury wiadomo, że ktoś z tej kupy poleci do Gmyza nachlapać, za pieniądze, lub z "patriotyzmu i umiłowania prawdy". Ponieważ Gmyz nic nie napisał, że z tym drugim samolotem była lipa, to znaczy, że ślady trotylu znaleziono.
Po drugie - jest tylko jedno źródło tej informacji, w dodatku źródło, które miało juz w zwyczaju manipulowac faktami co nakazuje daleko idacy sceptycyzm i czekanie na potwierdzenie w bardziej wiarygodnych źródłach (wypowiedź prokuratora na konferencji prasowej taką nie jest, dokument urzedowy już zdecydowanie bardziej).
Żeby nie było - w informacje rzepy tez nie wierzyłem od razu, ale dziwne i nielogiczne dementi prokuratury uwiarygodniło ten artykuł. Dziś już nikt nie próbuje udawać, że detektory zareagowały na wędliny.
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
- mefistofeles
-

- Kontakt:
- mefistofeles
-

- Kontakt:
I tu mamy problem. Kolega wierzy w naciski wbrew faktom, ja usiłuję sie dowiedziec co w Smoleńsku się wydarzyło i mam przesrane zarówno u wyznawców zamacha jak i nacisków.Owszem - jeśli w coś wierzę - to nie na 30, 50 czy 90 procent w zależności od tego co jakiś pan powie innemu panu, a jeszcze inny napisze na temat tej rozmowy.
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
- mefistofeles
-

- Kontakt:
A o czym? Może niewypowiedzianych,ale forsujesz tezę przyczyny katastrofy leżacej w strachu przed Kaczorem. Co jest dziwne, bo historia pokazała,że za postawienie się Kaczorowi dostawało się ordery.gb pisze: gdzie tu jest cokolwiek o naciskach???
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun