To prawda. Nad tym fenomenem pracuje już grupa robocza naukowców z PAN. Roboczo nazwali to zjawisko efektem Asika. Ale do tej pory, mimo wypraw badawczych (dorian), zbyt wiele nie wiemy...AdiK pisze:...ciekawe że jest to ostatnio najbardziej rozbudowany wątek na tym forum...
WC na pewnej wysokości-absolutnie serio:D
No cóż... "Ty z wybrzeża, ja z wybrzeża (mam tyko trochę bliżej do plaży" a na wybrzeżu było zawsze wesołe towarzystwo (co nie znaczy, że w innych regionach kraju go brakuje. Mam swoją teorię - to jest rekompensata za... odległość od Tatr i innych gór.Iwona pisze:ja widzę,że z Tobą to bedzie wesoło na forum
A co do uwagi Adika, że to najbardziej rozbudowany wątek... Proste - ów przejaw aktywności ludzkiej jest dość podstawowy i raczej o dużej częstotliwości...
Pozdrawiam
Janek
PS
dziękuję wszystkim za miłe przyjęcie
witaj Janku w moim ulubionym temacie
no i na forum,bo jesli pamiec mnie nie myli to chyba jeszcze sie z Toba nie przywitałam 
nie bądź taki skromny,51lat chodzenia po górach,jestes skarbnicą informacji
wc na wysokosci czy tez słowacka herbatka to dla Ciebie nie tajemnice
...własnie ta herbatka
pewnie jeszcze nie doszedłes do tego tematu
http://www.bozym.com/tatry_bb/viewtopic.php?t=994
a ten temat...taaa śmiechu było co niemiara...szczególnie Iw sie ze mnie nabijała
chyba przez 4dni trułam Jej jak to jest z tym wc w terince
po powrocie z Tatr przeniosłam ten temat tutaj

nie bądź taki skromny,51lat chodzenia po górach,jestes skarbnicą informacji
wc na wysokosci czy tez słowacka herbatka to dla Ciebie nie tajemnice
a ten temat...taaa śmiechu było co niemiara...szczególnie Iw sie ze mnie nabijała
ehh Mariusz,licze ze to nie tylko robocza nazwaMariusz pisze:Roboczo nazwali to zjawisko efektem Asika.

skałojeb do zaspiarza - "ja rzygnę, ale na Everest wejdę, ale Ty za ch... VI.4 nie zrobisz
Słowacka herbatka to temat obszerny i moglibyśmy tygodniowe sympozjum zwołać (ale nie w Terice bo za długie osie zaopatrzeniowe, Sliezski Dom był bardzo odpowiedni) i prawdopodobnie nie wyczerpaliśmy tematu, szczególnie gdyby urozmaicać obrady słowackimi piosenkami a szczególnie o takiej Hanulce co to [cenzura obyczajowa]. Zgadzam się jednak, że pracować nad tym trzeba i swego czasu w tzw. kapliczce w Murowańcu (to ta odzielona ścianką z drzwiami część jadalnie - nie wiem czy jeszcze istnieje - dość dawno mnie tam nie było) odbywały się bardzo intensywne "panele" o tematyce bardzo bogatej i często, gęsto asolutnie nieprawomyślnej w aspekcie ówczesnych uwarunkowań polityczno - ustrojowych - ówczesny kierownik schroniska łapał się niekiedy za głowę - "panowie, trochę ciszej, wsadzą mnie itd"Asik pisze:czy tez słowacka herbatka to dla Ciebie nie tajemnice
Mam nadzieję, że ten temat pogłębimy twórczo i na bazie - tylko muszę zgłębić te 4 strony aby się nie powtarzać.
Pozdrawiam
PS - czy naprawdę nie wolno mówić "Aśka" -mam tu piękne wspomnienia.
wybacz Janku,ale jak nie chcesz mnie denerwowac to zwracaj sie do mnie jakkolwiek tylko nie Aśka,nie wiem skad wzieła mi sie ta niechec do tej formy mojego imienia,probowałam jakos przekonac sie do tego(zeby nie było ze jestem uparta,mało elastyczna i niereformowalna) ale niestety...nadal mnie wqrza niepomiernieJanek pisze:PS - czy naprawdę nie wolno mówić "Aśka" -mam tu piękne wspomnienia.
wspomnienia?hm...młodziencza miłosc?
skałojeb do zaspiarza - "ja rzygnę, ale na Everest wejdę, ale Ty za ch... VI.4 nie zrobisz
- mefistofeles
-

- Kontakt:
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Kibelek pod Rysami jest faktycznie oryginalny..Tez robiłam zdjęcia z perspektywy tego okienka
widoki cudne..Ale smród w srodku zabija!!
A co myslicie o kibelku obok Zbójnickiej Chaty???? Ten drewniany,jak zamykasz drzwi za sobą to automatycznie opada klapa sedesu,która jest połączona drutem z drzwiami..
to jest patent..jak tam byłam pierwszy raz to nieźle wystraszył mnie ten nagły trzask całego mechanizmu 
A co myslicie o kibelku obok Zbójnickiej Chaty???? Ten drewniany,jak zamykasz drzwi za sobą to automatycznie opada klapa sedesu,która jest połączona drutem z drzwiami..
- mefistofeles
-

- Kontakt: