A ja mam pytanie odnosnie plecakow firmy Hannah - uzywal ktos tego? Moze chociaz "macal"? Cena w miare zacheca, a Cordura, Duraflex i ykk tez zachecaja... warto sobie tym zawracac glowe? z gory dzieki
Kiedyś miałem ich plecak - nie bylem zadowolony (system nośny niedopracowany, pianka w szelkach szybko sie zeszmaciła) to są moje doświadczenia.
Obecnie używam plecaka WOLFGANGA model WĘDROWIEC III, moja Kobieta używa WAGABUNDY.
Bardzo porządnie wykonane plecaki.
Pokrowiec przeciwdeszczowy w zestawie, Kieszonki wewnętrzne w innym kolorze od całej reszty.
Wiele kieszeni na różne drobiazgi. Serdecznie polecam.
Do nabycia na stronie.
Sprzęt maja dobry.
Co do plecaków to ich jedyną wadą jest waga.
W całości wykonane są z Cordury.
Będąc jeszcze w szkole miałem ich plecak WŁÓCZYKIJ
Do tej pory jest cały i zdrowy - widac na nim piętno czasu ale się nie podarł i nadal nadaje się do użytkowania.
Ponadto jest to firma polska i wszelkie naprawy nawet pogwarancyjne dokonywane są szybko i solidnie.
Też mam wolfganga- 45l i złego słowa o nim nie powiem. Niestety jest to model wspinaczkowy więc nie ma bocznych kieszeni i innych bajerów no ale coś(promocja) za coś
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
hairy - nieco uogolniasz. Fakt, czesc plecakow jest z Cordury, ale pewnie cos kolo polowy z nich (moze wiecej?) z DuraOnu... Przynajmniej tak maluja w ulotkach.
Swoja droga - wybaczcie porownanie - troche jak w sejmie pytam o Hannah, a mam kilka postow o Wolfgangu
aktualnie mozna je nabyc sporo taniej. nawet nie wiedzialem o przecenie. przejrzalem to, co maja, ale niestety mnie akurat nic w oko nie wpadlo. tak czy siak dzieki za info i powracam do pytania o hannah
Wolfgang przecenił część produktów. Skusiłam się na dwa plecaki. Zamawiałam je osobno, różnica około 20 min. W tym czasie inni kupujący złożyli coś z 20 zamówień. Nie wiem czy jest jeszcze możliwość wyboru. Zdecydowałam się na polecony przez hairy'ego wagabundę i na jeszcze jeden mały plecak chyba nazywa się traper. Czas pokaże czy wybór był słuszny.
Co do plecaków firmy Hannah to nie mam dobrych wspomnień.
Przerobiłem 2 ich plecaki jeden 75l a drugi mały na jednodniówki
Oba wytrzymały mniej wiecej 2-3 sezony
Suwaki zaczęły się zacinać, pianka wypełniająca pas biodrowy i szelki się zeszmaciła.
Moje zdanie jest jak najbardziej subiektywne
Znam kilak osób co maja ich plecaki i sobie je chwala.
Cóż może mi sie poprostu taki lipny egzemplarz trafil.
Mecenas pisze:aktualnie mozna je nabyc sporo taniej. nawet nie wiedzialem o przecenie. przejrzalem to, co maja, ale niestety mnie akurat nic w oko nie wpadlo. tak czy siak dzieki za info i powracam do pytania o hannah
Mierzyłam Hannach w sklepie.
Zdecydowanie nie pasuje mi ich system nośny.
ja podjęłam wreszcie jakąś decyzję odnośnie zakupu plecaka na wycieczki jednodniowe i nabyłam plecak Wolf gang Walker 28...obejrzałam różne plecaki różnych firm, ten był dla mnie najwygodniejszy...Mimo ze nie jest najlżejszy to myśle, że będę z niego zadowolona...wkrótce wypróbuje go na trasie
powinnas byc zadowolona co prawda w moim otoczeniu nie ma nikogo, kto by akurat tego modelu uzywal, ale mi wyglada na swietny - jak go mierzylem zrobil bardzo dobre wrazenie
No i do zjezdzania zamiast sanek tez sie nawet nada
Czy ktoś umie mi odpowiedzieć na pytanie, który plecak jest lepszy:
DEUTER Aircontact 55+10 czy Milo 50 +10 (nazwy nie pamiętam , ale mogę ją podać jeśli będzie trza)?
Czy ktoś umie mi odpowiedzieć na pytanie, który plecak jest lepszy:
DEUTER Aircontact 55+10 czy Milo 50 +10 (nazwy nie pamiętam , ale mogę ją podać jeśli będzie trza)?
Nie lubie germańskich napisów/taki sobie fobiokompleks/ ale co zrobić,jak założyłem Guida 35+ to już nie chciałem ściągnąć,te aircontakty mają trochę inny system ale też chwalą