Zimny Lech

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Pani Fotyga stwierdziła że gdyby z Lechem leciał Donald to z pewnością nie doszłoby do tej katastrofy.

Kurka nie wiedziałem że Donek ma też licencję pilota 8)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

andy67 pisze:Na TVN24 teraz niejaka Fotyga a na TVP INFO za kwadrans Jaro. Do tego jeszcze ten Lech kontra makaroniarze.

I co tu wybrać, co tu wybrać, kurka ?
Jest wyjście - o 22-ej wszystko co najważniejsze będzie w Szkle Kontaktowym. I w zasadzie komentatorzy są zbędni bo to wszystko jest tak humorystyczne, że dowcipnego komentarza nie potrzebuje.
Smutne jest tylko to, że PiS-owi notowania wzrosły o 5%. Czyżby kraj zaczęła opanowywać zbiorowa psychoza?
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
andy67

Janek pisze:
andy67 pisze:Na TVN24 teraz niejaka Fotyga a na TVP INFO za kwadrans Jaro. Do tego jeszcze ten Lech kontra makaroniarze.

I co tu wybrać, co tu wybrać, kurka ?
Jest wyjście - o 22-ej wszystko co najważniejsze będzie w Szkle Kontaktowym.
Mi Janku nie musisz tego mówić :D

To w zasadzie mój główny program informacyjny ;)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
andy67

A w TVP Jarosław wciąż jest "premierem" - nie prezesem, nie posłem, nie panem Kaczyńskim tylko "premierem".

Zaś pod znikniętym krzyżem trwają zawodzenia, a tzw. obrońcy zapowiadają doniesienie tam jeszcze 96 nowych krzyży na 21.00
Ciekawe czy tak samo dużych jak oryginał :think:
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Huczaj

Post autor: Huczaj »

i padło 15 stron.
Awatar użytkownika
Janek

mefistofeles pisze:Sporo osób modli się tam na serio,
Być może. Ale dlaczego przedmiot swoich modłów traktują tak wybiórczo? Systematycznie co jakiś czas na świecie rozwala się samolot i potrafi zginąć i 200 ludzi, trzęsienia ziemi i powodzie (szczgólnie w krajach nierozwiniętych) powodują czasami i śmierć kilkudziesięciu tysięcy ludzi, były dni w Iraku, że każdego dnia ginęło kilkaset osób. I co, zbierają się na zbiorowe modły?
Powiesz, że to nie w Polsce. Ok. Ale i w Polsce były wypadki w kopalniach, przy których bywało, że zginęło kilkadziesiąt osób. Były spontaniczne modły? Nie było!
To jest cynicznie zaplanowana akcja. Jednych przekupiono (wynajęto), innych ogłupiono. Tak naprawdę to jest pełzająca rewolucja z wyraźnie faszystowskim odcieniem.
Przykro mi, ale bardziej wierzę biskupowi Pieronkowi i abp Życińskiemu niż księdzu Małkowskiemu, któremu na stare lata się coś tam poprzestawiało w głowinie i pozuje na Krakowskim na patriarchę (bo ten z brodą to chyba on).
Jestem gorszego sortu...
Żabi Koń

Post autor: Żabi Koń »

Huczaj, dzięki za czujność.

Yeah, udało się.

Chciałbym tylko napisać, ze jesteście straszni!

Jak na tym forum mają pojawiać się nowe osoby, jak jedynymi tematami, w których coś się dzieje, to bicie piany o polityce?

Moim zdaniem, to trzeba mieć nieźle nakulane pod deklem żeby się tak ekscytować jakimś tam krzyżem.
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

krzymul pisze:...myślę, że jak o piwie to będzie ze 20 stron, a jak rozmowa zejdzie na złe tory to bedzie i ze 22 strony
...please o więcej :?
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Jest wyjście - o 22-ej wszystko co najważniejsze będzie w Szkle Kontaktowym.
To nie tak. Poza Szkłem trzeba dla równowagi posłuchać Radia MAryja i wyciągnąć średnią.
Janek pisze: Być może. Ale dlaczego przedmiot swoich modłów traktują tak wybiórczo?
Cóż, śmierć prezydenta z punktu widzenia kraju to jednak nie to samo co zwykła katastrofa a w Polsce od wieków Kościół był podporą patriotyzmu.
andy67 pisze:A w TVP Jarosław wciąż jest "premierem" - nie prezesem, nie posłem, nie panem Kaczyńskim tylko "premierem".
Tak samo jak Wałęsa prezydentem. Dziwny to zwyczaj, ale utarło się w mediach tytułować najwyższym piastowanym stołkiem.
Janek pisze:Tak naprawdę to jest pełzająca rewolucja z wyraźnie faszystowskim odcieniem.
Przesadzasz i to mocno.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
krzymul

mefistofeles pisze:Poza Szkłem trzeba dla równowagi posłuchać Radia MAryja i wyciągnąć średnią.
Mefi - Już od dawna zauważyłem, że niektórzy panowie, mają jednostronne spojrzenie na pewne sprawy i nie przemawia do nich nic innego jak tylko nienawiść do PiS-u i wszystkiego co ośmiela się krytykować i powiedzieć złe słowo o działalności PO. To takie coś w rodzaju moherowego beretu, tylko w drugą stronę. Myślę, że TVP w tej chwili jeszcze stara się w miarę obiektywnie przekazywać informacje - to taka średnia wyciągnięta z TVN i RM.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
krzymul

andy67 pisze:A w TVP Jarosław wciąż jest "premierem" - nie prezesem, nie posłem, nie panem Kaczyńskim tylko "premierem".
A Wałęsa i Kwach cały czas prezydentami i to nie tylko w TVP, a Miller i Cimoszko, nawet Oleksy również tytułowani są. Taki zwyczaj - uważam, za nie najlepszy.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
andy67

TVP obiektywne ?

Pooglądaj trochę czołobitnych "wywiadów" z politykami PiS :D

Z wczorajszego szkła:

Powstaje nowa partia PISOOBRONA - krawaty będą w krzyżyki.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

andy67 pisze:TVP obiektywne ?
na pewno bardziej niż TVN
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
krzymul

andy67 pisze:TVP obiektywne ?
Tak mi się wydaje, nie przegina za mocno w żadną stronę, a już Ci prześmiewcy ze SK dają do wiwatu, jak te dziadki z Muppetów, o RM nie wspomnę.
Są złośliwi, cyniczni i strasznie jednostronni, zresztą tak samo jak Ci co do nich dzwonią, aby zrzucić swoją frustrację.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Obrazek
Grzegorz Braun
Żabi Koń

Post autor: Żabi Koń »

No to Basiu raczej przegrałem. :(
Awatar użytkownika
Janek

Szanowni Panowie. Oddzielmy INFORMACJĘ od PUBLICYSTYKI. Informacją jest to, że krzyż został przeniosiony. Publicystyką jest natomiast to co sądzi o tym ta i ta pani lub ten i ten pan, z kręgu ludzi zajmujących się zawodowo polityką lub dziennikarz nie zajmujący się w danej chwili informacją lecz oceną zdarzenia.
Zostawmy na boku polityków, zatrzymajmy się na dziennikarzach, bo to przecież ich dotyczy ten fragment dyskusji dotyczący ocen poszczególnych mediów.

Radio Maryja możmy od razu skreślić bo tam prezentowane są tylko te opinie, które są zgodne z linią rozgłośni - czy ktoś słyszał w nim opinie prezentowane przez Napieralskiego, Olejniczaka czy Kalisza lub Kutza, Niesiołowskiego, Sikorskiego czy Schetynę, nie mówiąc już o Palikocie czy Senyszyn. Chyba jasne, że jest to medium absolutnie jednostronne.

TVP do niedawna jeszcze było taką odrobinę ufryzowaną formą RM. Ostatnio się poprawia.

TVN prezentuje wypowiedzi całego szerokiego gremium politycznego a czołowi jego dziennikarze jak np. Rymanowski, Olejnik czy Kuźniar starają się jak tylko mogą aby nie ujawnić swoich prywatnych sympatii (bo je oczywiście przecież mają, każdy ma jakieś).

Stąd moja aprobata dla TVN i absolutny brak zainteresowania dla RM. Ja potrzebuję informacji, ich ocena to moja sprawa, żyję dostatecznie długo aby być do niej przygotowany. Oczywiście moja ocena może być odmienna od ocen Mefiego, Krzymula, Andy'ego i innych. Każdy ma prawo do swoich sympatii lub antypatii.
Ja mam antypatię przede wszystkim do tych polityków, którzy ewidentnie kłamią i manipulują, np. informując, że Tupolew to bombowiec a więc nie powinien się rozlecieć (w podtekście sugestia, że ktoś przy nim coś zrobił takiego, że się rozleciał) a także informując, że premier, który leciał tym samym samoloten do Smoleńska w środę jest winien temu, że w niedzielę ten sam samolot uległ katastrofie, nawet jednym słówkiem nie informując o takim banalnym fakcie, że w środę pogoda była idealna do lotów i lądowań, a w niedzielę fatalna. Jest to jawne manipulowanie opinią publiczną i dlatego nie mam za grosz zaufania dla Kaczyńskiego i jego ludzi.

No i jeszcze jedno - słuchając wystąpień polityków PO łatwo zauważyć ich zróżnicowanie, rozmaite odcienie, podobnie jest w przypadku polityków SLD, politycy PiS są absolutnie tacy sami i widać wyraźnie, że są absolutnie posłuszni swojemu prezesowi, a jeśli ktoś ujawni, że w jakimś nawet niewielkim fragmencie ma zdanie inne niż prezes to wylatuje na zbity pysk. Tak było właśnie w partiach faszystowskich a także w totalitarnych czyli bolszewickich. Jedyna różnica między NSDAP, WKP{b) i włoską partią faszystowską (nie pamiętam w tej chwili nazwy) a PiS-em jest taka, że w PiS się tylko wylatuje a w tamtych traciło się jednocześnie i życie. Kaczyński dla mnie jest takim samym faszystą jak Mussolini, z tą tylko różnicą, że Dorn, Migalski czy Poncyliusz nadal żyją a np. taki hr. Ciano (włoski minister spraw zagranicznych a jednocześnie zięć Mussoliniego) życie za "zdradę" postradał, podobnie jak Zinowiew, Kamieniew, Trocki i wielu innych w Rosji sowieckiej albo całe kierownictwo SA z Rehmem na czele w Niemczech (noc długich noży) lub część generalicji po zamachu na Hitlera u schyłku wojny.
Kaczyński i jego partia to chyba absolutny ewenement w skali europejskiej - takiego terroru wewnętrznego nie ma chyba w żadnej liczącej się partii europejskiej.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Janek pisze:Olejnik czy Kuźniar starają się jak tylko mogą aby nie ujawnić swoich prywatnych sympatii (bo je oczywiście przecież mają, każdy ma jakieś).
ROTFL :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))

Toś mnie Janku tak rozbawił, że musiałem się zbierać z podłogi :D:D:D Szczególnie z Olejnikową (Kuźniara prywatnie nie podejrzewam o posiadanie jakichkolwiek poglądów poza tym co mu każą myśleć).

Janek pisze: No i jeszcze jedno - słuchając wystąpień polityków PO łatwo zauważyć ich zróżnicowanie, rozmaite odcienie
Co tam u Rokity słychać?

Janku - dajesz się robić pijarowcom w bambuko aż miło. W PO tak samo jak w PiSie są przekazy dnia i instrukcje. I tak samo za odstępstwo od linii partii się leci. Róznica jest taka, że pewne róznice w drobiazgach są dopuszczalne by sprawiać wrażenie partii pluralistycznej. No i egzekucje są wykonywane w białych rekawiczkach (casusy Gilowskiej, Płażyńskiego, Rokity i wielu innych). Ale nie łudź się, że PO jest mniej "faszystowskie" od PiSu. To tylko kwestia pijaru i przychylności mediów.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Żabi Koń pisze:Jak na tym forum mają pojawiać się nowe osoby, jak jedynymi tematami, w których coś się dzieje, to bicie piany o polityce?

ależ nam to forum odpowiada dokładnie takie jakie jest. For w necie jest dostatek, każdy ma możliwość poszukania swojego miejsca.
Żabi Koń pisze:Moim zdaniem, to trzeba mieć nieźle nakulane pod deklem żeby się tak ekscytować jakimś tam krzyżem.
Zgadzam się z Tobą. Podobnie jak "nakulane pod deklem" muszą mieć ci, którzy tak wiernie śledzą rozmiar tej ekscytacji :)
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Nawiasem - wychodzi na to, że wojna o krzyż rozgorzała na nowo, choc wszyscy twierdzą, że powoli już dogasało. Teraz tamci ludzie są wściekli. Ciekawe czy będa ich teraz pałować? Janek by się pewnie ucieszył, ale to będzie przegięcie i wówczas porównania z PRLem będą całkowicie uzasadnione.

Jak powiedział Talleyrand - to gorzej niż zbrodnia. To błąd.
Grzegorz Braun
ODPOWIEDZ