Wypadki górskie i lotnicze

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
Awatar użytkownika
Keczup

Post autor: Keczup »

mefistofeles pisze:
Keczup pisze:Coś jest na rzeczy panie Jarku?
Raczej nie. Stara szkoła - przed wyborami puszczamy fałszywą bombę, a po wyborach sprostowanie. Vide casus Kurskiego. Byc może teraz udało sie bombe rozbroić.

wiara w tajemnicze naciski jest tak samo naiwna jak w hel i sztuczną mgłę.
Pewnie, że stara szkoła. Tylko reakcja Kaczyńskiego zastanawia. Skoro wyłącznie zdrówko mamusi było przedmiotem rozmowy to po kiego z góry zakłada, że to fałszerstwo? Z resztą, kij mu w oko. Zwisa mi kto wygra te wybory. Dla mnie Mniejszość Niemiecka niech se ma większość w Parlamencie.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Keczup pisze: Tylko reakcja Kaczyńskiego zastanawia. Skoro wyłącznie zdrówko mamusi było przedmiotem rozmowy to po kiego z góry zakłada, że to fałszerstwo?
To akurat logiczne - rozmowa o zdrowiu byłaby mało sensacyjna by ją publikować.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

mefistofeles pisze:
Keczup pisze: Tylko reakcja Kaczyńskiego zastanawia. Skoro wyłącznie zdrówko mamusi było przedmiotem rozmowy to po kiego z góry zakłada, że to fałszerstwo?
To akurat logiczne - rozmowa o zdrowiu byłaby mało sensacyjna by ją publikować.
No ale to przecież sposób wzięty żywcem od Jarka - rzucić jakieś hasło, bez konkretów, ale tak żeby śmierdziało, a potem sprawa się rozejdzie albo przykryją ją nowe.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

No ale to przecież sposób wzięty żywcem od Jarka - rzucić jakieś hasło, bez konkretów, ale tak żeby śmierdziało, a potem sprawa się rozejdzie albo przykryją ją nowe.
Ano, choc musze przyznać, że to inni doprowadzili tę metodę do perfekcji.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Mi to zwisa. Temat smoleński jest dla mnie zamknięty.

Najbardziej intersujący będzie wynik wyborów w Senacie. Jak wiadomo, startuje tam spora grupa kandydatów z zbiorowym poparciem prezydentów kilku wielkich miast - jak można sądzić - są to ludzie nie identyfikujący się z tzw. "Bandą czworga". Gdyby udało im się wprowadzić znaczącą liczbę swoich kandydatów do Senatu (np. 40%) to byłby bardzo wyraźny sygnał dla "partii sejmowych" - Panie i Panowie - uwaga - Hannibal ad portas - dostaliście się do Sejmu tylko przy pomocy ordynacji wyborczej - tak naprawdę to nie macie mandatu do rządzenia (ktokolwiek wygra).
Drugim dzwonkiem ostrzegawczym dla rozleniwionych i zdemoralizowanych elit będzie ew. sukces partii Palikota - jeśli wejdzie do Sejmu i to z wynikiem lepszym niż PSL i SLD to będzie to znacząca informacja. Przecież tych ludzi nikt nie zna - w moim okręgu wyborczym, nazwiska wszystkich kandydatów są mi nie znane - na pozostałych listach przynajmniej około 25%.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Janek pisze:. Przecież tych ludzi nikt nie zna - w moim okręgu wyborczym, nazwiska wszystkich kandydatów są mi nie znane
Ja niestety nazwiska od Palikota znam i mam o tych ludziach często jak najgorsze zdanie.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
andy67

Ci Rosjanie to muszą mieć nerwy ze stali, ja bym się bał to cudo uruchomić :D :

http://www.tvn24.pl/-1,1718972,0,1,najn ... omosc.html
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Dragan pisze:Czy ja wiem, naciski już były wcześniej, o sztucznej mgle jakoś wcześniej nie słyszałem.
Ale zamachy ruscy też juz wczesniej przeprowadzali.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Dragan

Post autor: Dragan »

W zamach chyba nikt myślący nie uwierzy, jaką mieliby korzyść?
"Czasem się leci ładnie, czasem się na dupę spadnie..." (P.Bukartyk)
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Prezydent Iranu ostatnio w ONZ-cie stwierdził, że zamachy z 11 września zostałyzorganizowane przez rząd amerykański. Z czego wynika, że rząd amerykański chciał sam zniszczyć jedną z swoich siedzib czyli Pentagon. Przy takich rewelacjach Antoni Macierewicz zaczyba wyglądać na człowieka cholernie prawdomównego.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Dragan pisze:W zamach chyba nikt myślący nie uwierzy, jaką mieliby korzyść?
Teoretycznie? Demonstracja siły. Na zasadzie "nie podskakujcie nam bo tak skończycie". Zresztą niezaleznie czy to był zamach czy (co bardziej prawdopoodbne) zwykły wypadek spowodowany w dużej mierze ruskim bardakiem to Rosji jest jaknajbardziej na rękę by o zamach ich podejrzewano - oczywiście bez twardych dowodów. Dlatego kręcą i leją wodę na młyn różnym Macierewiczom. Wolą by ich sie bali niż żeby się z nich smiali.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
andy67

Dragan pisze:W zamach chyba nikt myślący nie uwierzy, jaką mieliby korzyść?
To już wyjaśniliśmy - największą korzyść ze Smoleńska odniósł PiS i "premier Kaczyński". Przecież gdyby nie ta katastrofa lotnicza to ich śp. kandydat w wyborach prezydenckich przegrałby nawet z innym śp. - Szmajdzińskim. A teraz pewnie szli by łeb w łeb z Palikotem.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
andy67

mefistofeles pisze:zwykły wypadek spowodowany w dużej mierze ruskim bardakiem
Taaa, ruskim.... Bo przecież u nas w tym "specjalnym" pułku lotniczym to super porządek i znakomite szkolenie, a przestrzeganie procedur takie że klękajcie narody.

W sumie to raczej dziwne że tak długo się tym naszym orłom udawało jakimś cudem katastrofy uniknąć.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

andy67 pisze: To już wyjaśniliśmy - największą korzyść ze Smoleńska odniósł PiS i "premier Kaczyński".
Gdyby wygrał wybory w 2010 mógłbym się zgodzić. A tak zgody nie ma. Poza tym - poza Lechem Kaczyńskim zginął tez szef NBP i wielu innych.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
andy67

mefistofeles pisze:
andy67 pisze: To już wyjaśniliśmy - największą korzyść ze Smoleńska odniósł PiS i "premier Kaczyński".
Gdyby wygrał wybory w 2010 mógłbym się zgodzić. A tak zgody nie ma. Poza tym - poza Lechem Kaczyńskim zginął tez szef NBP i wielu innych.
No co ty opowiadasz - przecież w/g "premiera Kaczyńskiego" i jego przy ... bocznych ;) w tej katastrofie zginął tylko kwiat PiSu. Nie ma mowy o ludziach z innych partii, ani o tych bezpartyjnych.

A dlaczego "mógłbyś się zgodzić", gdyby "wygrał wybory" ? 9 IV 2010 jego brat nie miał żadnych szans na reelekcję, a nawet na II turę. Tymczasem po 10 IV "premier Kaczyński" dochrapał się tylu głosów że niewiele mu zabrakło by te wybory wygrać.

I jeśli to nie w 99,9 % dzięki katastrofie - to możesz mi mówić Cyprensztajn, a nie Andy :))
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

andy67 pisze: A dlaczego "mógłbyś się zgodzić", gdyby "wygrał wybory" ? 9 IV 2010 jego brat nie miał żadnych szans na reelekcję, a nawet na II turę. Tymczasem po 10 IV "premier Kaczyński" dochrapał się tylu głosów że niewiele mu zabrakło by te wybory wygrać.
Ale nie wygrał, co sytuacji faktycznej nie zmieniło. Stracił natomiast wielu ludzi z zaplecza. Więc finalnie wyszedł na minus.

Oczywistym faktem jest, że cennych ludzi straciły w tej katastrofie wszystkie partie i nie tylko, jednak to właśnie z PiSu i szeroko pojmowanych jego okolic było ich najwięcej.
Grzegorz Braun
krzysgd

Post autor: krzysgd »

andy67 pisze:To już wyjaśniliśmy - największą korzyść ze Smoleńska odniósł PiS i "premier Kaczyński".
Wyjaśnił? Kto? Cyprensztajn ;-) ... :think: ... :D i ... ?
Awatar użytkownika
andy67

krzysgd pisze: Wyjaśnił? Kto?

Każdy logicznie i rozsądnie myślący uczciwy Polak-patriota sam dojdzie do identycznego wniosku jak ja.*

*retoryka zapożyczona od "premiera Kaczyńskiego"
Każdemu jego Everest...
krzysgd

Post autor: krzysgd »

Każdy logicznie i rozsądnie myślący uczciwy Polak-patriota sam dojdzie do identycznego wniosku jak ja.
Pogratulować wysokiej samooceny!
Jako nielogicznie, nierozsądnie myślący (rozsądnie niemyślący), nieuczciwy Polak-zaprzaniec nie sam (przy pomocy wiodących mediów) doszedłem do dokładnie odwrotnego wniosku. I gdzie tu Logika*?

Do w/w (kaczej?) retoryki brak mi tylko, iż wszyscy pozostali to Ciemnogród i PiSowcy.

* żeby nie był aż taki off.
Awatar użytkownika
andy67

No to może napisz kto odniósł największą korzyść z tej katastrofy. Z uzasadnieniem.
Każdemu jego Everest...
ODPOWIEDZ