Pewnie, że stara szkoła. Tylko reakcja Kaczyńskiego zastanawia. Skoro wyłącznie zdrówko mamusi było przedmiotem rozmowy to po kiego z góry zakłada, że to fałszerstwo? Z resztą, kij mu w oko. Zwisa mi kto wygra te wybory. Dla mnie Mniejszość Niemiecka niech se ma większość w Parlamencie.mefistofeles pisze:Raczej nie. Stara szkoła - przed wyborami puszczamy fałszywą bombę, a po wyborach sprostowanie. Vide casus Kurskiego. Byc może teraz udało sie bombe rozbroić.Keczup pisze:Coś jest na rzeczy panie Jarku?
wiara w tajemnicze naciski jest tak samo naiwna jak w hel i sztuczną mgłę.
Wypadki górskie i lotnicze
- mefistofeles
-

- Kontakt:
No ale to przecież sposób wzięty żywcem od Jarka - rzucić jakieś hasło, bez konkretów, ale tak żeby śmierdziało, a potem sprawa się rozejdzie albo przykryją ją nowe.mefistofeles pisze:To akurat logiczne - rozmowa o zdrowiu byłaby mało sensacyjna by ją publikować.Keczup pisze: Tylko reakcja Kaczyńskiego zastanawia. Skoro wyłącznie zdrówko mamusi było przedmiotem rozmowy to po kiego z góry zakłada, że to fałszerstwo?
Każdemu jego Everest...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Mi to zwisa. Temat smoleński jest dla mnie zamknięty.
Najbardziej intersujący będzie wynik wyborów w Senacie. Jak wiadomo, startuje tam spora grupa kandydatów z zbiorowym poparciem prezydentów kilku wielkich miast - jak można sądzić - są to ludzie nie identyfikujący się z tzw. "Bandą czworga". Gdyby udało im się wprowadzić znaczącą liczbę swoich kandydatów do Senatu (np. 40%) to byłby bardzo wyraźny sygnał dla "partii sejmowych" - Panie i Panowie - uwaga - Hannibal ad portas - dostaliście się do Sejmu tylko przy pomocy ordynacji wyborczej - tak naprawdę to nie macie mandatu do rządzenia (ktokolwiek wygra).
Drugim dzwonkiem ostrzegawczym dla rozleniwionych i zdemoralizowanych elit będzie ew. sukces partii Palikota - jeśli wejdzie do Sejmu i to z wynikiem lepszym niż PSL i SLD to będzie to znacząca informacja. Przecież tych ludzi nikt nie zna - w moim okręgu wyborczym, nazwiska wszystkich kandydatów są mi nie znane - na pozostałych listach przynajmniej około 25%.
Najbardziej intersujący będzie wynik wyborów w Senacie. Jak wiadomo, startuje tam spora grupa kandydatów z zbiorowym poparciem prezydentów kilku wielkich miast - jak można sądzić - są to ludzie nie identyfikujący się z tzw. "Bandą czworga". Gdyby udało im się wprowadzić znaczącą liczbę swoich kandydatów do Senatu (np. 40%) to byłby bardzo wyraźny sygnał dla "partii sejmowych" - Panie i Panowie - uwaga - Hannibal ad portas - dostaliście się do Sejmu tylko przy pomocy ordynacji wyborczej - tak naprawdę to nie macie mandatu do rządzenia (ktokolwiek wygra).
Drugim dzwonkiem ostrzegawczym dla rozleniwionych i zdemoralizowanych elit będzie ew. sukces partii Palikota - jeśli wejdzie do Sejmu i to z wynikiem lepszym niż PSL i SLD to będzie to znacząca informacja. Przecież tych ludzi nikt nie zna - w moim okręgu wyborczym, nazwiska wszystkich kandydatów są mi nie znane - na pozostałych listach przynajmniej około 25%.
Jestem gorszego sortu...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Ci Rosjanie to muszą mieć nerwy ze stali, ja bym się bał to cudo uruchomić
:
http://www.tvn24.pl/-1,1718972,0,1,najn ... omosc.html
http://www.tvn24.pl/-1,1718972,0,1,najn ... omosc.html
Każdemu jego Everest...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Prezydent Iranu ostatnio w ONZ-cie stwierdził, że zamachy z 11 września zostałyzorganizowane przez rząd amerykański. Z czego wynika, że rząd amerykański chciał sam zniszczyć jedną z swoich siedzib czyli Pentagon. Przy takich rewelacjach Antoni Macierewicz zaczyba wyglądać na człowieka cholernie prawdomównego.
Jestem gorszego sortu...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Teoretycznie? Demonstracja siły. Na zasadzie "nie podskakujcie nam bo tak skończycie". Zresztą niezaleznie czy to był zamach czy (co bardziej prawdopoodbne) zwykły wypadek spowodowany w dużej mierze ruskim bardakiem to Rosji jest jaknajbardziej na rękę by o zamach ich podejrzewano - oczywiście bez twardych dowodów. Dlatego kręcą i leją wodę na młyn różnym Macierewiczom. Wolą by ich sie bali niż żeby się z nich smiali.Dragan pisze:W zamach chyba nikt myślący nie uwierzy, jaką mieliby korzyść?
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
To już wyjaśniliśmy - największą korzyść ze Smoleńska odniósł PiS i "premier Kaczyński". Przecież gdyby nie ta katastrofa lotnicza to ich śp. kandydat w wyborach prezydenckich przegrałby nawet z innym śp. - Szmajdzińskim. A teraz pewnie szli by łeb w łeb z Palikotem.Dragan pisze:W zamach chyba nikt myślący nie uwierzy, jaką mieliby korzyść?
Każdemu jego Everest...
Taaa, ruskim.... Bo przecież u nas w tym "specjalnym" pułku lotniczym to super porządek i znakomite szkolenie, a przestrzeganie procedur takie że klękajcie narody.mefistofeles pisze:zwykły wypadek spowodowany w dużej mierze ruskim bardakiem
W sumie to raczej dziwne że tak długo się tym naszym orłom udawało jakimś cudem katastrofy uniknąć.
Każdemu jego Everest...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
No co ty opowiadasz - przecież w/g "premiera Kaczyńskiego" i jego przy ... bocznychmefistofeles pisze:Gdyby wygrał wybory w 2010 mógłbym się zgodzić. A tak zgody nie ma. Poza tym - poza Lechem Kaczyńskim zginął tez szef NBP i wielu innych.andy67 pisze: To już wyjaśniliśmy - największą korzyść ze Smoleńska odniósł PiS i "premier Kaczyński".
A dlaczego "mógłbyś się zgodzić", gdyby "wygrał wybory" ? 9 IV 2010 jego brat nie miał żadnych szans na reelekcję, a nawet na II turę. Tymczasem po 10 IV "premier Kaczyński" dochrapał się tylu głosów że niewiele mu zabrakło by te wybory wygrać.
I jeśli to nie w 99,9 % dzięki katastrofie - to możesz mi mówić Cyprensztajn, a nie Andy
Każdemu jego Everest...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Ale nie wygrał, co sytuacji faktycznej nie zmieniło. Stracił natomiast wielu ludzi z zaplecza. Więc finalnie wyszedł na minus.andy67 pisze: A dlaczego "mógłbyś się zgodzić", gdyby "wygrał wybory" ? 9 IV 2010 jego brat nie miał żadnych szans na reelekcję, a nawet na II turę. Tymczasem po 10 IV "premier Kaczyński" dochrapał się tylu głosów że niewiele mu zabrakło by te wybory wygrać.
Oczywistym faktem jest, że cennych ludzi straciły w tej katastrofie wszystkie partie i nie tylko, jednak to właśnie z PiSu i szeroko pojmowanych jego okolic było ich najwięcej.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
Pogratulować wysokiej samooceny!Każdy logicznie i rozsądnie myślący uczciwy Polak-patriota sam dojdzie do identycznego wniosku jak ja.
Jako nielogicznie, nierozsądnie myślący (rozsądnie niemyślący), nieuczciwy Polak-zaprzaniec nie sam (przy pomocy wiodących mediów) doszedłem do dokładnie odwrotnego wniosku. I gdzie tu Logika*?
Do w/w (kaczej?) retoryki brak mi tylko, iż wszyscy pozostali to Ciemnogród i PiSowcy.
* żeby nie był aż taki off.