Jesteś w błędzie, to "eee tam" oznaczało, że zapewne ich nie będzie ( tych obelg ). Przecież jesteśmy na forum w gronie kulturalnych ludzi. No nie ?Janek pisze:w pewnym sensie jesteś pierwszy.
Wypadki górskie i lotnicze
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Nie miałem na myśli stawiania pomnika z wraku, a odrobinę szacunku dla miejsca, bądź nie bądź dużej tragedii ludzkiej. W lesie kabackim do tej pory jest pomnik ofiar, a życzenie wymazania z mapy miejsca tej katastrofy ( TU 154M ) jest wg mnie nie na miejscu.Janek pisze: Pomysły złożenia tego do kupy i postawienia gdzieś w Warszawie
Chodzi mi o tą - jak to nazwałeś - "katastrofę tektoniczną" zmiatającą z powierzchni Ziemi miejsce wypadku.
Ostatnio zmieniony wt 18 gru, 2012 przez krzymul, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Ja znam drugi, a pewnie jest ich setki. Niestety nie analizowałem.mefistofeles pisze:Znam przynajmniej jeden pomnik wykonany z części wraku (Mirosławiec)
Jako pomnik na grobie Janusza Kasperka widnieje śmigło samolotu Extra 300, którym się rozbił.
Pozdrawiam.
Na grobie Żwirki i Wigury też jest chyba śmigło, ale nie wiem czy z RWD. co zresztą nie ma absolutnie żadnego znaczenia.mefistofeles pisze:Znam przynajmniej jeden pomnik wykonany z części wraku (Mirosławiec)
Ale to jest miejsce jednostki wojskowej a to zmienia wszystko. W dodatku w sprawie katatrofy w Mirosławcu nie rozpętano politycznej afery, choć tak naprawdę to była ona dość wstydliwa dla kondycji polskiego lotnictwa wojskowego.mefistofeles pisze:Znam przynajmniej jeden pomnik wykonany z części wraku (Mirosławiec
To była oczywwiście przenośnia a fakt, że jej użyłem nie jest wstydliwy dla mnie, lecz dla tych wszystkich, którzy grają tą sprawą (niedawno temu Jarosław Kaczyński powiedział, że gdyby jego brat nie zginął w Smoleńsku, to zostałby zamordowany w czasie lotu do Stanów Zjednoczonych, który był zaplanowany - to już zakrawa na paranoję - jeśli Kaczyński coś wie o spisku, to dlaczego nie idzie do prokuratora z doniesieniem).krzymul pisze:Chodzi mi o tą - jak to nazwałeś - "katastrofę tektoniczną" zmiatającą z powierzchni Ziemi miejsce wypadku.
Wiecznie też sobie politycy wycierają pyski "rodzinami ofiar" - w ostatnim czasie widziałem w TV kilka rozmów z członkami rodzin - ci ludzie uważają wręcz to za maltretowanie i manipulowanie ich uczuciami.
A tak na koniec - nikt się nie odniósł do możliwego scenariusza wydarzeń po zwrocie wraku - czyżby głupio byłoby przyznać mi rację?
Edit - przepraszam, pomyliłem z grobem Żwirki i Wigury

Ostatnio zmieniony wt 18 gru, 2012 przez Janek, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem gorszego sortu...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
A to pomnik w Mirosławcu. Na cmentarzu wojskowym. Jeden element. W zadziwiająco dobrym stanie. Jeśli nawet z wraku to starannie wyremontowany.

A co do wniosków. Pamiętam, że wtedy pisano, że jak było można kwiat polskiego lotnitwa wojskowego wsadzić do jednego samolotu. Proponowałbym zadać to pytanie tym pracownikom kancelarii prezydenta co nie polecieli i żyją. Odpowiedź powinna być łatwa do uzyskania bo przynajmniej jeden z nich, taki nieogolony, dosłownie nie wychodzi z mediów i jest cholernie rozmowny. O wyrutach sumienia, że nie pomyślał wtedy jakoś milczy.

A co do wniosków. Pamiętam, że wtedy pisano, że jak było można kwiat polskiego lotnitwa wojskowego wsadzić do jednego samolotu. Proponowałbym zadać to pytanie tym pracownikom kancelarii prezydenta co nie polecieli i żyją. Odpowiedź powinna być łatwa do uzyskania bo przynajmniej jeden z nich, taki nieogolony, dosłownie nie wychodzi z mediów i jest cholernie rozmowny. O wyrutach sumienia, że nie pomyślał wtedy jakoś milczy.
Jestem gorszego sortu...
Bardzo ciekawa wypowiedź dr Macieja Laska
http://www.tvn24.pl/katastrofa-smolensk ... 343,s.html
Dr Lasek m.in. przyznał, że większość ekspertów Komisji jest zdania, że należy podjąć rzetelną dysjusję z przeciwnikami tez raportu. A także, wobec faktu, że większość ludzi w Polsce nie jest w stanie przeczytać i zrozumieć tekst raportu z uwagi na jego fachowy, hermetyczny język należy go przedstawić opinii publicznej w postaci dla ludzi dostępnej. Okazuje się, że nawet jest konkretny przykład - Departament Stanu USA wydał po katastrofie 11 września taki raport w formie... komiksu i cieszył się on uznaniem ludzi. Oczywiście można to obśmiać i prawdopodobnie tak się stanie... ot życie.
http://www.tvn24.pl/katastrofa-smolensk ... 343,s.html
Dr Lasek m.in. przyznał, że większość ekspertów Komisji jest zdania, że należy podjąć rzetelną dysjusję z przeciwnikami tez raportu. A także, wobec faktu, że większość ludzi w Polsce nie jest w stanie przeczytać i zrozumieć tekst raportu z uwagi na jego fachowy, hermetyczny język należy go przedstawić opinii publicznej w postaci dla ludzi dostępnej. Okazuje się, że nawet jest konkretny przykład - Departament Stanu USA wydał po katastrofie 11 września taki raport w formie... komiksu i cieszył się on uznaniem ludzi. Oczywiście można to obśmiać i prawdopodobnie tak się stanie... ot życie.
Jestem gorszego sortu...
Gdzieś już stoi jako pomnik taki samolocik-koszmarek z betonu, nawet chyba z parą prezydencką w oknach.Janek pisze:Jako inżynier mechanik protestuję - to jest niemożliwe technicznie. No chyba, że zrobić samolot na nowo, zresztą po co, jeszcze jest niesprzedany bliźniak.gb pisze: Może jeszcze wrak zostanie odrestaurowany (na koszt podatników oczywiście)
edit
O, tu (a może TU ?):
http://wpolityce.pl/wydarzenia/31089-po ... zydenckiej
Każdemu jego Everest...
Będzie większy młynek niż ten z krzyżem na Krakowskim Przedmieściu, którym zresztą obecnie nikt się już nie interesuje.Janek pisze:A jak już wreszcie ostatni TIR wyjedzie z tą kupą złomu, to wtedy Putin et consortes usiądą sobie wygodnie, zastawią stół wódeczką i kawiorem i dopiero się pośmieją do rozpuku. Bo się dopiero zrobi burdel w "prowislińskiej obłasti"!
Ale to będzie właśnie coś na kształt tego co napisałeś.
Z pewnością i tu zgody nie będzie, pewnie znajdą się zwolennicy nieco innych symboli:gb pisze:proponuję symboliczną brzozę owianą symboliczną mgłą...

Tzn co? Prawdopodobieństwo dokonania zamachu na Prezydenta byłoby mniejsze?mefistofeles pisze:Janek napisał/a:
W dodatku w sprawie katatrofy w Mirosławcu nie rozpętano politycznej afery
A szkoda, bo może wtedy nie byłoby tragedii w Smoleńsku.
A może Ty jednak wierzysz w ten zamach tak samo jak PiS - czyli nie wierzysz
Coś Ty - ma być złożony w hangarze na terenie lotniska wojskowego na Okęciu, pewnie nie będą wpuszczać ludzi, to zaraz zrobi się szum, że "wojsko tuskowe" coś z tym kombinuje, prawdopodobnie powstanie ruch "strażników wraku".andy67 pisze: Ale jest szansa że w tzw. międzyczasie rozkradną go panowie z wózkami i problem sam się rozwiąże
Słyszałem już o pomyśle przetopienia i przeznaczenia na odlanie pomnika. Tylko z czego - stopy aluminiowe do obróbki plastycznej raczej się na odlewy pomników nie nadają, stal podobnie, a brązu czy spiżu pewnie we wraku niewiele. No chyba, że ten "przetop" to będzie pic i fotomontaż w w tej firmie w Gliwicach, co robi pomniki, cały zrobią z nowego porządnego materiału.
Jestem gorszego sortu...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Alnku drogi - gdybyś czytał moje posty to byś wiedział, że nie jestem wyznawcą ani zamacha ani PiSu (co nie znaczy, że tezę o zamachu z góry odrzucam, powiedzmy 10 do 30% że to mógł być zamach). Ale po co czytac posty skoro można włożyć kogoś do szufladki.A może Ty jednak wierzysz w ten zamach tak samo jak PiS - czyli nie wierzysz
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
Po blisko już trzech latach działalności tego towarzycha ich metody są tak czytelne, że "podpowiadanie" stało się niegroźne.andy67 pisze:Janek, lepiej nie podpowiadaj
Tak nawiasem - Macierewicz zaczyna się wycofywać rakiem - ostatnio napomknął, że nie można wykluczyć, że wybuchły pary paliwa wskutek zwarcia instalacji elektrycznej. Ale zaraz potem dodał, że on osobiście w to nie wierzy.
No i jeszcze jedno znamienne - prezes poćwierkał, że gdyby jego brat nie został zamordowany w Smoleńsku, to byłby został zamordowany podczas planowanego lotu do USA, oczywiście nie nad terytorium amerykańskim ale nad oceanem. To świadczy, że prezes zdrefił przed ruskimi i jawnie sugeruje, że to sprawka Tuska. Nawet go rozumiem, może przypadkiem zostać premierem a Tusk dostępu do zaworu od ropy i gazu nie ma a ruskie mają... Tej ilości ropy i gazu co od ruskich idzie za cholerę statkami nie dowieziemy.
Jestem gorszego sortu...
- mefistofeles
-

- Kontakt: