Dobre jakieś to misie bo nam Mefistofelesa nie zjadły. A może one w obywatelach piekła nie gustują - za dużo, siarki, smoły i popiołu, w dodatku rogi nie strawne.mefistofeles pisze:MISIE NIE ŚPIĄ!
sam wczoraj widziałem misiową kupę na poboczu drogi do Morskiego Oka
Niedźwiedź to nie miś
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Oskarżą za misia
źródło - Tygodnik Podhalański
Już za kilka dni powinien być gotowy akt oskarżenia w sprawie zabicia misia w Dol. Chochołowskiej – zapewnia prokurator Zbigniew Lis.
W akcie oskarżenia znajdą się zarzuty w stosunku do trzech osób, które miały się dopuścić zabicia misia i w ten sposób w znaczący sposób uszczupliło tatrzańską przyrodę.
Stawiajac takie zarzuty prokuratura opiera się m. in. na opiniach biegłych spoza Tatrzańskiego Parku Narodowego.
Przypomnijmy, że w listopadzie ub. roku turyści utopili misia w potoku w Dol. Chochołowskiej. Twierdzili, że zrobili to w obronie własnej. Ze śladów na śniegu wynikało jednak, że turyści sami zwabili 1,5-rocznego niedźwiadka karmiąc go bułkami. Podejrzanym grozi kara od 3 miesięcy do 5 lat więzienia.
źródło - Tygodnik Podhalański
Już za kilka dni powinien być gotowy akt oskarżenia w sprawie zabicia misia w Dol. Chochołowskiej – zapewnia prokurator Zbigniew Lis.
W akcie oskarżenia znajdą się zarzuty w stosunku do trzech osób, które miały się dopuścić zabicia misia i w ten sposób w znaczący sposób uszczupliło tatrzańską przyrodę.
Stawiajac takie zarzuty prokuratura opiera się m. in. na opiniach biegłych spoza Tatrzańskiego Parku Narodowego.
Przypomnijmy, że w listopadzie ub. roku turyści utopili misia w potoku w Dol. Chochołowskiej. Twierdzili, że zrobili to w obronie własnej. Ze śladów na śniegu wynikało jednak, że turyści sami zwabili 1,5-rocznego niedźwiadka karmiąc go bułkami. Podejrzanym grozi kara od 3 miesięcy do 5 lat więzienia.
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
Mundek
- Andrzej Krystoszyk
-

- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Ja śpiąc w tych okolicach też miewam paskudne sny.ruda pisze:kurcze Mariusz jak ja dziś przejeżdżałam w tym miejscu to miśka/miśków nie widziałam...może one tak na chwilę wyszły się przewietrzyć i zaczerpnąć świeżego..tfu..świeże to może ono nie jest..no ale zaczerpnąć powietrza
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
Mundek
Może faktycznie wyszedł przeciągnąć się tylko na chwilę, bo miał dosyć (jak na niedźwiedzia) zblazowaną minę...ruda pisze:kurcze Mariusz jak ja dziś przejeżdżałam w tym miejscu to miśka/miśków nie widziałam...może one tak na chwilę wyszły się przewietrzyć i zaczerpnąć świeżego..tfu..świeże to może ono nie jest..no ale zaczerpnąć powietrza
Cholera a zawsze się mówiło, że prasa amerykańska, oczywiście we wrażych celach gwoli upokorzenia jedynie słusznego ustroju coś tam baje o niedźwiedziach na ulicach Warszawy. Dziwne miasto!gb pisze:Ci, którzy się tak dziwią - chyba rzeczywiście nie znają Warszawy smile
PS.
A białe niedźwiedzie też macie?
Jestem gorszego sortu...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Dziś ponownie natknąłem się na niedźwiedzia w rezerwacie praskim. Był wyraźnie ubawiony padającym w Warszawie grubym, podręcznikowym śniegiem. Położył się brzuchem na występie skalnym w kształcie schroniskowej ławy i jeździł po tym w przód i w tył z łapami zwisającymi w dół i z uśmiechem na pysku. :]Mariusz pisze:w drodze do pracy widziałem przeciągającego się i ziewającego, sporego niedźwiedzia brunatnego
P.S. Chyba zacznę jeździć do pracy z aparatem. ;]
Bo niedźwiedzie już tak mają:Mariusz pisze:Niedźwiedź robił doładnie to, co poniżej.
http://pl.youtube.com/watch?v=nBTeLJUlO ... re=related