Wybory
- mefistofeles
-

- Kontakt:
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Jak patrze na komentarze znajomych, nie bedacych wyznawca,mi PiS to zgodnie twierdza, ze to był nokaut. Choc uczciwie przyznam, ze Komorowski kilkukrotnie zapunktowal a Duda mogl ugrac wiecej. Ale wyniku to nie zmieniło.
Na pocieszenie dla was nagranie innej debaty tych dwoch panów https://youtu.be/1SXsBSn7t0o
Na pocieszenie dla was nagranie innej debaty tych dwoch panów https://youtu.be/1SXsBSn7t0o
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
Właśnie cała Polska się dowiedziała, że jeden urlopowany adiunkt z UJ zarobił na prywatnej uczelni w Poznaniu przez cztery lata albo 220 tys. zł albo 280 tys.zł. To adiunkci teraz naprawdę takie chopy zarabiają?
Ten adiunkt teraz dużo mówi o trosce o rodzinę. No, o swoją zadbał na pewno.
Poważnie - Duda się wijła w odpowiedziach, że zawiadomił, że nie musiał zawiadamiać, że wszystko zgodnie z prawem.
Nie wchodzę w to, to nieważne.
Ważne jest natomiast jedno. Jest w Polsce instytucja "posła zawodowego", który jest na ulopie bezpłatnym z swojego miejsca pracy i "posła niezawodowego" (paru podobno jest), który nadal pracuje w swoim miejscu pracy. Ten "niezawodowy" bierze z Sejmu znacznie mniejsze pobory.
Dlaczego wprowadzono instytucję posła zawodowego i wynagradza się go lepiej? Aby mógł się całkowicie poświęcić obowiązkom posła, poświęcić na to cały swój czas.
A co robi poseł zawodowy Andrzej Duda? Owszem, wziął urlop bezpłatny z UJ - inaczej by nie dostał z Sejmu tych wyższych poborów i natychmiast załatwia sobie drugą pracę w Poznaniu, za całkiem znakomite wynagrodzenie.
Możliwe, że zgodnie z przepisami ale moralnie to jest naganne. I w dodatku wije się jak piskorz.
Prezydent Komorowski jest bardzo miłosiernym człowiekiem, że tego argumentu moralnego nie użył w debacie. A może Misiek Kamiński mu tego nie powiedział, może po starej znajomości.
Nie muszę dodawać, że na pana Dudę nie zagłosuję, nie lubię cwaniaczków.
Ten adiunkt teraz dużo mówi o trosce o rodzinę. No, o swoją zadbał na pewno.
Poważnie - Duda się wijła w odpowiedziach, że zawiadomił, że nie musiał zawiadamiać, że wszystko zgodnie z prawem.
Nie wchodzę w to, to nieważne.
Ważne jest natomiast jedno. Jest w Polsce instytucja "posła zawodowego", który jest na ulopie bezpłatnym z swojego miejsca pracy i "posła niezawodowego" (paru podobno jest), który nadal pracuje w swoim miejscu pracy. Ten "niezawodowy" bierze z Sejmu znacznie mniejsze pobory.
Dlaczego wprowadzono instytucję posła zawodowego i wynagradza się go lepiej? Aby mógł się całkowicie poświęcić obowiązkom posła, poświęcić na to cały swój czas.
A co robi poseł zawodowy Andrzej Duda? Owszem, wziął urlop bezpłatny z UJ - inaczej by nie dostał z Sejmu tych wyższych poborów i natychmiast załatwia sobie drugą pracę w Poznaniu, za całkiem znakomite wynagrodzenie.
Możliwe, że zgodnie z przepisami ale moralnie to jest naganne. I w dodatku wije się jak piskorz.
Prezydent Komorowski jest bardzo miłosiernym człowiekiem, że tego argumentu moralnego nie użył w debacie. A może Misiek Kamiński mu tego nie powiedział, może po starej znajomości.
Nie muszę dodawać, że na pana Dudę nie zagłosuję, nie lubię cwaniaczków.
Jestem gorszego sortu...
- Zakochani w Tatrach
-

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html
Widzę Janku, że Tobie to koszmarne zdjęcie z Wyborczej też nie daje spać po nocach
.
Widzę Janku, że Tobie to koszmarne zdjęcie z Wyborczej też nie daje spać po nocach
Zakochani w Tatrach
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Debatę komentował też Adam Mickiewicz (a naprawdę Piotr Wolter)
Stoją niby w napięciu każdy czeka z ruchem
I nagle Duda flagą uderza obuchem
mówi: naści robaczku, przytępię ci rogi
jak pokaże skąd tobie wyrastają nogi
Strzał celny bo Bronek chwieje się w gorsecie
mimo, że wcześniej cięższe wytrzymał zamiecie
Oddech mu w piersi zamarł i wraży talizman
ścisnął i podniósł ciężko jak gitarę Dyzma
I Stokrotce na biurko chciał ustawić równo
wiedząc, że w takim stanie nie trafi w psie gówno
Ta gwałtownie zdziwiona poleciała Siarą
"a gdzie mnie tu ze szmatą! " wymknęło się szparą
Po czym po długiej minucie analiz
zapaliła się lampka "STOP - PROFESJONALIZM"
I już się nie pozbierał po ciosie faworyt
mimo, że wszystkie lisy klaskały mu z nory
mimo że karny oddział do głosowań skrzynek
klepał w sieci cytaty grając pod drużynę
nie zmieniając na jotę, wpisując bez składu
literka po literce wyrazy z przykładu.
Jak tępe automaty bez śladu dumania
te typowe maszynki do POgłosowania
Dalej było już gorzej, walka w narożniku
ciosów na korpus zbierał Komorra bez liku
a po zaliczeniu z mańki sierpowego
zaczął bredzić że Unia tego i owego
że niby dla każdego członka Unii władze
osobną gwiazdkę mają umieścić na fladze
Tu zdumiała się wielce prowadząca druga
i gdy gong zabrzmiał mimo zdołała go zrugać
Ten chwiał się wyraźnie oddech łapał słabo
zastanawiał się pewnie co zrobić z tą żabą
co mu jeść każą zaraz, a wcześniej ją warzył
chcąc spalić przeciwnika sam się jadem sparzył
I zakończył na deskach, na łopatkach leży
w swą klęskę wywróżoną nie chce mu się wierzyć
bo wajcha przestawiona, to nie były szranki
TVN razem z Dudą wkopali do bramki
cztery gole i na nic pięścią wygrażanie
w niedzielę Duch zstąpi, co się ma stać - stanie.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
- Zakochani w Tatrach
-

Nie dziwię się, bo z niedospania pomyliłam Politykę z WyborcząJanek pisze:Nie za bardzo wiem o co chodzi?
A chodziło mi o to :
Cytat: "Basia Z. pisze:A tu okładka dzisiejszego (tzn. właściwie jutrzejszego) tygodnika "Polityka"
Janek pisze:Obiecuje gruszki na wierzbie, notorycznie kłamie. I boję się ludzi stojących za nim.
Mnie to zdjęcie powraca w charakterze koszmaru sennego
Na pierwszej turze wyborów nie byłam i na drugą się nie wybierałam . Zawiodłam się na wszystkich po kolei i napiszę brzydko - rzygać mi się chcę jak słucham obu tych panów działających na zasadzie " przyganiała motyka gracy - a oba jednacy".
A człowiekowi znów przyjdzie wybierać między dżumą a cholerą
Zakochani w Tatrach
Strzeliłeś kulą w płot. Nie udała się operacja pt. Duda blokuje etat, to trzeba udowodnić, że bycie wykładowcą i posłem to wielki wstyd.Janek pisze:A co robi poseł zawodowy Andrzej Duda? Owszem, wziął urlop bezpłatny z UJ - inaczej by nie dostał z Sejmu tych wyższych poborów i natychmiast załatwia sobie drugą pracę w Poznaniu, za całkiem znakomite wynagrodzenie.
Nie znam się na przepisach dot. zatrudniania posłow ale jestem spokojny, że gdyby Duda złamał jakiś przepis to w prokuraturze byłoby już co najmniej kilkadziesiąt zawiadomień z tym związanych. A argumenty moralne - no daruj sobie, mogę Ci tylko przypomnieć jak to ostatnio jedna dwudziestoletnia laska bez doświadczenia została wiceprezesem Spółki ciepłowniczej. Za to, jakby to powiedzieć ,,blisko znała" prominentnego polityka partii rządzącej
A pamiętasz może słynnego ,,Staszka który chciał się sprawdzić w biznesie"?
Wolę by poseł dorabiał jako wykładowca niż na synekurze w spółce skarbu państwa.
Poza tym bycie wykładowcą jakoś nie przeszkadzało Dudzie wypełniać obowiązki posła, przypomnę tylko, że ,,Polityka" dwukrotnie uznała go za najlepszego posła. No chyba, że ten tygodnik to też ,,prawicowa szczujnia"
a co powiesz o pewnym polityku z PO który został ,,dużym misiem" w Brukseli i załatwił sobie fuchę jak marzenie? Tylko ciekaw jestem ile nas wszystkich ta fucha będzie kosztowała...Janek pisze:Ten adiunkt teraz dużo mówi o trosce o rodzinę. No, o swoją zadbał na pewno.
Końskie okularki?
Napisałem wyraźnie - nie chodzi o przepisy ale o morale. A także o to, że zapytany w debacie kręci i kłamie.
Takich panienek jest sporo, znalazłoby się pewnie i z PIS-owskim rodowodem.
A tak w ogóle to Twój post to klasyka - jest taki stary kawał - Amerykanin zarzuca Radzianowi, że w ZSRR nie przestrzega praw człowieka. A radzianin na to - A wy bijecie murzynów.
Inna anegdota:Eisenhover do Dullesa - Al, czy nie uważasz, że ten Batista (dyktator Kuby oobalony przez Castro, b. nieciekawa postać) to ch**? Dulles na to - Tak, Ike, ten Batista to ch** ale to jest nasz ch** i musimy go popierać.
Jak mi się zdaje to Duda jest Twoim ch*** i musisz go popierać. Dla mnie to krętacz i waniaczek
Napisałem wyraźnie - nie chodzi o przepisy ale o morale. A także o to, że zapytany w debacie kręci i kłamie.
Takich panienek jest sporo, znalazłoby się pewnie i z PIS-owskim rodowodem.
A tak w ogóle to Twój post to klasyka - jest taki stary kawał - Amerykanin zarzuca Radzianowi, że w ZSRR nie przestrzega praw człowieka. A radzianin na to - A wy bijecie murzynów.
Inna anegdota:Eisenhover do Dullesa - Al, czy nie uważasz, że ten Batista (dyktator Kuby oobalony przez Castro, b. nieciekawa postać) to ch**? Dulles na to - Tak, Ike, ten Batista to ch** ale to jest nasz ch** i musimy go popierać.
Jak mi się zdaje to Duda jest Twoim ch*** i musisz go popierać. Dla mnie to krętacz i waniaczek
Jestem gorszego sortu...
Masz problemy ze zrozumieniem prostego tekstu, więc zapytam jeszcze raz: co w tym niemoralnego, że poseł pracuje także jako wykładowca?

Ależ skąd wcale nie muszę. tylko jego kontrkandydat budzi we mnie odruch... no nie napiszę jaki, bo zarzucisz mi znieważenie glowy państwaJanek pisze:Jak mi się zdaje to Duda jest Twoim ch*** i musisz go popierać
A jeszcze przed ciszą wyborczą, uwaga do osób deklarujących poparcie dla Komorowskiego.
Jedyny co napisaliście pozytywnego o Komorowskim w tym wątku, to to, że nie jest z PiSu.
A to przecież człowiek, który przez ostatnie dwadzieścia lat był kolejno posłem, szefem Komisji Obrony, ministrem, wiceministrem, Marszałkiem Sejmu i Prezydentem. Naprawdę jest tak beznadziejny, że nic innego pozytywnego nie da się o nim napisać? przez te 20 lat nic znaczącego nie osiągnął i nie zrobił, tylko nie zapisał się do PiSu? Jak dla mnie żenada (to oczywiście o Bronku, nie o Was).
I koniec z Komorowskimi Dudami. Czas się pakować i spadać w górki

Jedyny co napisaliście pozytywnego o Komorowskim w tym wątku, to to, że nie jest z PiSu.
A to przecież człowiek, który przez ostatnie dwadzieścia lat był kolejno posłem, szefem Komisji Obrony, ministrem, wiceministrem, Marszałkiem Sejmu i Prezydentem. Naprawdę jest tak beznadziejny, że nic innego pozytywnego nie da się o nim napisać? przez te 20 lat nic znaczącego nie osiągnął i nie zrobił, tylko nie zapisał się do PiSu? Jak dla mnie żenada (to oczywiście o Bronku, nie o Was).
I koniec z Komorowskimi Dudami. Czas się pakować i spadać w górki
- mefistofeles
-

- Kontakt:
@Kilgor, Mefistofeles, Krzymul i kto tam jeszcze popiera Dudę
Odłóżmy na bok histerię smoleńską, uprawianie polityki na trumnach itd. Powiedzmy, że teggo wszystkiego nie było. Jest tylko kandydat Duda
- przyłapany na zaprzeczaniu tego co wypełnił w tej ankiecie - zaprzeczył, skłamał. Każdy średnio inteligentny człowiek by z tego wybrnął z łatwością - np. tak,, że to nie były jego słowa, tylko odhaczył pole, że właścicie nie było odpowiadającego mu wariantu, że przyszłościowo jest za ochroną środowiska, że może być węgiel, ale odpowiednie filtry itd
Alle widać, że jego "trenerzy" nie przewidzieli tego i postawiony przed czymś do czego nie miał "ściągi" w pamięci a bez tego jest bezradny. Czyli nazywając rzecz po imieniu - nie jest inteligentny mimo doktoratu.
A JA NIE CHCĘ NIE INTELEGENTNEGO PREZYDENTA!!!
Ale to betka, małe piwo, jest coś znacznie gorszego
- Facet zostaje posłem. Może być zawodowym albo niezawodowym, ten drugi ma coś około trzy razy mniejsze pobory. Wybiera więc wariant poseł zawodowy. Ale ten musi zrezygnować z dotychczasowego zatrudnienia aby mógł się poświęcić całkowicie pracy poselskiej. Bo to Duda bierze urlop bezpłatny na UJ, guzik mnie obchodzi czy blokuje etat czy nie, choć jego następce nie, bo nie może być zatrudniony na czas nieokreślony tylko czasowo, ale to mnie mało wzrusza.
Co robi Duda, zrezygnował z pracy na UJ ale natychmiast zawiera umowę o pracę z prywatną uczelnią, podobno o kiepskiej opinii i to w niezwykle skomplikowany sposób - nie pobiera wynagrodzenie za wykłady lecz wykorzystanie praw autorskich do jego tekstów, a to jest zwykła prawnicza gierka zmniejszająca podatki. Czyli wykłada (sam powiedział w trakcie debaty, że naucza studentów) a jakby nie wykładał i to za niezłe pieniądze - 280 tys. zł zza cztery lata. Takie pobory to się tylko marzą pracownikowi naukowemu o randze adiunkta.
Dlaczego prywatna uczelnia jest taka hojna? Możemy się tylko domyślać. W żargonie politycznym to się nazywa ukryty sponsoring. A sponsor prawie zawsze oczekuje wzajemności.
TO JEST ZWYKŁE ORDYNARNE KRĘTACTWO, WYRAFINOWANY SKOK NA KASĘ. W STANACH ZJEDNOCZONYCH ZOSTAŁBY ZNISZCZONY I JEGO KARIERA POLITYCZNA LEGŁABY W GRUZACH.
CHCECIE GŁOSOWAĆ NA KRĘTACZA TYLKO DLATEGO, ŻE WAM SIĘ NIE PODOBA DRUGI KANDYDAT? MACIE WYJŚCIE - ZOSTAĆ W DOMU ALBO ODDAĆ GŁOS NIEWAŻNY. O ILE OCZYWIŚCIE JESTEŚCIE W STANIE WYHAMOWAĆ ZWIERZĘCĄ NIENAWIŚĆ I JESTEŚCIE CHOĆ ELEMENTARNIE UCZCIWI.
JA NIE POTRAFIĘ GŁOSOWAĆ NA KRĘTACZA I KŁAMCĘ. TO BYŁABY OBRAZA RZECZPOSPOLITEJ.
MAM NADZIEJĘ, ŻE WYBORCY OTRZEŹWIEJĄ Z AMOKU.
Odłóżmy na bok histerię smoleńską, uprawianie polityki na trumnach itd. Powiedzmy, że teggo wszystkiego nie było. Jest tylko kandydat Duda
- przyłapany na zaprzeczaniu tego co wypełnił w tej ankiecie - zaprzeczył, skłamał. Każdy średnio inteligentny człowiek by z tego wybrnął z łatwością - np. tak,, że to nie były jego słowa, tylko odhaczył pole, że właścicie nie było odpowiadającego mu wariantu, że przyszłościowo jest za ochroną środowiska, że może być węgiel, ale odpowiednie filtry itd
Alle widać, że jego "trenerzy" nie przewidzieli tego i postawiony przed czymś do czego nie miał "ściągi" w pamięci a bez tego jest bezradny. Czyli nazywając rzecz po imieniu - nie jest inteligentny mimo doktoratu.
A JA NIE CHCĘ NIE INTELEGENTNEGO PREZYDENTA!!!
Ale to betka, małe piwo, jest coś znacznie gorszego
- Facet zostaje posłem. Może być zawodowym albo niezawodowym, ten drugi ma coś około trzy razy mniejsze pobory. Wybiera więc wariant poseł zawodowy. Ale ten musi zrezygnować z dotychczasowego zatrudnienia aby mógł się poświęcić całkowicie pracy poselskiej. Bo to Duda bierze urlop bezpłatny na UJ, guzik mnie obchodzi czy blokuje etat czy nie, choć jego następce nie, bo nie może być zatrudniony na czas nieokreślony tylko czasowo, ale to mnie mało wzrusza.
Co robi Duda, zrezygnował z pracy na UJ ale natychmiast zawiera umowę o pracę z prywatną uczelnią, podobno o kiepskiej opinii i to w niezwykle skomplikowany sposób - nie pobiera wynagrodzenie za wykłady lecz wykorzystanie praw autorskich do jego tekstów, a to jest zwykła prawnicza gierka zmniejszająca podatki. Czyli wykłada (sam powiedział w trakcie debaty, że naucza studentów) a jakby nie wykładał i to za niezłe pieniądze - 280 tys. zł zza cztery lata. Takie pobory to się tylko marzą pracownikowi naukowemu o randze adiunkta.
Dlaczego prywatna uczelnia jest taka hojna? Możemy się tylko domyślać. W żargonie politycznym to się nazywa ukryty sponsoring. A sponsor prawie zawsze oczekuje wzajemności.
TO JEST ZWYKŁE ORDYNARNE KRĘTACTWO, WYRAFINOWANY SKOK NA KASĘ. W STANACH ZJEDNOCZONYCH ZOSTAŁBY ZNISZCZONY I JEGO KARIERA POLITYCZNA LEGŁABY W GRUZACH.
CHCECIE GŁOSOWAĆ NA KRĘTACZA TYLKO DLATEGO, ŻE WAM SIĘ NIE PODOBA DRUGI KANDYDAT? MACIE WYJŚCIE - ZOSTAĆ W DOMU ALBO ODDAĆ GŁOS NIEWAŻNY. O ILE OCZYWIŚCIE JESTEŚCIE W STANIE WYHAMOWAĆ ZWIERZĘCĄ NIENAWIŚĆ I JESTEŚCIE CHOĆ ELEMENTARNIE UCZCIWI.
JA NIE POTRAFIĘ GŁOSOWAĆ NA KRĘTACZA I KŁAMCĘ. TO BYŁABY OBRAZA RZECZPOSPOLITEJ.
MAM NADZIEJĘ, ŻE WYBORCY OTRZEŹWIEJĄ Z AMOKU.
Jestem gorszego sortu...
Miłośnicy krętacza zaraz Ci odpowiedzą, że Wyborcza kłamie.gb pisze:W dzisiejszej "Wyborczej..." jest nieco więcej szczegółów.
PS.
Mnie się marzą dwie sytuacje:
- Duda wygrywa w exitpoll a na drugi dzień się okazuje, że jednak przegrał
- Komorowski wygrywa nieznaczni, powiedzmy 1000 głosów
Aż miło pomyśleć co by się działo...
Jestem gorszego sortu...