Skoro tak twierdzisz ...mefistofeles pisze: Za to pijana hołota szczająca na znicze i kopiąca modlące się staruszki to "rozbawiona nowoczesna młodzież".
Sprawa ks. Lemańskiego
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Taki, który wie komu i kiedy się podlizywać a na kogo szczekać.andy67 pisze:A przy okazji - co konkretnie znaczy w/g ciebie "salonowy dziennikarz" ?
Oglądałem, zdania nie zmieniłem.andy67 pisze:"salonowi dziennikarze" - posłuchaj może paru rozmów Miecugowa w "Innym punkcie widzenia", no chyba że to za trudne.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
Ty jesteś naprawdę ograniczony.mefistofeles pisze:Za to pijana hołota szczająca na znicze i kopiąca modlące się staruszki to "rozbawiona nowoczesna młodzież". a lepienie krzyża z puszek piwa to "artystyczny perormance". No to rozbawiony młody człowiek tez na woodstocku zrobił performance.
Kto tak twierdzi? Ja?
I co to za w ogóle argument, co ma wspólnego jedno z drugim?
Ten co napieprza Miecugowa to bohater, bo są tacy, co kopią staruszki? O co Tobie chodzi?
Ale to typowe dla Ciebie -> patrz Sasin.
- mefistofeles
-

- Kontakt:
chodzi mi oto, że jest powszechne święte oburzenie nad kimś kto udaje, że bije funkcjonariusza prorządowej telewizji a rechot nad bicem bezbronnych staruszek.Alan pisze:Ten co napieprza Miecugowa to bohater, bo są tacy, co kopią staruszki? O co Tobie chodzi?
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
Dobra, podałeś filmik jak gość wg Ciebie udaje, że bije Miecugowa.
To teraz jak mówisz, że widziałeś z bicie staruszek, które to bicie spotkało się z powszechnym rechotem, to też podaj filmik, żebyśmy wiedzieli o czym rzeczywiście jest mowa. Bo może te staruszki też są bite na niby, a może Ci się tylko wydaje, że jest coś takiego jak powszechne przyzwolenie na coś takiego.
To teraz jak mówisz, że widziałeś z bicie staruszek, które to bicie spotkało się z powszechnym rechotem, to też podaj filmik, żebyśmy wiedzieli o czym rzeczywiście jest mowa. Bo może te staruszki też są bite na niby, a może Ci się tylko wydaje, że jest coś takiego jak powszechne przyzwolenie na coś takiego.
- mefistofeles
-

- Kontakt:
http://www.fakt.pl/Zmarl-obronca-krzyza ... 505,1.html
Opolskie Stowarzyszenie Pamięci Narodowej, do którego należał obrońca krzyża, przypomina, że Klusik stanął w obronie jednej z modlących się kobiet i ochronił ją własnym ciałem.
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
Nie obrażając nikogo uważam, że jest w tym wiele racji. Oczywiście większość polityków polskich to cwani, sprytni i pozbawieni skrupułów karierowicze. Często znają nawet języki obce i mienią się tytułami naukowymi. Inna sprawa, że najczęściej są to doktoraty z marksizmu lub statystyki medycznej albo profesury za wierność.krzymul pisze: Jak to miło dowiedzieć się na forum górskim, kto przygłup, a kto mędrzec. Odnoszę wrażenie, że tu piszą sami mędrcy, a ci o których oni piszą to przygłupy.
Tym niemniej by dodać sobie wiarygodności ci pierwsi muszą otoczyć się grupą wiernych, lecz miernego umysłu przydupasów, na tyle ograniczonych, na ile trzeba słowa wodzów przyjąć za prawdę objawioną, z żarliwoącią bronić ich w mediach, a swą pasją przekonywać wyborców.
Wydaje mi się, że było w polskiej polityce kilku uczciwych, ale oni dawno dali sobie z tym spokój: Płażyński, Rokita, Cimoszewicz,
Jednak na naszym Forum nie widzę przedstawicieli ani jednego, ani drugiego rodzaju ludzi występującego wśród czynnych polityków, nikt nie walczy o głosy, bo czy Krzymul, czy Basia polubi lub nie moje poglądy, to, wybaczcie, nie ma aż takiego znaczenia dla mojego, a tym bardziej dla Krzymula lub Basi zycia, kariery lub dochodów
luknij na moje panoramy i galerie
Zapytam jeszcze raz po polsku:mefistofeles pisze: http://www.fakt.pl/Zmarl-...ly,83505,1.html
Cytat:
Opolskie Stowarzyszenie Pamięci Narodowej, do którego należał obrońca krzyża, przypomina, że Klusik stanął w obronie jednej z modlących się kobiet i ochronił ją własnym ciałem.
Czy potrafisz udokumentować jakoby to bicie starszych, modlących się ludzi spotkało się z powszechnym przyzwoleniem, usprawiedliwieniem czy określeniem, że to bohaterski wyczyn, prawdziwy patriotyzm?
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Pamiętam komentarze w telewizji, bardzo życzliwe dla tamtej tłuszczy. Nagrań nie posiadam, nie jestem archiwum TVNAlan pisze: Czy potrafisz udokumentować jakoby to bicie starszych, modlących się ludzi spotkało się z powszechnym przyzwoleniem, usprawiedliwieniem czy określeniem, że to bohaterski wyczyn, prawdziwy patriotyzm?
PS A propos polityków i wich wielu skór: http://www.youtube.com/watch?v=J6noE2kfJ5w
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
- mefistofeles
-

- Kontakt:
taaa... "rechot nad biciem bezbronnych staruszek" ... gdzieś to konkretnie słyszał/widział ? I "bicie" i późniejszy "rechot" ?mefistofeles pisze:chodzi mi oto, że jest powszechne święte oburzenie nad kimś kto udaje, że bije funkcjonariusza prorządowej telewizji a rechot nad bicem bezbronnych staruszek.Alan pisze:Ten co napieprza Miecugowa to bohater, bo są tacy, co kopią staruszki? O co Tobie chodzi?
Mefi, z przykrością stwierdzam że cała twoja "argumentacja" w obronie m. in. debila atakującego Miecugowa zasadza się na starszym od ciebie powiedzonku "a u was w Ameryce to biją Murzynów".
Każdemu jego Everest...
Przykład pierwszy z brzegu: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... aid=1110f5
- Kibice to najbardziej patriotyczna grupa w Polsce. Kibicom - "szacun", a panią wzywam do poprawy! Niech pani się uczy, na naukę nigdy nie jest za późno - mówił Zawisza, wiceprezes Związku Żołnierzy Narodowych Sił Zbrojnych.
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Alan - a gdzie tu pochwała burd? No chyba, że wierzysz telewizji co twierdzi, że kibice niczym poza burdami się nie zajmują (zresztą taka ciekawostka, że grupy kibiców zajmujące się m.in. oprawami -tzw ultrasi to zupęłnie inne grupy niz tzw hoolsi co robia rozróby)
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
Ja też zdania nie zmieniam. Chuligaństwo i motłoch.mefistofeles pisze:Oglądałem, zdania nie zmieniłem.
I aby było jasne - to samo bym napisał gdyby gdziekolwiek, przy jakiejkolwiek publicznej imprezie ktoś by się zamachnął na Ziemkiewicza, Wildsteina lub Gmyza.
Chuligaństwo to chuligaństwo, nie ma ideologii.
Drogi Tomaszu - Twoje poglądy i sposoby ich prezentowania ubliżają kanonowi zasad inteligenta polskiego, za którego zapewne chcesz być uważanym.
Jestem gorszego sortu...
No tak, tu chodziło o Marsz Niepodległości, podczas którego, jak wszyscy dobrze pamiętamy, panowała atmosfera pikniku.mefistofeles pisze:Alan - a gdzie tu pochwała burd? No chyba, że wierzysz telewizji co twierdzi, że kibice niczym poza burdami się nie zajmują (zresztą taka ciekawostka, że grupy kibiców zajmujące się m.in. oprawami -tzw ultrasi to zupęłnie inne grupy niz tzw hoolsi co robia rozróby)
Ostatnio zmieniony sob 03 sie, 2013 przez Alan, łącznie zmieniany 1 raz.
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Janku - co innego bym pisał gdyby Miecugow naprawde oberwał. Ale nie oberwał, co widac dokładnie na powtórkach. Oczywiście - media piszą o "pobiciu", ale każdy sam może sobie tro obejrzeć. Entuzjastą stosowania przemocy nie jestem, natomiast znamienne jest, że dziennikarze TVNu bez ochorny już się pewnie nigdzie nie pojawią. Nie ma tez racji premier Tusk, że tu chodzi o poglądy. Pogady to rzecz, którą nalezy szanować - ale kłamstwo i manipulacje - już nie. I to nawiasem uwaga do dziennikarzy sprzyjajacym róznym opcjom politycznym.
Ale o czym innym chciałem - Nie mozna już mówić, że woodstock to impreza muzyczna, wolna od ideologii. Nie jest, ideolo ma się tam świetnie i jest to miejsce propagandy jednej opcji światopoglądowej. Szkoda (nawiasem - sam na woodstock się nie wybieram, ale jest tam teraz mój namiot)
To słowo się zdewaluowało.
Ale o czym innym chciałem - Nie mozna już mówić, że woodstock to impreza muzyczna, wolna od ideologii. Nie jest, ideolo ma się tam świetnie i jest to miejsce propagandy jednej opcji światopoglądowej. Szkoda (nawiasem - sam na woodstock się nie wybieram, ale jest tam teraz mój namiot)
Odkąd Polityka wydaje "niezbędnik inteligenta" nie wiem czy chcę być za takowego uważanyJanek pisze:kanonowi zasad inteligenta polskiego
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Bo panowała, zapytaj uczestników co grzecznie przeszli i o rozróbach dowiedzieli się wieczorem z telewizji.Alan pisze:No tak, tu chodziło o Marsz Niepodległości, podczas którego, jak wszyscy dobrze pamiętamy, panowała atmosfera pikniku
PS MSPANC:

Grzegorz Braun
Grzegorz Braun